Site logo

5 tips voor de perfecte BBQ!

5 tips voor de BBQ
Zodra het weer het toelaat, krijgt iedere Nederlander weer kriebels om de BBQ uit het schuurtje te halen en weer eens lekker in de tuin te kokkerellen. Helaas kan een BBQ-feestje of diner in je tuin flink in het water vallen, als je het niet goed voorbereidt. We hebben daarom 5 BBQ tips voor je op een rijtje gezet, zodat je van die BBQ een enorm succes maakt.

1. De juist kwaliteit vlees of vis

Je koopt vaak een BBQ-setje, vlees dat al gekruid of zelfs geregen is aan de satéstokjes. Helaas zijn zulke setjes niet altijd van de beste kwaliteit en dat proef je. Bespaar zeker niet op het vlees of de vis op de BBQ. Kies liever voor kwaliteit dan kwantiteit. Je hoeft er geen wedstrijd van te maken wie de meeste hamburgers kan eten. Het is veel leuker om iets lekkers op tafel te toveren. Goede producten zorgen daarvoor.

2. Een keramische BBQ

De kunst van goed barbecueën is het juiste vuur maken. Met een stalen open barbecue is dat vaak knap lastig. De warmte gaat snel verloren, waardoor je het vlees precies tussen de vlammen en het smeulen van het vuur, gaar moet bakken. Een keramische BBQ is daarom een perfecte oplossing. Zo’n barbecue is gemaakt van keramiek en houdt zo de warmte beter en langer vast.

3. Een goed recept

Niet alleen goed vlees of goede vis bepalen het succes van je BBQ. Ook de manier waarop je de producten marineert of de bijgerechten die je serveert, bepalen je succes. Kies daarom voor de juiste BBQ-recepten zoals Teriyaki skirt steak, Griekse kipspiesjes of maïskolven met harissa.

4. Goed weer of de juiste voorzieningen om droog te BBQ’en zoals een overkapping

Een goede avond kiezen voor het barbecueën is knap lastig in Nederland. Het weer kan vaak zomaar omslaan en een regenbui zit in een klein hoekje. Je kunt bij het prikken van een datum ver van tevoren nooit weten wat het weer doet. Kies daarom liever voor een partytent of een plastic zeil in je tuin, dan je BBQ verplaatsen als het weer het niet toelaat.

5. Fijn gezelschap

Tot slot kan een geslaagde BBQ niet zonder de juiste mensen. Nodig vrienden of familie uit en vraag je gasten zelf iets mee te nemen als je veel mensen verwacht. Wil je ook een muziekje draaien tijdens je BBQ? Verwittig dan je buren of nodig ze gewoon uit op je feestje. Zo voorkom je boze gezichten in de buurt.

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe