Site logo

Gezonde gerechten bij restaurants die passen binnen je dieet

Vegan En Vegetarische Restaurants Op Bijzonder Uit Eten
Ben je benieuwd naar welke gezonde gerechten bij restaurants passen binnen je dieet? Wij zetten hieronder wat ideetjes op een rij!

Ben je gek op uit eten gaan, maar ben je momenteel ook bezig met een dieet? Misschien denk je gelijk al dat die combinatie niet verstandig is. Echter hoef je bij een restaurant natuurlijk niet te kiezen voor de ongezonde gerechten. Restaurants bieden ook voldoende gezonde gerechten aan. Ben je benieuwd naar welke gezonde gerechten bij restaurants passen binnen je dieet? Wij zetten hieronder wat ideetjes op een rij!

Ongebonden soep

Ben je op zoek naar een verantwoord voorgerecht? Dan is soep een goede keuze. Op heel veel menukaarten vind je een heerlijke soep om vooraf te bestellen, dus dat is een groot voordeel. Kies als het mogelijk is voor een ongebonden soep, zonder verdere toevoegingen. Dan bevat de soep namelijk weinig calorieën en daardoor past het perfect binnen je dieet.

Ben je aan het diëten omdat je onzeker bent over je lichaam? Als je graag wilt dat je lichaamsvorm het beste naar voren komt, is het beter om niet te strakke kleding te dragen. Kleding voor een maatje meer is dan vaak een beter idee. Neem daarvoor een kijkje bij deze grote maten herenkleding.

Salades

Zeg je dieet, dan zeg je salade! Zoek je een gezond voorgerecht dat prima binnen je dieet past, dan is het een aanrader om voor een salade te gaan. Een salade is over het algemeen namelijk een stuk gezonder dan veel andere voorgerechten. Groentesalade, fruitsalade, caesarsalade: je hebt vaak genoeg keuze. Met een salade maak je een gezonde keuze en zo voorkom je dat je een vrij ongezond voorgerecht bestelt.

Vlees- of visgerechten

Voor het hoofdgerecht is het verstandig om te kiezen voor een vlees- of visgerecht. Voornamelijk onbewerkte stukken vlees en vis zijn hierbij een aanrader, omdat die gerechten minder calorieën bevatten. Probeer gepaneerde gerechten in ieder geval te voorkomen, want dat zijn grote caloriebommen.

Wat je hoofdgerecht gevaarlijk maakt als je aan het diëten bent, zijn de sauzen en bijgerechten. Als je de keuze hebt, is het verstandig om de sauzen apart te laten serveren, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel je gebruikt. Als je mag kiezen uit bijgerechten is het slim om te kiezen voor groenten in plaats van aardappeltjes, rijst of friet.

Kaasplank, fruitsalade, koffie of thee

Voor- en hoofdgerecht gekozen? Dan is het moment van de toetjes aangebroken. Denk je aan toetjes, dan denk je waarschijnlijk al aan veel calorieën. Met desserts is het echter ook mogelijk om een gezonde keuze te maken. Wil je zo min mogelijk calorieën binnenkrijgen? Neem dan gewoon een kopje koffie of thee als nagerecht. Andere gezonde opties zijn bijvoorbeeld de kaasplank en fruitsalade. Wil je toch liever ijs? Kies dan voor sorbetijs met veel fruit en zonder slagroom.

Met deze tips moet het je vast lukken om verantwoorde keuzes te maken als je uit eten bent. Zo houd je geen schuldgevoel over als je gezellig met vrienden, familie of collega’s een restaurant bezoekt. Heb je een maatje meer en wil je er stijlvol bijzitten als je uit eten gaat? Deze grote maten T-shirts voor heren zijn dan het bekijken waard.

 

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe