Culinair Nieuws

Bijzonder Uit Eten brengt je het laatste culinaire nieuws

Het laatste nieuws over restaurants, openingen, foodfestivals, food concepten, onderscheidingen verkiezingen, foodhallen en culinaire events lees je op Bijzonder Uit Eten!​

Ook uw restaurant nieuws op deze pagina? Dat kan helemaal gratis  – zolang het maar relevant nieuws is met betrekking tot restaurants, food festivals, kookscholen, restaurant onderscheidingen, recepten of menukaarten, restaurant weken of kortingsacties of ander culinair nieuws.

  • Zoek in nieuwsberichten

Stoelmassage op locatie - The Chairmen at Work

Events meer inclusief maken? The Chairmen at Work

Events meer inclusief maken? Huur de blinde en slechtziende masseurs van The Chairmen at Work in voor uw event, beurs, congres of personeelsfeest. Bijzonder Uit Eten omarmt deze sociale onderneming want inclusiviteit kan ook verbeterd worden tijdens culinaire events.

Lees verder »
Bestellen bij de foodhal vanaf je handdoek

Bestellen vanaf de handdoek bij Foodhal Scheveningen

Een zomerse dag op het strand is het uitgelezen moment voor een smakelijke picknick, romantisch diner bij zonsondergang of uitgebreide borrel met een fles ijskoude rosé. Maar eten op het strand mondt vaak uit in een sober patatje. Een probleem waar de Foodhall Scheveningen, gevestigd op de nieuwe Noord Boulevard, maar al te graag induikt. Om gasten op het strand te kunnen bedienen, bedachten ze een bestelsysteem voor op het strand.

Lees verder »
‘Biologisch vlees’ klinkt waarschijnlijk een beetje tegenstrijdig. Want wat bedoelen we er eigenlijk mee? We bedoelen er voornamelijk mee dat het dier dat is gestorven voor het stukje vlees, een goed leven heeft gehad.

Biologisch Vlees: wat is dat?

‘Biologisch vlees’ klinkt waarschijnlijk een beetje tegenstrijdig. Want wat bedoelen we er eigenlijk mee? We bedoelen er voornamelijk mee dat het dier dat is gestorven voor het stukje vlees, een goed leven heeft gehad.

Lees verder »
faillissementen horeca (hotel restaurant cafe)

Horeca Faillissementen – het effect van de coronacrisis

Het aantal faillissementen in de Horeca verdeeld onder restaurants/café en hotels stijgt enorm door de coronacrisis. Maar was er al meer aan de hand in de horeca? De teruglopende economie in 2019 liet ook al een behoorlijke stijging zien ten opzichte van 2018. Die trend lijkt zich door de corona crisis alleen maar door te zetten.

Lees verder »
Lepeltje Lepeltje Foodfestival Foto Niels De Vries

De eerste stop van Lepeltje Lepeltje Eindhoven!

Lepeltje Lepeltje strijkt volgende week weer neer in het groene Anne Frankplantsoen. Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei wordt de lente gevierd met een programma vol Eindhovense en landelijke prachten. Voor het eerst slaat het culinaire foodfestival de handen ineen met The Refugee Team. Samen bieden zij een plek aan acht oud-vluchtelingen om deze nieuwe Nederlanders te helpen met integreren.

Lees verder »
Restaurant Nela

Restaurant Nela Amsterdam opening deze zomer!

Aankomende zomer opent restaurant Nela haar deuren in Valley op de Zuidas in Amsterdam. Achter de nieuwe gastvrijheidsformule gaan de internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller schuil. De naam Nela betekent puur en precies dit willen de twee chefs op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van pure gastronomie, waarbij wordt gekookt op open vuur met de allerbeste en eerlijke ingrediënten, tot en met het design dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm. En dit alles gericht op het verbinden van mensen, culturen en tradities.

Lees verder »
Culinary Glory Hole restaurant met chef Freek van Noortwijk LR-a2c19eff

Culinary Glory Hole restaurant met chef Freek van Noortwijk

BATU Kombucha opent op donderdag 12 mei het Glory Hole restaurant ‘Satan’s Anus’ vanaf 16.00 uur op de Wallen in Amsterdam ter ere van twee nieuwe limited edition smaken. Moedige bezoekers proeven ‘blind’ via een gat in de muur de culinaire hoogstandjes van chef Freek van Noortwijk die gebaseerd zijn op de nieuwe kombucha smaken. De eerste nieuwe smaak is gemaakt met de zeldzame Aziatische citrusvrucht Buddha’s Hand en de andere limited edition met de heetste peper ter wereld, Carolina Reaper peper, ook wel Satan’s Anus genoemd.

Lees verder »
Top 20 Wijnen Ribera Del Duero

Top 20 Ribera del Duero wijnen

Ultieme top 20 lijsten Ribera del Duero wijnen samengesteld door Cees van Casteren en vier top sommeliers. Geselecteerd uit maar liefst 255 wijnen gedurende een blindproeverij in Ribera del Duero

Lees verder »
close

Inschrijven Nieuwsbrief Bijzonder Uit Eten

Altijd de tofste foodevents, festivals, restaurant events en culinaire happeningen direct in je inbox!

Inschrijven Nieuwsbrief Bijzonder Uit Eten

Altijd de tofste foodevents, festivals, restaurant events en culinaire happeningen direct in je inbox!