Site logo

Perfecte Falafel in 4 stappen

Falafel maken
Als je houdt van een vegetarische maaltijd met pit, dan is de falafel een uitstekende keuze om relatief eenvoudig zelf voor te bereiden. De populaire falafel is een gerecht uit het Midden-Oosten, gemaakt van onder meer gepureerde kikkererwten, favabonen of beide en bedekt met verscheidene kruiden en specerijen. Er zijn veel verschillende manieren om het te eten, zoals met Libanees brood, maar de perfecte falafel maken vergt wel enige vaardigheid en oefening. Hier zijn wat handige stappen om dit heerlijke gerecht in een handomdraai onder de knie te krijgen!

Leer hoe je de perfecte Falafel maakt met deze 4 stappen

Lees hoe je de perfecte Falafel maakt in 4 stappen! Maal je eigen granen, bereid je mengsel voor, maak falafelballetjes en kook in olie.

1. Maal je eigen falafel

Om te beginnen met het zelf maken van falafel maal je je eigen granen, zoals kikkererwten of bonen, tot een fijn meel in een keukenmachine of blender. Hiermee kun je vervolgens jouw favoriete kruiden mengen, zoals komijn, kebab, koriander, peper, knoflook en koriander naar smaak.

Handig om te weten: week je kikkererwten of bonen een nacht in water voordat je ze maalt, zodat ze zachter worden en makkelijker te vormen zijn!

2. Je mengsel voorbereiden

Na het weken en malen van de eerste ingrediënten, en het toevoegen van de kruiden en specerijen, is het tijd om het uiteindelijke falafel mengsel te maken. Dit kun je doen door eierdooiers, bloem, paneermeel of een ander bindmiddel toe te voegen. Ook kun je ervoor kiezen om ui, knoflook en verse kruiden toe te passen. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed.

3. Maak de falafelballetjes

Als het mengsel klaar is, is het tijd om de falafelballetjes te maken! Om te voorkomen dat het mengsel te plakkerig wordt, gebruik je vochtige handen en een ijsschep om het mengsel snel tot gelijkmatige burgers te vormen. Leg de burgers op een ingevette bakplaat, dek af met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast voor het bakken. Zo behouden ze hun vorm tijdens het bakken. Extra tip: druk ze voorzichtig aan om te voorkomen dat ze barsten tijdens het bakken.

4. Koken in olie

De falafel is bijna klaar. Je hoeft ze alleen nog maar te bakken of frituren in hete olie tot de korst knapperig en lichtbruin is. Om te bakken verwarm je de oven voor op 200°C, bestrijk je de kroketten met olie en leg je ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak je ze goudbruin (ongeveer 15 minuten).

Als je de kroketten liever frituurt, verhit dan olie op middelhoog vuur en leg de kroketten in de hete olie tot ze aan elke kant goudbruin zijn.

Met deze eenvoudige stappen is je zelfgemaakte falafel zo klaar! Vervolgens kun je ze zo opeten, of voorbereiden op een lekker zacht broodje, een pita of een rol maken met Libanees brood. Dat wordt gegarandeerd genieten!

Heb je kruiden en specerijen voor je favoriete gerechten nodig? Je kunt eenvoudig kruiden kopen bij de Kruidenbaron, waar je beschikt over een enorme diversiteit aan wereldse smaken en aroma’s! Bovendien vind je hier ook andere mooie producten zoals natuurlijke supplementen, sauzen en noten. Ook interesse in de fijnste smaken voor warme drankjes? Thee kopen bij de Theebaron garandeert je van een verrassend assortiment en snelle verzending!

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe