Site logo

Dit zijn de nieuwste horeca interieur trends

Horeca interieur trends ug
In de horecabranche is het interieur van een restaurant of café van groot belang. Het interieur bepaalt immers de sfeer en uitstraling van de plek, wat invloed heeft op de ervaring van de gasten. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends op het gebied van horeca en interieur. In dit artikel behandelen we de nieuwste horeca-interieurtrends die momenteel populair zijn.

Trend 1: Natuurlijke materialen en kleuren

Een trend die we steeds vaker terugzien in de horeca is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Denk hierbij aan houten meubels en accessoires, maar ook aan planten en groene accenten in het interieur. Deze trend sluit aan bij de groeiende behoefte aan duurzaamheid en een gezonde leefomgeving. Door natuurlijke materialen en kleuren te gebruiken, creëer je een warme en uitnodigende sfeer in je horecagelegenheid.

Trend 2: Industriële look

Een andere trend binnen het horeca interieurontwerp die al een tijdje populair is, is de industriële look. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van ruwe en onafgewerkte materialen, zoals beton, staal en bakstenen. Ook vintage meubels en accessoires passen goed bij deze stijl. Met een industriële look geef je je horecagelegenheid een stoer en robuust karakter.

Trend 3: Multifunctionele ruimtes

Een trend die vooral in grote steden steeds vaker voorkomt, is het creëren van multifunctionele ruimtes. Denk hierbij aan een café dat overdag fungeert als werkplek en ‘s avonds als gezellige borrelplek. Door verschillende functies te combineren, maak je optimaal gebruik van de ruimte en kun je een breder publiek aantrekken. Deze trend sluit aan bij de behoefte aan flexibiliteit en diversiteit in de horeca.

Trend 4: Verlichting als eyecatcher

Verlichting speelt een grote rol in het creëren van de juiste sfeer in een horecagelegenheid. Een trend die we steeds vaker zien, is het gebruik van opvallende verlichting als eyecatcher. Denk hierbij aan grote kroonluchters, hanglampen in bijzondere vormen of verlichting met felle kleuren. Met deze trend kun je de aandacht van de gasten direct naar een bepaalde plek in je horecagelegenheid trekken.

Trend 5: Duurzaamheid en circulariteit

Duurzaamheid en circulariteit zijn ook in de horecabranche belangrijke thema’s geworden. Steeds meer horecaondernemers kiezen voor duurzame materialen en producten, zoals gerecyclede meubels en biologisch afbreekbaar servies. Ook wordt er steeds vaker gekeken naar manieren om energie te besparen, bijvoorbeeld door het gebruik van LED-verlichting. Deze trend sluit goed aan bij de groeiende bewustwording rondom het milieu en de behoefte aan verantwoord ondernemen.

Trend 6: Comfortabele zithoeken

Een trend die vooral in cafés en koffiebars populair is, is het creëren van comfortabele zithoeken. In plaats van traditionele tafels en stoelen, kiezen steeds meer horecaondernemers voor zachte banken, fauteuils en loungehoeken. Met deze trend speel je in op de behoefte van gasten om te ontspannen en comfortabel te zitten tijdens een bezoek aan je horecagelegenheid.

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe