Paling met SEG keurmerk – kies verantwoorde paling!

Nevepaling kiest voor duurzame paling
Palinghandel stapt over op SEG gecertificeerde paling! De Nederlandse Vereniging van palinghandelaren gaan verantwoorde paling en palingproducten certificeren met het SEG keurmerk. Kies ook bewust!

2023 Duurzame Paling

De leden van de Nederlandse Vereniging van palinghandelaren hebben hun leveranciers in de aquacultuur aangegeven per eind 2023 uitsluitend nog SEG-Certified paling in te zullen kopen. De certificering zorgt ervoor dat volledig verantwoorde paling en palingproducten duidelijk herkenbaar zijn voor de consument.

SEG keurmerk

Het handelskeurmerk SEG-Certified is een belangrijke toevoeging aan het Eel Stewardship Fund®, het blauwe zegel dat nu op de meeste palingproducten te vinden is. ESF geeft aan dat het palingproduct bijdraagt aan een goede palingstand. SEG-Certified garandeert de volledige traceerbaarheid van de gehele keten, van de vangst van glasaal en aquacultuur tot en met de verwerking. Het product is daarmee gegarandeerd afkomstig uit de gequoteerde, goed beheerde visserij op glasaal.

De strenge voorwaarden voor SEG-Certified paling zijn ontwikkeld door jarenlange samenwerking tussen internationale wetenschappers, natuurbeschermingsorganisaties en de palingsector.

Duurzame Paling

Het is de volgende grote stap in de verduurzaming van de gehele Europese palingsector. Nederland had daarin de rol van gidsland. Het nieuwe SEG-Certified zal naast het blauwe palingfonds-logo op de verpakkingen verschijnen.

Over Nevepaling

Bij de Nederlandse Vereniging van palinghandelaren is meer dan 90% van de Nederlandse palinghandel aangesloten. De vereniging is belangenbehartiger en zet zich in voor verduurzaming van de sector. NeVePaling is aangesloten bij Stichting DUPAN, de overkoepelende organisatie voor palingvisserij, -kweek en -handel.

close

Inschrijven Nieuwsbrief Bijzonder Uit Eten

Altijd de tofste foodevents, festivals, restaurant events en culinaire happeningen direct in je inbox!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe