De beste keukenapparatuur getest en geranked

De beste keukenapparatuur getest door The Kitchenary Lab
Welke airfryer, slowcooker, keukenmachine, multicooker, rijstkoker, blender of waterkoker moet je kopen? Bekijk hier de tests van alle merken. The Kitchenarylab biedt voor ieder keukenapparaat de top 10 merken. Super handig wanneer je aan iets nieuws toe bent.

Onmisbare keukenapparatuur: welke apparaten wil je niet missen?

Met deze onmisbare keukenapparatuur tover je zelfs de simpelste keuken in een droomkeuken. Als je graag lekker eet net als ik dan ben je ongetwijfeld vaak in de keuken te vinden. Zeker nu tijdens de corona lockdown staan we weer vaker in de keuken (al halen we ook graag eens iets bij ons favoriete restaurant). Uiteraard vinden we koken leuk, maar het moet natuurlijk wel een beetje efficiënt gebeuren. Door de juiste keukenapparatuur te kopen bespaar je een hoop tijd en kun je ook nog eens gezonder koken. Hieronder deel ik mijn favoriete keukenapparatuur met jou.

Een koffiezetapparaat – om de dag mee te beginnen

Het eerste wat ik kocht toen ik mijn intrede maakte in mijn nieuwe huis was een koffiemachine. Ik kan gewoon niet wakker worden zonder een bakje koffie en van dat syndroom heb jij waarschijnlijk ook last. Er bestaat niks beters dan s’ morgens wakker worden, op het knopje drukken en genieten van een heerlijke bak koffie van versgemalen koffie.

Vandaag de dag zijn er veel koffiezetapparaten op de markt. Voor het gemak kies je voor een koffiezetapparaat met bonen, maar een pistonmachine is het koffiezetapparaat waar je de beste koffie mee zet.

Maar niet iedereen wil al die stappen zelf uitvoeren voordat ze van een bakje koffie kunnen genieten. Om erachter te komen welk koffiezetapparaat het beste bij je past, raad ik aan een bezoekje te brengen aan deze test met de best koffiezetapparaten.

Lunchroom Koffieshop Op Bijzonder Uit Eten

Keukenmachine of foodprocessor – om alles huisgemaakt te maken

Als jij zo’n persoon bent die alles zelf wil maken, dan mag een keukenmachine of ook wel een foodprocessor niet ontbreken. Met een keukenmachine vermaal je zowel zachte als harde ingrediënten en door een grote blendkom en grote messen is een keukenmachine perfect geschikt voor sauzen, hummus en andere gerechten.

Afhankelijk van de meegeleverde accessoires kun je er ook mee snijden en raspen. Het voordeel hiervan is dat alles op dezelfde grootte gesneden is en dat het jou heel weinig tijd kost.

Een goedkope foodprocessor koop je al vanaf 100 euro, maar ben je van plan deze dagelijks te gebruiken dan is het beter om meer geld neer te leggen. Dan ga je er ook langer plezier aan hebben. Een tip: zorg ervoor dat je een keukenmachine koopt met grote messen die overal in de mengkom bij kunnen komen.

Multicooker – die werkelijk waar alles kan

Een multicooker kan werkelijk waar alles. Van het koken van simpele gerechten van rijst tot het slowcooken van complete maaltijden. Het voordeel van een multicooker is dat het minder ruimte inneemt en minder geld kost dan wanneer je een rijstkoker, slowcooker en pressure cooker kookt. Dit soort apparaten nemen gewoon veel ruimte in beslag en met een multicooker ben je dus ook een stuk goedkoper uit.

Met name de slowcookfunctie is interessant: hiermee kook je complete maaltijden door alle ingrediënten in de slowcooker te stoppen. Het eten wordt op lage temperatuur gekookt en bij thuiskomst is jouw complete maaltijd klaar. Dit is ook nog eens een stuk gezonder, omdat alle vitamines gewaarborgd blijven. Een pressure cooker daarentegen helpt je met het snel koken van bijvoorbeeld bonen wat normaal gesproken veel tijd in beslag kan nemen.

Airfryer – Veelzijdiger dan je denkt

Mensen die veronderstellen dat je met een airfryer alleen kunt frituren hebben het mis. Met behulp van diverse accessoires gebruik je een airfryer voor braden, stomen, frituren en bakken. Zo kun je er zelfs een cake of een pizza mee bakken. Op het internet zijn veel gerechten te vinden waar je inspiratie uit kunt halen. Zo is het mogelijk om met een airfryer complete maaltijden klaar te maken. Houd er echter wel rekening mee dat de meeste airfryers best klein zijn, waardoor je meerdere sessies moet inlassen en het koken uiteindelijk meer tijd in beslag neemt. Vandaar dat een airfryer met name geschikt is voor kleinere gezinnen.

Het goede nieuws is dat koken met een airfryer een stuk gezonder is. Zo gebruik je veel minder vet bij het frituren. Het resultaat is daarom ook anders dan bij een frituurpan, maar desalniettemin kun je op knapperige resultaten rekenen.

Tot slot – kook meer thuis in mijn advies

Er zitten zoveel voordelen aan thuis koken. Zo krijg je meer verbinding met eten en ga je er meer waardering voor krijgen. Vaak is thuis koken – met de juiste recepten inspiratie – ook veel lekkerder dan wanneer je kant en klare maaltijden haalt.

Een ding is zeker: het is een stuk gezonder. Je weet precies wat er in jouw eten gaat. Ook is het vaak vers en gebruik je geen conserveringsmiddelen.

Met thuis koken bedoel ik dat je (bijna) alles thuis maakt: laat alle voorverpakte gerechten, sauzen en soepen in de schappen!

En heb je een keer geen zin in deze lockdown om zelf te koken? Haal dan een maaltijd af bij je favoriete bestand #helpdehoreca!

Maak hier kennis met het team van The Kitchenary Lab

De top 10 keukenapparatuur - getest door The Kitchenary Lab
De beste keukenapparatuur getest door The Kitchenary Lab

Team: Thomas, Laura en Tim

In 2021 zijn zij begonnen met hun blog waar de gemeenschappelijke interesses in samenkomen: koken, gezond eten en gezelligheid. Ze zijn van mening dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn. Op The Kitchenary Lab richten ze zich dan ook voornamelijk op gerechten die lekker, gezond en makkelijk klaar te maken zijn.

Naast inspiratie voor recepten geven ze tips om koken leuker en efficiënter te maken. Zo hebben ze als doel om jaarlijks verschillende keukenapparatuur te testen, zodat jij alleen de beste producten in huis haalt.

close

Inschrijven Nieuwsbrief Bijzonder Uit Eten

Altijd de tofste foodevents, festivals, restaurant events en culinaire happeningen direct in je inbox!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe