Site logo

Frontberichten uit de Horeca – Restaurant Faulk in Bussum

Menno en Monique van Restaurant Faulk Bussum
Frontberichten uit de zorg kennen we, maar nu zien we nu ook het leed in de horeca. Hier het frontbericht van Restaurant Faulk in Bussum. Aldus Menno en Monique: "Ons hele leven staat weer eens op z’n kop. Er komt een hoop meer bij kijken dan alleen je restaurant een uurtje eerder opengooien"

Lekker zo vroeg klaar he?

Goedemiddag
“Wel lekker voor jullie, zo vroeg klaar.” Hoe vaak ik die wel niet te horen heb gekregen afgelopen week. Eerlijk, er is echt helemaal niets lekkers aan. Was het maar niet zo. Ons hele leven staat weer eens op z’n kop. Er komt een hoop meer bij kijken dan alleen je restaurant een uurtje eerder opengooien. Je moet zo strak op de planning en de tijden letten, uitlopen zit er op dit moment echt niet in.

5 Gangen is toch wel een dingetje als je echt 20:00 uur klaar moet zijn, dus die hebben we eraf gehaald en 3 gangen is daarvoor in de plaats gekomen. Een hoop extra werk en organisatie is daarvoor nodig geweest om dat allemaal weer goed en snel op de menukaartjes- en in de kassa  te hebben staan, om het dan nog maar niet te hebben over de organisatie met de kids.

 

Dilemma Horeca eigenaren met jonge kinderen

Waar onze gasten mee zitten, op tijd oppas regelen, zitten wijzelf natuurlijk ook mee. Normaliter aten wij met de kindjes om 16:45 in het restaurant en kwam de oppas ze om 17:30 ophalen om ze later thuis op bed te leggen. Nu verliep dat allemaal even anders. “Dametjes, uit school spelen is niet zo handig de komende tijd.” Had ik tegen ze gezegd. “We gaan namelijk al vroeg eten, om 16:00 uur, en daarna krijgen jullie een uurtje iPhone tijd, dan mogen jullie achter bij papa zitten tot de oppas komt.” Met pijn in m’n moederhart deelde ik ze dat mee. Gelukkig keken zij daar heel anders tegenaan en vonden ze het een uitstekend idee. Braaf zaten ze achter tussen de bloemkolen, beiden verzonken in hun Roblox game, terwijl Mila en ik de eerste gasten ontvingen. Ja gelukkig hebben we Mila, tussen 17:00 en 18:00 komen alle gasten binnen, dat is zo’n kleine window, dat moet je echt wel even met z’n tweeën doen.

Verrassend druk en gezellig

Toch viel het me niet tegen qua drukte. Een hoop mensen waren echt wel bereid eerder te starten. En ook als je zo bezig bent op de avond, voelt het niet anders. De klok vertelt je dat het 18:30 is, maar het voelt als 22:00 uur. Ook wanneer het 20:00 uur is, is een gekke gewaarwording. Je hebt er al een hele avond opzitten, maar ook nog een hele avond voor de boeg. Nu maar hopen dat het zo blijft en niet nog meer maatregelen, al vrezen we het ergste. De onzekerheid, daar word ik wel een beetje moedeloos van af en toe. Wat moeten we morgen allemaal wel niet uit de kast trekken om het allemaal weer een beetje te kunnen organiseren, of gaat het meevallen. Wij wachten weer geduldig af. We zijn voorbereid, de afhaal draait alweer volop. Voor dit weekend hebben wij nog enkele thuismenu’s beschikbaar, dus wees er snel bij.

Restaurant Faulk Bussum Frontberichten Lockdown Horeca

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe