Pasen uit eten – Bijzonder Uit Eten
Met Pasen uit eten? Laat je verrassen met een Paaslunch, Paasbrunch, Paasdiner of Paas High Tea in een van de restaurants op Bijzonder Uit Eten
Met Pasen uit eten? Laat je verrassen met een Paaslunch, Paasbrunch, Paasdiner of Paas High Tea in een van de restaurants op Bijzonder Uit Eten
Restaurant Bellevue, gesitueerd aan de pittoreske haven in het Brabantse Willemstad, heeft een transformatie ondergaan. Een week lang bleven de deuren gesloten om haar een nieuw gezicht te geven. Van traditioneel grand café met veel donker hout, heeft ze nu de uitstraling van een sfeervolle Franse bistro met knusse zitjes, warm licht en bordeauxrode tinten op de muur. Ook de kaart is op de schop gegaan: de gast vindt Franse klassiekers op de kaart, gecombineerd met een selectie bruisende champagnes en hoogwaardige Franse wijnen.
Amsterdam heeft, op het gebied van eten, een ruim aanbod om uit te kiezen. De stad wordt steeds vaker geprezen om de verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. Eén van deze verborgen hotspots is Deus Ex Machina, dit concept omvat een restaurant, bar en flagship store in een.
Bij het oprichten van een strandtent komt meer kijken dan alleen het neerzetten van stoelen en tafels in het zand. In dit artikel duiken we dieper in op deze droom en bespreken we enkele aspecten die je absoluut níet mag vergeten voordat je deze grote stap waagt.
In de horecabranche is het interieur van een restaurant of café van groot belang. Het interieur bepaalt immers de sfeer en uitstraling van de plek, wat invloed heeft op de ervaring van de gasten. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends op het gebied van horeca en interieur. In dit artikel behandelen we de nieuwste horeca-interieurtrends die momenteel populair zijn.
Bij het openen van een nieuw restaurant is het creëren van een goed georganiseerde en goed uitgeruste keuken van cruciaal belang. De keuken vormt immers het hart van een succesvol restaurant. Dit artikel belicht de essentiële basiselementen die absoluut niet mogen ontbreken in de keuken van een nieuw te openen restaurant.
Italiaans restaurant van het Jaar 2023 is Italiaans restaurant Aroma Italian Fine Dining in Vaassen geworden – uitgeroepen door Italië Magazine.
Hotspots Nederland neemt bijzondere restaurants in Amsterdam onder de loep – in dit blog restaurant Secret Garden en Bistro de la Mar
Voor velen een droom – een eigen restaurant starten – maar vergeet niet aan hoeveel zaken je moet denken alvorens je je eigen restaurant kunt openen.
Het personeelsterkort in de horeca is overal merkbaar: Het duurt langer voordat bestellingen worden opgenomen, drankjes worden geserveerd of gerechten worden bereid. Sommige horecagelegenheden sluiten eerder of zijn op sommige dagen zelfs helemaal gesloten.
Het is tijd voor verandering bij restaurant ‘t Kompas op Kaageiland. Onder leiding van de nieuwe eigenaren gooit het restaurant dit jaar het roer volledig om. Half maart opende het nieuwe Brasserie Milo haar deuren met een mediterraans geïnspireerd concept voor iedereen die houdt van de goede dingen van het leven.
Bij Restaurant Soirée vindt de gast een kwalitatieve kaart met sterke Franse invloeden. Het indrukwekkende menu ademt de feestelijke jaren ’20 uit het bruisende Parijs. Afgestudeerd aan de prestigieuze Cas Spijker Academie én met een bak aan ervaring, weet patron cuisinier Tom Pfeijffer de traditionele klassiekers opnieuw uit te vinden.
Restaurant Wollerich in St Oedenrode sluit op 18 februari 2023 haar deuren. Het pand is verkocht en krijgt een andere bestemming.
Vanaf 1 november is er elke vrijdag en zaterdag“Tasty Tiengemeten”. Een bijzondere avond uit met drie gangen menu, diverse comedians en feestelijke bands.
Team van gerenommeerde chefs en sommeliers opent restaurant SAAM dit najaar haar deuren op Amstelzijde 59, Amstelveen. SAAM restaurant staat voor South Africa – AMsterdam en saam betekent tevens letterlijk ‘samen’ in het Afrikaans.
Een zomerse dag op het strand is het uitgelezen moment voor een smakelijke picknick, romantisch diner bij zonsondergang of uitgebreide borrel met een fles ijskoude rosé. Maar eten op het strand mondt vaak uit in een sober patatje. Een probleem waar de Foodhall Scheveningen, gevestigd op de nieuwe Noord Boulevard, maar al te graag induikt. Om gasten op het strand te kunnen bedienen, bedachten ze een bestelsysteem voor op het strand.
Een frisse biercocktail, á la minute getapt en snel op tafel. Vanaf nu kunnen bier- en cocktailliefhebbers hiervoor terecht bij de Stadshaven Brouwerij in Rotterdam. Afgelopen weekend werd hier ‘s werelds eerste biercocktailtap gelanceerd.
Restaurant Renato’s is officieel geopend in het zonnige Bloemendaal aan Zee – een locatie die ook ruimte biedt voor grote familiediners, bruiloften en events
Leonardo Royal Den Haag Promenade heeft op 21 juni tijdens de grootste internationale haringparty van Nederland geproost op een nieuw (haring)seizoen en haar gloednieuwe restaurantconcept: LEO’S International Flavors.
BlueBlood, de nieuwe hotspot aan de Zeestraat, opent op zaterdag 11 juni haar vernieuwde terras. Het restaurant dat bekendstaat om het introduceren van het Nikkei cuisineconcept in Den Haag, heeft vanaf dan ook een buitenruimte dat volledig aansluit bij het nieuwe horecaconcept.
Tijdens de jaarlijkse JRE Jongerenweek krijgen alle jongeren tot en met 25 jaar 25% korting op de menuprijs bij alle JRE-restaurants binnen Nederland.
Een nieuwe hotspot heeft haar deuren geopend; Mooie Boules opent Dikke Mic Karaoke Bar in Rotterdam. Een nieuw doe-horecaconcept waar men naast zingen ook kan genieten van de heerlijke streetfood gerechten.
Aankomende zomer opent restaurant Nela haar deuren in Valley op de Zuidas in Amsterdam. Achter de nieuwe gastvrijheidsformule gaan de internationaal gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller schuil. De naam Nela betekent puur en precies dit willen de twee chefs op alle vlakken in hun restaurant terug laten komen. Van pure gastronomie, waarbij wordt gekookt op open vuur met de allerbeste en eerlijke ingrediënten, tot en met het design dat is vervaardigd van natuurlijke en onbewerkte materialen in hun meest pure vorm. En dit alles gericht op het verbinden van mensen, culturen en tradities.
Burgerkunstenaar Diego Buik komt met brutale tegenhanger van de High Tea; de high slider. De ‘High Slider’ is het perfecte alternatief voor een traditionele brunch of lunch aan de Rotterdamse wateren.
BATU Kombucha opent op donderdag 12 mei het Glory Hole restaurant ‘Satan’s Anus’ vanaf 16.00 uur op de Wallen in Amsterdam ter ere van twee nieuwe limited edition smaken. Moedige bezoekers proeven ‘blind’ via een gat in de muur de culinaire hoogstandjes van chef Freek van Noortwijk die gebaseerd zijn op de nieuwe kombucha smaken. De eerste nieuwe smaak is gemaakt met de zeldzame Aziatische citrusvrucht Buddha’s Hand en de andere limited edition met de heetste peper ter wereld, Carolina Reaper peper, ook wel Satan’s Anus genoemd.
Consumenten kijken steeds meer naar de ecologische footprint van een restaurant. Hier enkele tips voor restaurants om milieubewust te werken.
Een primeur in Willemstad: van maandag 2 – tot en met zondag 8 mei wordt het feest van de kreeft gevierd. Een week lang kunnen bezoekers genieten van bijzondere kreeftengerechten, live muziek, dj’s en een unieke drijf-through
Aan de rand van het Zuiderpark in Rotterdam vindt u het prachtige restaurant Nirvana. Onze chef-kok neemt u graag mee op een reis door de Méditerranée. Het restaurant bied een uitgebreide dinerkaart met gerechten uit de Turkse, Franse en Spaanse keuken!
Frontberichten uit de zorg kennen we, maar nu zien we nu ook het leed in de horeca. Hier het frontbericht van Restaurant Faulk in Bussum. Aldus Menno en Monique: “Ons hele leven staat weer eens op z’n kop. Er komt een hoop meer bij kijken dan alleen je restaurant een uurtje eerder opengooien”
Na een sluiting van maar liefst een jaar heropent Ristorante La Liguria Den Haag deze week haar deuren met een nieuwe culinaire troef. Er verandert niets aan de authentieke sfeer van het oudste Italiaanse restaurant. Gasten kunnen wel voor het eerst kennismaken met de kookkunsten van chef Patrick Salzano.
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF