Site logo

Te veel chocoladeletters? Maak een heerlijke high-tea!

Chocoladeletters verwerken in high tea
Lees in dit artikel wat jij met jouw Sinterklaas chocolade overschot van al die chocoladeletters kunt doen om een heerlijke high-tea te creëren.

Sinterklaas

Vier jij ook meerdere keren Sinterklaas in december? Voor veel mensen is dit niet geheel ongebruikelijk. Denk bijvoorbeeld aan het vieren van Sinterklaas met vrienden, familie of zelfs op het werk. Een veel gegeven cadeau tijdens Sinterklaasavond zijn natuurlijk de chocoladeletters. Met kerst nog in aantocht, kan het dilemma van het ontvangen van meerdere chocoladeletters de kop opsteken. Want wat moet je in vredesnaam met al die chocoladeletters in huis? Vrees niet, want dit zoete overschot is eigenlijk niet zo’n groot probleem als het lijkt, zelfs niet als je aan de lijn bent. Sterker nog, het biedt een kans om creatief te zijn met deze heerlijke lekkernijen. Lees snel verder om te ontdekken wat jij met jouw chocolade overschot kunt doen om een heerlijke high-tea te creëren.

De lekkerste chocolademelk

Chocoladeletters zijn de perfecte basis voor het bereiden van de meest romige en smaakvolle chocolademelk. Smelt de grote chocoladeletters in warme melk en laat je betoveren door de rijke, zijdezachte smaak die dit drankje krijgt. Zo zorg je voor een heerlijk drankje tijdens je high-tea voor mensen die niet zulke theedrinkers zijn. Je waant je direct voor de openhaard met knusse sokken aan.

Voor zelfgemaakte warme chocolademelk kun je elk soort melk gebruiken. Je maakt dus ook gemakkelijk lactosevrije of zelfs veganistische chocolademelk in een handomdraai bij jou op het fornuis.

Wil jij jouw chocolademelk wat extra’s geven? Dan kun je prima gebruik maken van chocoladeletters met een smaakje, zoals je hazelnoot chocoladeletter of karamel-zeezout. Daarnaast kun je ook zelf specerijen als kaneel of speculaaskruiden toevoegen. Wil je liever iets met een echte kick? Dan kun je zelfs kiezen voor het toevoegen van chilivlokken. Dit gaat heel goed samen met de zoete smaken van de chocolade en de melk.

Chocolade fondue

Iets wat zich perfect leent voor een high-tea, is natuurlijk chocoladefondue. Snijd de letters in stukjes en smelt ze au bain-marie of rustig en al roerend in een pannetje op je fornuis.

Kies verschillende mooie borden uit om deze te overladen met heerlijk voedsel om in de chocolade te dippen. Maak een bord vol met fruit, zoals aardbeien, plakjes banaan of kiwi en stukjes peer. Daarnaast kun je een bord met andere lekkernijen maken, zoals marshmallows of koekjes. Zo geniet je samen met je familie of vrienden van een lekkere chocolade fondue en deel je jouw lekkere chocoladeletters met iedereen.

Koekjes bakken

Je kunt natuurlijk ook je overgebleven chocoladeletters gebruiken om koekjes mee te bakken. Kies een deeg uit wat jou lekker lijkt waar je gemakkelijk chocolade aan toe kunt voegen. Hak de chocoladeletters in stukjes en voeg ze toe aan het deeg voor zelfgemaakte chocoladekoekjes. Bak ze tot ze goudbruin zijn en geniet van de verrukkelijke combinatie van krokant en smeuïg.

Naast koekjes kun je de chocoladeletters ook gebruiken voor ander heerlijk gebak, zoals chocoladecake of brownies. Zo gebruik je jouw Sinterklaastraktatie om de show te stelen tijdens je high-tea.

Zelfgemaakte chocolade truffels

Wil jij jouw chocoladeletter juist net iets verfijnder maken? Dan kun je ook gemakkelijk zelf thuis chocolade truffels maken. Deze zijn perfect voor de high-tea, maar ook om cadeau te doen tijdens kerst.

Kook slagroom met eventuele smaakversterkers als honing in een pannetje. Brokkel je chocoladeletter in een kom en giet hier het warme slagroom mengsel overheen. Roer dit goed door, zodat de chocolade door de slagroom smelt. Maak de ganache af door er boter aan toe te voegen en dit te mengen met een staafmixer.

Als de ganache klaar is, dek je deze af met folie en laat je het bij kamertemperatuur opstijven. Wanneer het opgestijfd is, stop je het in een spuitzak en spuit je mooie truffels van je ganache. Spuit de truffels op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet dit vervolgens in de koelkast, zodat het kan uitharden.

Tijdens het uitharden kun je chocolade temperen om de truffels hierin onder te dompelen, dit gaat het makkelijkst als je een vork in de harde truffels steekt. Wanneer ze ondergedompeld zijn in de chocolade, kun je ze nog rollen in cacao, gehakte nootjes of kokos kruim. Wacht tot de chocolade hard geworden is en dan heb je heerlijke chocolade truffels.

Wil jij deze zelfgemaakte truffels cadeau doen of moet je ze even bewaren? Stop ze dan in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Haal ze ongeveer een half uur voordat ze opgegeten worden uit de koelkast, zodat de binnenkant niet te hard is. Zo maak je van jouw ontvangen Sinterklaascadeau een leuk kerstcadeautje voor iemand anders!

Nooit meer klagen over teveel chocoladeletters

Met al deze heerlijke mogelijkheden om chocoladeletters te gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken over het ontvangen van meerdere exemplaren. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek nieuwe manieren om te genieten van de zoete overvloed die Sinterklaas met zich meebrengt. Want laten we eerlijk zijn, chocoladeletters zijn niet alleen onmisbaar tijdens Sinterklaas, maar ook een culinair geschenk waar je het hele jaar door van kunt genieten. Laat je smaakpapillen verwennen door de veelzijdigheid van deze feestelijke lekkernijen. Geniet ervan!

 

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe