Site logo

Boomstamtafel voor thuis of in de horeca

Boomstam tafel thuis of in de horeca
Tafelen met een boomstamtafel kan een unieke en sfeervolle ervaring creëren. Hier zijn een paar tips om het meeste uit je boomstamtafel te halen. Deze boomstamtafels zijn uniek in iedere setting. Onderstaand zijn er een aantal tip en adviezen voor een nog betere tafel ervaring. 

Aan tafel met een boomstamtafel

Tafelen met een boomstamtafel kan een unieke en sfeervolle ervaring creëren. Hier zijn een paar tips om het meeste uit je boomstamtafel te halen. Deze boomstamtafels zijn uniek in iedere setting. Onderstaand zijn er een aantal tip en adviezen voor een nog betere tafel ervaring.

 1. Natuurlijke setting: Boomstamtafels passen goed in een natuurlijke setting. Plaats de tafel bijvoorbeeld in een eetkamer met veel natuurlijk licht of in een buitenomgeving zoals een tuin of terras.
 2. Decoratie: Houd de tafeldecoratie eenvoudig en natuurlijk. Denk aan bloemen, planten of kaarsen die passen bij het natuurlijke thema. Vermijd te veel opsmuk, zodat de natuurlijke schoonheid van de tafel naar voren komt.
 3. Servies en bestek: Kies servies en bestek dat de natuurlijke uitstraling van de boomstamtafel aanvult. Aardetinten of natuurlijke materialen kunnen goed werken. Vermijd te modern of te formeel servies, omdat dit kan botsen met de rustieke uitstraling van de tafel.
 4. Comfortabele stoelen: Zorg ervoor dat de stoelen comfortabel zijn, zodat gasten lang kunnen genieten van de maaltijd. Overweeg stoelen met natuurlijke stoffen of kussens om het comfort te verhogen.
 

Boomstamtafel in restaurant setting

Een boomstamtafel in een restaurant kan een prachtige en onderscheidende toevoeging zijn aan het interieur, waardoor een warme en natuurlijke sfeer ontstaat. Hier zijn enkele overwegingen voor het gebruik van een boomstamtafel in een restaurantomgeving:

 1. Stijl en Thema:
  • Zorg ervoor dat de boomstamtafel past bij de algemene stijl en het thema van het restaurant. Het kan een rustieke uitstraling geven, maar het moet nog steeds harmoniëren met de overige inrichting.
 2. Indeling:
  • Plaats de boomstamtafels strategisch in het restaurant om een evenwichtige indeling te behouden. Overweeg verschillende groottes afhankelijk van de beschikbare ruimte en het aantal gasten dat je wilt bedienen.
 3. Verlichting:
  • Zorg voor voldoende verlichting boven de boomstamtafels, zodat gasten comfortabel kunnen eten zonder in het donker te zitten. Hangende lampen met een natuurlijk of warm licht kunnen de tafels mooi accentueren.
 4. Comfortabele Stoelen:
  • Kies comfortabele stoelen die goed passen bij de boomstamtafel. Het contrast tussen de natuurlijke uitstraling van de tafel en moderne, comfortabele stoelen kan een interessant designelement toevoegen.
 5. Menu en Servies:
  • Pas het menu en servies aan op de algemene sfeer die de boomstamtafel creëert. Overweeg het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren die aansluiten bij de natuurlijke uitstraling van de tafel.
 6. Onderhoud:
  • Zorg voor regelmatig onderhoud van de boomstamtafels om hun natuurlijke schoonheid te behouden. Geef instructies aan het personeel over het juiste onderhoud, zoals het vermijden van agressieve schoonmaakmiddelen.
 7. Flexibiliteit:
  • Overweeg om de boomstamtafels zo te plaatsen dat ze ook kunnen worden gecombineerd voor grotere groepen. Dit vergroot de flexibiliteit in de indeling van het restaurant.
 8. Seizoensgebonden Decoratie:
  • Breng seizoensgebonden decoratie aan op de boomstamtafels om een frisse uitstraling te behouden. Bloemen, kaarsen of andere decoratieve elementen kunnen worden aangepast aan de tijd van het jaar.

Een boomstamtafel in een restaurant kan de algehele eetervaring verbeteren door een unieke en gezellige sfeer te creëren. Het is belangrijk om zorgvuldig te plannen en ervoor te zorgen dat het past bij het overkoepelende concept van het restaurant.

Hoeveelheid personen aan een boomstam tafel ? 

De geschikte hoeveelheid personen die aan een boomstamtafel passen, hangt af van de specifieke afmetingen en vorm van de tafel. Boomstamtafels variëren sterk in grootte, aangezien ze vaak worden gemaakt van natuurlijke boomstammen die verschillende vormen en afmetingen kunnen hebben. Vaak wordt er een vuistregel gehanteerd van 70 cm per zitvlak. Een boomstamtafel is erg geschikt om met grote groepen gezellig te dineren of na te borrelen. 

 1. Verlichting: Als je de boomstamtafel ‘s avonds gebruikt, kies dan voor sfeervolle verlichting. Hangende lampen boven de tafel kunnen een gezellige sfeer creëren.
 2. Seizoensgebonden accenten: Pas de decoratie aan op basis van het seizoen. In de lente en zomer kunnen bloemen en lichte kleuren de tafel opfleuren, terwijl in de herfst en winter warmere tinten en kaarsen een gezellige sfeer kunnen toevoegen.
 3. Onderhoud van de boomstamtafel: Zorg ervoor dat je de boomstamtafel goed onderhoudt volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Regelmatig reinigen en beschermen kan de levensduur van de tafel verlengen.

Tafelen met een boomstamtafel biedt de mogelijkheid om een natuurlijke en warme sfeer te creëren. Experimenteer met verschillende decoratiestijlen en geniet van de unieke charme van deze bijzondere tafel.

 

Deel dit bericht

 • Nog geen opmerkingen.
 • Voeg een reactie toe