Site logo

Sfeer aan tafel – thuis uit eten!

Gedekte tafel - thuis uit eten
Het liefst ga je natuurlijk elke dag uit eten, maar dat is niet realistisch. Een goed alternatief is om thuis zelf de ambiance van een avondje uit te creëren

Sfeer laten ontstaan aan tafel

Het liefst ga je natuurlijk elke dag uit eten, maar dat is niet realistisch. Een goed alternatief is om thuis zelf de ambiance van een avondje uit te creëren. Hoe kun je sfeer laten ontstaan aan tafel? Vanzelfsprekend bereid je iets heerlijks, maar om het gevoel van een avondje uit te creëren, heb je meer nodig dan dat. Daarom delen wij graag deze tips met je.

Maak er écht een bijzondere vond van

Wanneer je uit eten gaat, neem je de tijd om te genieten. Sfeer laten ontstaan aan de tafel thuis, begint dan ook met een goede planning. Gun jezelf de tijd voor een goede voorbereiding en zorg er ook voor dat je helemaal niets anders aan je hoofd hebt. Zo kun je echt genieten van een heerlijke sfeer.

De rol van verlichting

Een goed begin is de verlichting. Zachte, warme verlichting kan wonderen doen. Kaarslicht is natuurlijk een klassieker voor romantische diners, maar overweeg ook dimbare lampen voor een verstelbare ambiance. De normale verlichting gaat waarschijnlijk niet zorgen voor de juiste sfeer, dus wees creatief!

Kies het juiste servies

De keuze van servies is cruciaal. Op een bijzondere, sfeervolle avond wil je niet eten van je alledaagse servies, toch? Hier komt APS Glass & Bar Supply in beeld. Hier kun je namelijk horeca servies bestellen. Daarmee zet je zowel qua kwaliteit als qua uitstraling iets bijzonders neer. Met het juiste servies kun je elke tafelsetting verheffen, of het nu gaat om een intiem diner voor twee of een uitgebreide feestmaaltijd.

Muziek als sfeermaker

Muziek is een andere essentiële factor. Afhankelijk van de gelegenheid, kan een zachte jazz of klassieke muziek op de achtergrond de toon zetten zonder overweldigend te zijn. Mocht dat niet jouw smaak zijn, ga dan voor een andere vorm van rustige muziek. Akoestisch is altijd goed. Zo zorg je voor de juiste sfeer zonder dat de muziek een afleiding vormt.

De juiste decoratie

Voor extra sfeer tijdens je thuisdiner doet mooie decoratie wonderen. Kleine details zoals bloemstukken of thematische decoraties kunnen een groot verschil maken. Kies decoraties die passen bij de gelegenheid en je stijl, en zorg ervoor dat ze de interactie aan tafel niet hinderen. Het is ook leuk om met een thema te werken, passend bij de gerechten.

Een persoonlijke touch maakt het echt bijzonder

Vergeet niet een persoonlijke touch toe te voegen. Handgeschreven menukaarten of een klein extraatje maken de ambiance helemaal af.

Hoe serveer je jouw dranken?

Bij een goede maaltijd hoort ook een passende drank. Voor een avond als deze, haal je bijvoorbeeld een fijne wijn in huis. Wat voor drank je ook kiest: presentatie is net zo belangrijk als de smaak. Denk daarom aan  horeca glazen: er zijn passende glazen voor elke drank, of het nu gaat om een fijne wijn, een bruisende cocktail of een ambachtelijk bier.

 

 

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe