Site logo

Koningin Maxima bezoekt Gulpener Bierbrouwerij

Koningin Maxima Bij Gulpener Bierbrouwerij
Het bezoek van Koningin Máxima stond in het kader van de Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemerschap die wij vorig jaar van de koningin kregen uitgereikt.

De Koningin bezocht de hopvelden, het nieuwe brouwhuis van Gulpener en gooide zelf met koninklijke flair haar hopbellen in de ketel voor een uniek speciaalbier.

Het bezoek van Koningin Máxima stond in het kader van de Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemerschap die wij vorig jaar van de koningin kregen uitgereikt. De prijs wordt gezien als de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een bedrijf dat excelleert op het terrein van Duurzaam Ondernemerschap. Daar zijn wij erg trots op!

In een heerlijk geurende hoptuin plukte Koningin Máxima haar eigen hopbellen en sprak ze met Roger Wouters, Felix Huntjes en voorzitter van Triligran Jos Keijbets over lokale productie, samenwerking tussen boer en brouwer en de bescherming van de Limburgse biodiversiteit. Aan de (spreekwoordelijke) arm van onze directeur Jan-Paul Rutten bezocht ze daarna het meest duurzame brouwhuis van Europa dat Gulpener vorig jaar opende. Onder toezicht van microbrouwmeester Fred deed ze haar hopbellen zelf in de ketel. Dat wordt zonder twijfel het meest koninklijke bier in de bijna 200 jaar dat Gulpener bestaat. Na gesprekken met medewerkers, familie en directie ging Máxima weer naar huis.

De koningin in Gulpen, dat was voor het eerst.

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe