Wijn toevoegen aan je gerecht
Een gerecht kan echt naar een hoger niveau getild worden als je wijn toevoegt. Een scheutje wijn is vaak al genoeg. Als je wijn laat koken, verdwijnt de alcohol. De aroma’s van de wijn blijven over en dit is een lekkere, gebalanceerde toevoeging aan je gerecht.
Rode of witte wijn?
Voor welke wijn kies je dan precies? Ga je voor rode wijn of witte wijn? Over het algemeen kun je aanhouden dat je bij gerechten met wit vlees of vis witte wijn kiest. Voor gerechten met rood vlees kun je het beste gaan voor rode wijn.
Kies voor droge wijnen
Als je wijn aan je gerecht wil toevoegen, kan je over het algemeen het beste kiezen voor droge wijnen. Droge witte wijnen, zoals een Chardonnay, maken bijvoorbeeld romige soepen nog lekkerder. Ook je mosselen in wijnsaus krijgen een hele andere smaakbeleving.
Koken met Port
Het toevoegen van port is ook een goed idee. Dit is vooral lekker als je zoete gerechten maakt. Denk bijvoorbeeld aan desserts of taart. Daarnaast is port ook lekker bij gerecht waar een kleine zoete smaak in zit. Denk bijvoorbeeld aan een vleesgerecht met een portsaus.
Een fles port kun je na het openen erg lang bewaren, dus je hoeft de fles niet meteen op te drinken.
Kies voor zoete wijnen om te pocheren
Als je een zoete wijn toevoegt aan je gerecht, merk je dat deze wijnen erg licht van smaak zijn. De aroma’s zijn vaak te licht om ze goed te kunnen proeven in je gerecht. Zoete wijnen zijn echter wel perfect om in te pocheren. Perfect voor bijvoorbeeld stoofperen of het garen van vlees.
De lekkerste wijnen om te drinken én om in te koken, koop je bij Abels Wijnen!
Voeg een reactie toe