Site logo

Zin in een bakkie? Maak gebruik van deze 4 tips voor het beste resultaat!

Koffiebonen
Maar hoe zorg je ervoor dat elk bakje koffie even lekker smaakt als de laatste? Door het ontkalken van je machine! In dit artikel vertellen we je wat de voordelen zijn van ontkalkers voor koffiemachines.

Zin in een lekker bakkie koffie? Ontkalk de machine!

Ben jij groot fan van een lekkere kop koffie? Is het aanzetten van het koffieapparaat het eerste wat je in de ochtend doet? Voor veel Nederlanders is dit een herkenbare stap in de ochtendroutine. Maar hoe zorg je ervoor dat elk bakje koffie even lekker smaakt als de laatste? Door het ontkalken van je machine! In dit artikel vertellen we je wat de voordelen zijn van ontkalkers voor koffiemachines.

Behoud de heerlijke smaken en aroma’s

Kalkaanslag in je koffiezetapparaat kan zich gemakkelijk ophopen in de leidingen en verwarmingselementen. Hierdoor wordt de warmteoverdracht belemmerd. Wanneer jouw koffie niet op de gewenste temperatuur wordt gebrouwen, heeft dit een negatieve invloed op de smaak en het aroma van je koffie. Zo kan het al snel zuurder of bitterder proeven dan het hoort. Ontkalk dus je apparaat om te genieten van de juiste smaken. 

Verleng de levensduur van je apparaat

Zoals hierboven al is genoemd, kan kalkaanslag bepaalde componenten van je apparaat beschadigen. Wanneer je je koffieapparaat om de zoveel tijd reinigt, kun je de levensduur van de machine verlengen. Dit is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu! Je gooit namelijk geen spullen weg, maar je doet ook aan energie-efficiënt handelen. Een koffiemachine die verkalkt is, moet namelijk harder werken om water op te warmen. Dit kost veel energie. Ontkalk de machine en bespaar energie!

Zorg ervoor dat je je garantie behoud

Heb jij het boekje dat bij je koffiemachine zat nog? Lees die dan even goed door, want voor veel koffieapparaten geldt het dat het niet naleven van het ontkalkingsadvies ervoor zorgt dat de garantie kan komen te vervallen! Ontkalk dus regelmatig je apparaat om ervoor te zorgen dat je je garantie behoudt in geval van schade of ongevallen.

Jouw gezondheid doet ertoe

Wist je dat kalkaanslag duizenden micro-organismen en bacteriën bevat? Wanneer jouw machine veel kalkaanslag heeft, zorgt dit ervoor dat deze organismen in je koffie belanden en deze komen zo weer in jouw lichaam terecht. Het ontkalken van je koffiezetapparaat zorgt ervoor dat je alle ongewenste bacteriën verwijderd, waardoor je bakkie pleur weer een stuk gezonder wordt. 

We kunnen concluderen dat het ontkalken van je koffiemachine niet enkel goed is voor het behoud van de hoge kwaliteit van je koffie, maar ook voor de levensduur van je apparaat, energie-efficiëntie en zelf je gezondheid! Zet de simpele stap, ontkalk je koffieapparaat en geniet van een heerlijke kop koffie.

 

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe