Site logo

Hobbykok? Deze dingen moet je jezelf cadeau doen!

Hobbykok thuis koken
Natuurlijk kom je als hobbykok met een goede oven, fornuis en pannenset al een heel eind. Maar wanneer je next level wilt gaan zijn er een aantal zaken die je jezelf echt mag gunnen. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Ben jij degene in de familie of vriendengroep waar iedereen zichzelf maar wat graag uitnodigt? Komen de vragen naar het kersmenu in oktober al binnen? Dan kun je jezelf wel echt een hobbykok noemen. Van uiteten gaan kun je wellicht ook genieten, maar meer dan eens schiet de gedachte door je hoofd dat je het zelf beter had gekund. Natuurlijk kom je als hobbykok met een goede oven, fornuis en pannenset al een heel eind. Maar wanneer je next level wilt gaan zijn er een aantal zaken die je jezelf echt mag gunnen. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Au bain-marie

Wanneer jij altijd degene bent waarnaar gekeken wordt bij grote feesten en partijen waar het gaat om het samenstellen van het menu, dan is een echte horeca au-bain-marie kopen een topinvestering. Want hoe erg je je best ook doet op een gerecht, wanneer het koud wordt of staat te verpieteren is het lekkere er snel af. Een professionele au-bain-marie zorgt ervoor dat jouw culinaire pareltjes heerlijk warm blijven, ook wanneer het gezelschap nog even op zich laat wachten.

Tweede oven

Een oven wordt veel gebruikt door een goede kok. Tegenwoordig zijn er vele soorten ovens op de markt, van heel simpel tot zeer uitgebreide. Investeren in een goede oven is dan ook een must. Maar een tweede oven aanschaffen is ook geen gek idee. Kies hierbij voor bijvoorbeeld een stoomoven, dit geeft net een andere bereiding aan een gerecht wat de smaak ten goede kan komen.

Lekker warm

In een handomdraai heet water hebben, iets wat tijdens het koken ontzettend fijn kan zijn. Daarom is een heetwaterkraan aanschaffen een goed idee wanneer jij vele uurtjes in de keuken doorbrengt. Deze waren er voorheen alleen van een bepaald merk waardoor de prijs vrij hoog was, maar dit is inmiddels wel anders. Heetwaterkranen zijn er al tegen zeer aantrekkelijke tarieven, van veel verschillende merken.

Airfryer

Ook de hobbykok heeft wel eens haast, maar toch wil hij of zij dan het liefst lekker en gezond eten. De airfryer lijkt inmiddels een vaste waarde in de keuken. Begrijpelijk, gezien de verantwoorde en eenvoudige wijze van bereiding die dit met zich meebrengt. Investeren in een airfryer is dan ook aan te raden. Van het stomen van groente tot bereiden van verantwoorde patat, het hele gezin zal er blij mee zijn.

Kortom, als hobbykok heb je een talent en hier mag je dan ook zeker in investeren. Doe dit dan ook, en je zult nog meer plezier hebben in het koken. En sta jij ook dit jaar weer aan de lat voor het kerstmenu? Schroom dan niet om één van bovenstaande zaken op je verlanglijstje voor de kerstcadeaus te zetten!

 

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe