Bijzonder Uit Eten te gast bij Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen

Bijzonder Uit Eten te gast bij Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen – Bijzonder Uit Eten bracht deze week een bezoek aan dit bijzondere restaurant op een schitterende locatie aan de Hollandse Nederrijn. Dus moeten we in de zomer nog een keer terug om van het fantastische uitzicht te kunnen genieten vanaf het terras uitkijkend over de Nederrijn.

Bij aankomst bleek het zo druk dat de gratis eigen parking vol was, maar geen nood, aan de overkant van de doorgaande weg naar Arnhem (N225) kun je op de parallel weg van de Utrechtsestraatweg makkelijk en gratis parkeren.

De ontvangst was meteen goed – een glaasje bubbels bij de mooie grote open haard en een overheerlijke amuse met oa crispy boerenkool.

Restaurant Kalkoentje Rhenen Restaurant Kalkoentje Rhenen

Een bijzondere ontvangst want Top Chef Nico Klaver komt persoonlijk het menu aan je uitleggen en er zijn bijpassende wijnarrangementen maar wij kozen voor de altijd lekkere Valpolicella Ripasso wijn (het goedkope alternatief van de bekende Amarone wijn)

Het menu bestond uit 4-gangen maar we kozen all the way te gaan en ook het tussengerecht van sucade – ganzelever en truffel te bestellen. Dat was een top keus want de sucade smolt op de tong. Wat een heerlijk gerecht.

Restaurant Kalkoentje Rhenen

Na de ontvangst werden we naar de tafel begeleid. De ambiance is heel warm en sfeervol met kleurige stoelen, groen-grijze muren en een prachtig balkenplafond

Restaurant Kalkoentje Rhenen Restaurant Kalkoentje Rhenen

Bij restaurant ’t Kalkoentje wordt veel gewerkt met biologische en streekgebonden gerechten – zo komt het damhert op de kaart uit ‘Plantage Willem III’ – het nabijgelegen bos.

Het eerste gerecht was Queencrab met limoen, groene appel, komkommer, zoetzuur, garnaaltjes en waterkers. Wat moet je over zo’n mooie combinatie nog meer zeggen. Het was heerlijk!

Restaurant Kalkoentje Rhenen

Queencrab met limoen, groene appel, komkommer, zoetzuur, garnaaltjes en waterkers

Daarna volgde de Dorade Filet met aardappel schubben (een knipoog naar de overleden Paul Bocuse), wilde spinazi, beurre blanc en kreeft met persoonlijke toelichting door top chef Nico Klaver.

Zoals gezegd de truffel sucade met ganzelever, gebrande knolselderij, bosuit en saus fameuze was overheerlijk. Bestel dit gerecht er beslist bij!

Restaurant Kalkoentje Rhenen

Het lokaal geschoten damhert met pastinaak – rode wijn saus, een poffertje van aardappel, paddenstoeltjes, marloeske en kebab werd bijzonder opgediend waarbij de kebab gemaakt van bout van het hert geserveerd werd aan een spiesje op een grill met rokend houtskool met rozemarijn.

En voor de dessert liefhebbers was er een bijzondere soufflé waarin een lepel roze peper werd gedompeld. Zoals de menukaart zelf al zegt: Helemaal lekker.

Al met al een bijzondere belevenis en een aanrader! Persoonlijk snappen we niet waarom Restaurant ’t Kalkoentje geen Michelin ster heeft..

Bekijk alle informatie over ’t Kalkoentje hier op de restaurant pagina.