Zwitserland – BBQ onbetaalbaar!

Caterwings komt met verrassend onderzoek!

De BBQ voedingsprijsindex studie van Caterwings vergelijkt de kosten van BBQ-favorieten in meer dan 50 landen over de hele wereld en het aantal uren dat een werknemer moet werken om dit te kunnen betalen. Dit resulteerde in de constatering dat Zwitserland de hoogste vleesprijzen heeft, terwijl Oekraïne het laagst scoorde op de index. Nog interessanter is dat de data liet zien dat iemand met een minimumloon in India bijna een hele week moet werken om een stuk vlees te kunnen kopen. In Noorwegen is dit slechts een klein uur voor dezelfde hoeveelheid.

Opvallend

  • Zwitserland heeft de hoogste rundvleesprijzen ter wereld, 149,3% duurder dan de gemiddelde wereldwijde kosten.
  • India, Oekraïne, Brazilië en Colombia hebben respectievelijk het minst dure vlees en vis, kip, varkensvlees en lam.
  • Denen hoeven maar 1 uur op minimumloon te werken om een ​​portie rundvlees te kunnen betalen, terwijl Indonesiërs met een minimumloon 23,6 uur moeten werken.
  • Nederlandse vis wordt duur betaald – Nederland staat op plaats 3 qua kosten voor een kilo vis.

Uit de studie blijkt dat Zwitserland de hoogste vleesprijzen heeft, met 141,9% duurder dan de gemiddelde kosten wereldwijd, gevolgd door Noorwegen (63,7% duurder) en Hong Kong (61% duurder), terwijl Oekraïne de minst dure vleesprijzen heeft, 52,3% goedkoper dan de gemiddelde kosten, op de voet gevolgd door Maleisië (50,3% minder duur.

In Zwitserland kost een kilo rundvlees € 43.07 tegenover de Oekraïne waar een kilo slechts € 3.21 kost.

Om de gegevens te relativeren, werd de betaalbaarheid van vlees in elk land berekend om het relatieve aantal uren te onthullen dat een persoon met een minimumloon moet werken om elk type vlees te kopen. De bevindingen bevestigden dat niet alleen de prijs van BBQ-favorieten van land tot land enorm varieert, maar er is ook een enorme ongelijkheid in de hoeveelheid vlees die over de hele wereld wordt geconsumeerd.

Om de Index te creëren, keek Caterwings naar de beste vlees producerende en consumerende landen over de hele wereld die zich richtten op rundvlees, kip, zeevruchten, varkensvlees en lam. Na het beoordelen van honderden voedingsdistributeurs, werden de gegevens samengesteld door de prijzen van vlees te analyseren in de top steden van deze landen, die ten minste 25% van de totale bevolking moesten vertegenwoordigen. De index wordt vervolgens gerangschikt op basis van het afwijkingspercentage – dit geeft aan hoe relatief betaalbaar of duur elk type vlees in elk land is, in vergelijking met de gemiddelde kosten wereldwijd.

De volledige resultaten zijn hier te vinden: https://www.caterwings.nl/cateraars/vlees-prijsindex/

Caterwings prijsindex kip

Caterwings prijsindex kip

Caterwings prijsindex vis

Caterwings prijsindex vis

Caterwings prijsindex vis

 

Over Caterwings

Caterwings is dé online marktplaats voor bedrijfscatering. Via ons kunt u eenvoudig cateringservice bestellen bij de beste cateraars in Nederland. Of u nou het eindejaarsfeest organiseert, een belangrijke werklunch of een feestje voor familie en vrienden plant, u kunt nu betaalbare, hoge kwaliteitscatering bestellen met slechts enkele klikken. Er is een grote variatie van cateraars: van een klassiek buffet met tapas en broodjes tot barbecue-catering. Ideaal voor elk soort evenement! Voor meer informatie bezoek de website van Caterwings.