Site logo

Vleesvervangers: 5 dingen om te weten!

Vega Restaurant Op Restaurantgids Bijzonder Uit Eten
Veganisme wordt eigenlijk steeds meer gezien als een vaste levensstijl, niet gewoon als een trend. Vooral jongeren groeien steeds meer op met vegetarisch eten en kiezen vaak voor maaltijden zonder vis of vlees of vleesvervangers

De opkomst van vleesvervangers: 5 dingen om te weten!

De belangstelling voor vegetarische en veganistische opties is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Veel horecaondernemers en chefs zetten deze gerechten daarom ook op hun menu. Maar wat moet je weten? Veganisme wordt eigenlijk steeds meer gezien als een vaste levensstijl, niet gewoon als een trend. Vooral jongeren groeien steeds meer op met vegetarisch eten en kiezen vaak voor maaltijden zonder vis of vlees. Ook supplementen van Puur Mieke worden steeds populairder. Hier zijn 5 dingen om te weten.

Veganisme en vegetarisme als een vaste levensstijl

Veganisme en vegetarisme zijn dus niet meer alleen maar trends, maar worden steeds vaker een vaste levensstijl. Vooral jongeren hebben steeds vaker een voorkeur voor vegetarisch eten en kiezen vaak voor maaltijden zonder vlees of vis. De redenen hiervoor zijn verschillend: sommigen maken zich zorgen om dierenwelzijn, anderen willen gewoon gezonder leven. Door deze verandering in eetgewoontes is er nu meer vraag naar producten die vlees vervangen.

Duurzamere productie van vleesvervangers

Waarom zien we tegenwoordig steeds meer vleesvervangers? Dat komt voornamelijk omdat we ons steeds meer focussen op duurzamere manieren om dierlijke eiwitten en plantaardige alternatieven te produceren. We streven dus naar duurzaamheid en dat zien we ook terug in de horeca: je ziet steeds vaker vegetarische snacks en maaltijden. Door de corona pandemie zijn mensen zich bovendien meer bewust geworden van hun gezondheid en dat heeft ook bijgedragen aan de groei van de vraag naar vleesvervangers.

Meer aanbod beschikbaar in de horeca en supermarkten

Het aanbod van vleesvervangers in supermarkten neemt sneller toe dan in de horeca, maar ook in restaurants en cafés zien we steeds meer van deze producten. Alles speelt hierin een rol, zoals hoe ze gepresenteerd worden, de marketing eromheen en de nieuwsgierigheid van klanten. Horecaondernemers moeten echt om kunnen gaan met deze trend en vullen hun menu’s aan met vegetarische en veganistische opties. Zo blijven ze ook interessant voor allerlei soorten klanten, van mensen die af en toe vlees eten tot degenen die helemaal geen vlees eten.

Variatie op menukaarten

In de horeca is een gevarieerd menu natuurlijk fijn. Niet alleen mensen die af en toe vlees eten, vegetariërs of veganisten, maar ook degenen die wel vlees eten, willen graag keuze hebben. Je ziet daarom ook steeds meer vleesvervangers op het menu.

Vleesvervangers in verschillende vormen en smaken

Er zijn dus steeds meer vleesvervangers in ontwikkeling en het wordt steeds diverser. Je ziet ook dat vleesvervangers steeds meer gaan lijken op echt vlees, zowel qua smaak als textuur. Zo kunnen mensen hun favoriete gerechten blijven eten zonder het idee te hebben dat ze iets missen. Er is van alles: van goede vegetarische burgers tot hybride producten die deels vlees en deels plantaardig zijn. En wat dacht je van die vegetarische kipsnacks zoals nuggets en schnitzels? Er zijn zelfs innovatieve plantaardige eiwitten die populair zijn bij sporters. Voor iedereen is er wel iets.

 

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe