Site logo

De eerste stop van Lepeltje Lepeltje Eindhoven!

Lepeltje Lepeltje strijkt volgende week weer neer in het groene Anne Frankplantsoen. Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei wordt de lente gevierd met een programma vol Eindhovense en landelijke prachten. Voor het eerst slaat het culinaire foodfestival de handen ineen met The Refugee Team. Samen bieden zij een plek aan acht oud-vluchtelingen om deze nieuwe Nederlanders te helpen met integreren.
Lepeltje Lepeltje trapt het foodfestival seizoen af in Eindhoven. Daarna volgen nog Amersfoort, Utrecht, Dordrecht, Zwolle en Maastricht.

Lokale keukens

Lepeltje Lepeltje is rijkelijk belegd met ambachtelijke keukens, zowel uit de contreien van Eindhoven als mobiele keukens die wat extra kilometers reizen. Haal karmapunten binnen met de plantaardige kebab van Karma Kebab of waan je in Japanse sferen bij De Lekkerik. De Eindhovense keukens worden onder andere vertegenwoordigd door heerlijke falafel burgers van Bakblik of pittige Aziatische noodles van Try Thai. Daarnaast wordt nieuwkomer Casa Sabatelli verwelkomd op het Anne Frankplantsoen. Met hun roots in Italië, maar standplaats in Eindhoven weten ze alle kneepjes van de Italiaanse cucina. Kijk over hun schouder mee terwijl zij de lekkerste Italiaanse smaaksensaties bereiden. Bij Casa Sabatelli wordt er uitsluitend met vers geïmporteerde producten gekookt. “Het is belangrijk om mensen te laten zien dat lekker eten niet moeilijk hoeft te zijn, en dat je ook geen drie uur in de keuken hoeft te zwoegen om een goede maaltijd voor te schotelen. Lekker en gezond eten is belangrijk, dat laten we graag zien op Lepeltje Lepeltje.” – Mathilde van Casa Sabatelli.

Vermaak voor groot en klein

Naast deuntjes en baksels uit de buurt kan men zich op zaterdag en zondag kostelijk vermaken met de mooie-dingen-markt en kindervertier. Scoor vintage vondsten bij Vintage Style Mix en Fashion from Heaven of vindt het perfecte cadeau bij Funky Gift Club. Terwijl mama en papa genieten van de sfeer kunnen de kleinsten genieten van het boordevolle kinderprogramma. Heb je thuis nog een handyman of vrouw nodig. Drop de kids dan bij de Platte Dierentuin, waar zij de kneepjes van het timmervak leren. Of laat ze wegzwijmelen bij de avonturen van Dino.

Noten en Tonen

De toon wordt gezet door Eindhovens eigen en door artiesten van heinde en verre. Het muzikale pallet wijkt uit van neo soul naar funky disco en alles daar tussenin. Vitamin B12, DJ duo Disco Horizontes, The Handshake DJ Team en H the Hype representeren de stad in het muzikale programma.

Samen de handen uit de mouwen

Dit jaar hebben Lepeltje Lepeltje en The Refugee Team de handen ineen geslagen. The Refugee team ondersteunt nieuwe Nederlanders bij hun integratie door middel van vrijwilligerswerk. Om dit mooie initiatief te ondersteunen, gaan acht oud-vluchtelingen aan de slag als vrijwilligers bij Lepeltje Lepeltje.

Duurzaam

Naast het feit dat de organisatie achter de schermen al het afval scheidt, brengt Lepeltje Lepeltje de duurzaamheid op ludieke wijze naar voren. Ieder drankje wordt in een milieuvriendelijke hard cup geschonken, welke je bij de bar kan inruilen voor een nieuw exemplaar. Zo wordt er geen onnodig wegwerp plastic gebruikt. Daarnaast zal er op Lepeltje Lepeltje ook weer plaats worden gemaakt voor de bellenblaasmachine. Wanneer je hier je beker inlevert wordt de lucht gevuld met zeepbellen. Lepeltje Lepeltje Eindhoven Vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei Vrijdag 14.00 – 00.00 uur Zaterdag 12.00 – 00.00 uur Zondag 12.00 – 22.00 uur Anne Frankplantsoen, Eindhoven

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe