Site logo

30 Restaurant tips voor omzetmaximalisatie tijdens corona!

30 Restaurant Tips Voor Omzet Maximalisatie Tijdens Corona
Bijzonder Uit Eten komt met 30 tips en ideeën om tijdens de corona periode de restaurant omzet te maximaliseren.

Sinds de persconferentie van 2 oktober moeten de restaurants om 22.00 uur sluiten en mogen er maar 30 gasten tegelijkertijd in het restaurant. Dit betekent weer een forse omzetdaling voor restaurants.

Bijzonder Uit Eten komt met 30 tips en ideeën om tijdens de corona periode de restaurant omzet te maximaliseren. Of u nu eenmalig iets bijzonders organiseert of een special langdurig geldig is. Alles buiten de standaard kaart om geeft u de mogelijkheid reuring te creëren en nieuwe gasten aan te trekken, voor nu en voor de toekomst na corona.

30 Restaurant marketing tips & ideeën

1. Gezond Afhalen
Zoom afhaal menu – een hele gezonde maaltijd die thuiswerkers kunnen afhalen/laten bezorgen.

2. High Aanbiedingen
High Wine – High Tea – High Beer – Borrelplank special van 16.00 uur tot 17.30 uur

3. Dubbele shifts
Vroeg boek korting voor shift 17.00 – 19.00 uur. Werk in Shifts waarbij gasten tegen een meerprijs ook een dubbele shift kunnen boeken.

4. Lunch concert/High tea concert
Middag concert met lunch of high tea – veel artiesten zitten werkloos thuis – dus boek een artiest voor een middag concert of een muziek diner vanaf 17.00 uur. Omdat het met 30 gasten zo exclusief is willen gasten hier best voor betalen.

5. Koffieconcert
Koffieconcert met muzikanten uit de omgeving – ideaal om ook in de ochtend omzet te genereren – optie met en zonder brunch/lunch.

Voorbeeld koffieconcert Restaurant Momus Maastricht

In samenwerking met top musici biedt Restaurant Momus in Maastricht koffieconcerten. Een kamerconcert in combinatie met koffie en vlaai voor € 10.00

6. Kinderfeestje
Woensdag middag – kinderfeestje organiseren (pannenkoeken bakken, speurtocht met kindermenu, clowns etc.) – immers kinderen mogen wel samenkomen.

7. Thema avond
Thema avond met speciale menu’s (wild – fruits de mer – pasta avond met gast chef)

8. Corona Cuisine
Speciaal daghap menu te verkrijgen van 17.00 – 18.00

9. Culturele Corona lunch/Boekenlunch
Organiseer een boeken lunch met een auteur als gastspreker (of partner met uw lokale boekhandel) of een kunst lunch met lokale kunsthandel.

10. Omarm het Wildseizoen
Wildlunch met gast chef kok die uitleg geeft (of leverancier kan spreker leveren)

11. Wijnproeverij
Wijnproeverij met gastspreker en amuse lunch of matinee met amuses.

12. (Online) verkoop
Start met verkoop van uw beste producten bijvoorbeeld een saus, een vinaigrette, een paté – iets wat gasten thuis ook willen eten nu uit eten lastiger wordt. Is het een succes? Overweeg dan een online shop

13. Wildwandeling
Wildwandeling – Boswandeling – Cultuurwandeling met knapzak voor onderweg en bij terugkomst een lunch/diner

Voorbeeld kinderfeestje Restaurant Leuk Bussum

Een kinderfeestje in het Gooi doe je bij Leuk. Kinderfeestjes va 8 kinderen € 15 p/kind. Pizza Luke, Slijmfeestje, Snoep sushi en cupcake workshops voor kids!

14. Opera – Operette
Opera diner/lunch/Matinee – met opera/operette zanger/zangeres

15. Culinair Wandelen-Fietsen
Culinair wandelen – samen met collega’s in de omgeving een wandeling uitzetten en bij iedere deelnemer een gerechtje. Met een tent die verwarmd is kunt u deze gasten apart verwelkomen en ze blijven niet lang. Kan ook als culinaire fietsroute.

16. Feestdagen
Feestdagen (Halloween, Kerst, Valentijn, Pasen, hemelvaart etc) – Zorg dat tijdig feestdagen specials bekend zijn en dat deze volledig zijn qua informatie. Wat – wanneer – hoe laat – voor wie – wat kost het – kinderkortingen – inhoud en goede foto’s

17. Koopzondag special
Gelegen in de stad? Speel in op een koopzondag met een leuke middag aanbieding van 15.00 – 17.00 uur (high tea, special lunch, borrelplank)

18. Theatermenu
Pre-theater menu wanneer u nabij een Theater ligt. Gasten zijn dan kort aanwezig, zodat u een tweede shift kunt aannemen

19. Zoek Partners
Partner met toeristische aanbieders in de omgeving (museum, speeltuin) en maak een pakketprijs (1+1=3). Bekijk ook evenementen kalenders om te zien wat er bij u in de buurt wordt georganiseerd.

Voorbeeld culinaire wandeling Restaurant de Eetkamer in Goirle

Een bijzondere Bocktour happen stappen middag in Goirle – bezoek de 5 locaties en krijg overal een bockbiertje en een hapje. Een bijzondere bierproeverij!

20. Foodtruck
Huur een foodtruck en verkoop buiten uw restaurant uw top 5 gerechten uit de foodtruck

21. Buiten BBQ/Picknick
Mogelijkheid om buiten (verwarmd terras) iets te doen? Buiten BBQ, Buiten picknick of andere special

22. Wandel/fietspakketjes
Verkoop wandel/fiets pakketjes met lekkernijen voor onderweg. Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers dan krijgen gasten route + pakketje voor onderweg.

23. Goochelshow
Goochelshow diner/lunch of als kinderfeestje

24. Sunday Brunch
Sunday brunch – altijd een succes! Leuk op tafel corona proof geserveerd!

25. Prijsdiffentiatie
Laat prijzen voor menus variëren per tijdstip dat gasten komen.

26. “Achter de schermen”
Een kijkje bij een leverancier, toeristische partner, delicatessenzaak etc in combinatie met een lunch/diner in kleine groepjes.

27. All-In prijzen
All-in pakketjes – van koffie met taart, tot diner met wijn arrangement tot all inclusive dinner (max 2 uur)

Voorbeeld Magic Cabaret Theater Dinner bij restaurant Aan Tafel in Zaandam

Met de magical theater dinner show met Rob en Emiel bij restaurant Aan Tafel in Zaandam beleef je een compleet avondje uit. € 52.50 pp

28. Sportief
Heeft u de ruimte? Organiseer een fitness lunch, yoga lunch of andere sport lunch – ontvangst met smoothie – sporten en gezonde lunch!

29. Wildpluk
Gelegen in de natuur? Wildpluk wandeling met boswachter en wild diner

30. Business Breakfast
Start met een speciaal ontbijt als een Business Breakfast – voor thuiswerkers die toch even een zakelijke afspraak face to face willen houden van 10.00 – 12.00 uur met bijzondere gerechtjes als bijvoorbeeld Egg Benedict.

Voorbeeld bijzonder ontbijt op de Euromast

Bij de Euromast in Rotterdam kun je 1 keer per jaar op grote hoogte ontbijten tijdens het Sunrise Sunrise ontbijt € 27.50 pp. Zie Rotterdam ontwaken!

Communiceer!

1. Fotomateriaal

Zorg bij nieuwe producten, aanbiedingen, events ALTIJD voor authentiek fotomateriaal. Een high tea foto kun je natuurlijk vanaf een gratis stockfoto site halen maar gasten willen weten wat ze krijgen.

2. Online reserveren

Zorg dat specials en aanbiedingen eenvoudig online te boeken zijn.

3. Volledige informatie

Zorg dat de informatie compleet is. Wat, wanneer, hoe laat, prijs pp, annuleringsvoorwaarden, kinderkortingen, hoe te boeken etc.

4. 3rd Parties

3rd Parties – hou deze up-to-date en reageer op reviews. Zoek nieuwe 3rd parties. Heeft u een high tea? Google op high tea restaurants, heeft u een kerstbrunch – Google op Kerst uit eten etc. Google bij eenmalige acties op “evenement gratis plaatsen” en kijk op hoeveel sites u dit kunt plaatsen.

5. Tijdige communicatie

Communiceer tijdig! Speciale acties – feestdagen – nieuwe producten – corona maatregelen etc. Hoe eerder u dit communiceert hoe beter uw informatie gevonden wordt in Google. Dus op 10 februari uw Valentijn special laden is veel te laat – dit komt niet meer in de zoekresultaten naar voren.

 

Communiceer veel tijdens Corona!

Over communiceer tijdens Corona! Via website – social media – Google bedrijfspagina – 3rd parties en email marketing. Zorg ervoor dat na iedere wijziging in de corona maatregelen uw gasten altijd over de juiste informatie beschikken zoals openingstijden – afhaal mogelijkheden – corona maatregelen en nieuwe aanbiedingen. Wellicht is dit ook de tijd eens een nieuw social media kanaal te proberen.

Communiceer veel over uw restaurant met filmpjes en unieke content zoals een kijkje achter de schermen, filmpjes met leveranciers, recepten, live cooking demonstratie, interviews met medewerkers. Maar ook over de moeilijkheden en successen tijdens de crisis.

Bijzonder Uit Eten

Sluit uw restaurant aan bij Bijzonder Uit Eten en communiceer uw corona maatregelen, aanbiedingen en restaurant informatie. Waarom?

Bijzonder Uit Eten rekent geen commissie over omzet of een couvert prijs per persoon.

Bijzonder Uit Eten biedt alle restaurants – foodfestivals – kookscholen – cateraars – theehuizen – lunchrooms en andere culinaire aanbieders een volledig gratis vermelding

Op Bijzonder Uit Eten vermelden we uw website/email/telefoonnummer –  dus altijd rechtstreekse reserveringen. Bovendien is een link naar uw restaurant ook weer goed voor uw eigen website ranking

Een betaalde vermelding kost slechts € 35.00 per jaar. U kunt dan  alle 30 bovenstaande tips en meer plaatsen op de restaurant aanbiedingen pagina, restaurant events pagina, kerstpagina (en komende feestdagen pagina’s) en high tea pagina. We willen de deelname kosten – zeker in deze coronoa crisis zo laag mogelijk houden voor restaurants.

Een betaalde vermelding ondersteunen we met email marketing en social media!

Bijzonder Uit Eten is de enige restaurantgids in Nederland die zich volledig richt op alles wat uit eten zo bijzonder maakt. Dus geen kortingsweken met 50% korting of andere retail kortingsacties. De macht en marges moeten terug naar de horeca!

Macht en Marges weer terug naar de restaurateur

Restaurants hebben het vaak over:

  • De macht van de grote restaurant sites en de hoge commissies die deze berekenen
  • De absurde kortingen die gegeven moeten worden om met acties mee te mogen doen
  • Het verdwijnen van rechtstreeks gastencontact door deze sites

Klaag niet langer en kom in actie – en laten we samen met alle restaurants in Nederland de macht en marges weer teruggeven aan de restaurateur en de gast de leukste en meest originele culinaire uitjes aanbieden.

Deel dit bericht

  • Opmerkingen zijn gesloten.