Site logo

Olivier Leflaive – Bijzonder Uit Eten in Puligny Montrachet

Restaurant Olivier Leflaive Puligny Montrachet Bourgogne Frankrijk

Bijzonder Uit Eten over de grens

Review van restaurant Olivier Leflaive in Puligny Montrachet in de Bourgogne in Frankrijk. A must do tussenstop op weg naar Zuid Frankrijk!

Olivier Leflaive Puligny Montrachet Bourgogne Frankrijk
Olivier Leflaive Puligny Montrachet Bourgogne Frankrijk
Olivier Leflaive Puligny Montrachet Bourgogne Frankrijk

Over Hotel Restaurant Olivier Leflaive in Puligny Montrachet

Olivier Leflaive- van de bekende familie Leflaive, is eigenaar van  Domaine Leflaive – een haut couture wijndomein in de Bourgogne. Sinds de zomer van 2020 tevens eigenaar van Hotel Restaurant Olivier Leflaive in het charmante plaatsje Puligny Montrachet in het hart van de Bourgogne. Mocht je op zoek zijn naar een bijzondere tussenstop op weg naar Zuid Frankrijk is een bezoek aan de bistro of gastronomisch restaurant een aanrader. Ten tijde van ons bezoek aan het restaurant was het gastronomisch restaurant wegens corona nog niet geopend, maar de bistro was minstens zo gastronomisch.

Top wijnen uit de Bourgogne

De witte en rode Bourgogne wijnen van Olivier Leflaive behoren tot de top van de Bourgogne wijnen. Niet verwonderlijk dus dat je in het restaurant kunt kiezen voor verschillende wijnproeverijen bij een Menu Bistro (€ 33.00 pp) of Menu Gourmet (€ 49.00 pp).
Menu Olivier Leflaive Puligny Montrachet Bourgogne Frankrijk
Menu Olivier Leflaive Puligny Montrachet Bourgogne Frankrijk
Menu Olivier Leflaive Puligny Montrachet Bourgogne Frankrijk

Wijnproeverij

Je kunt kiezen voor een 3-6 of 9 glazen wijnproeverij bij je menu. Omdat we Bijzonder Uit Eten willen kiezen we voor het 9 glazen wijn arrangement. We wisselen de champagne in voor nog een Bourgogne wijn en betalen iets meer om ook de Batard Montrachet Grand Cru – de absolute top wijn van Olivier Leflaive – te kunnen proeven (deze kost € 361 euro per fles)

Onze wijnproeverij

  1. Bourgogne Oncle Vincent 2015
  2. Saint Romain 2014
  3. Mersault Les Clous 2015
  4. Puligny Montrachet Enseignères 2017
  5. Chassagne Montrachet 2015
  6. Puligny Montrachet 1er Cru
  7. Puligny Montrachet 1er Cur Referts 2015
  8. Corton Charlemagne Grand Cru 2015
  9. Batard Montrachet Grand Cru 2015
De Batard Montrachet had het klapstuk moeten worden maar – smaken verschillen – onze voorkeur ging uit naar de Corton Charlemagne en de Puligny Montrachet.
 
 
 
 
 
 
 

Diner bij Restaurant Olivier Leflaive

Het zal denken we niet lang duren voor dit restaurant een ster zal krijgen. De bistro en bar zijn stijlvol ingericht met hele comfortabele stoelen. De ontvangst is vriendelijk al duurt het even voor we iets te drinken krijgen. We bestellen zowel van het Menu Bistro als Menu Gourmand. Een broodje (zonder brood of olie) wordt pas na de amuse aangeboden.
 
De amuse van rundercarpaccio met oester is een bijzondere combinatie waar je van moet houden. Rund met het ziltige van een oester is niet onze favoriet. Als entree nemen we uit het Menu Bistro een gefrituurd zachtgekookte eitje met champignons en selderij op Griekse wijze. Heerlijk fris gerecht met het romige van het eitje. Uit het Menu Gourmand gemarineerde zalm gravlax geserveerd met een sinaasappel-, wortel-, mango- en kruidenpuree. De puree is van fluweel zo zacht.
 
Als hoofdgerecht uit het Menu Bistro geroosterde kip-supremes met gekonfijte uien, salie-kruiden en een jusreductie. De kip is precies goed gegaard en juicy. Uit het Menu Gourmand nemen we de vis genaamd Amberjack (een stevige witvis) met schaaldieren en puree van gerookte aardappel en visjus met citroensmaak. Een verrassend lekker gerecht.
 
Als nagerecht gekozen voor de kaas. Geen bijzonder opmaak, wel heerlijk rozijnenbrood erbij en de lekkerste Epoise. Geen zoetje erbij in de vorm van marmelade of stroop.
 
De sommelier neemt uitgebreid de tijd voor uitleg van de verschillende wijnen (wel in een heel rap Frans tempo). Ze heeft enorm veel kennis van zaken.

Conclusie

Het hotel restaurant werd in de zomer van 2020 geopend en je merkt wel dat de routine nog een beetje ontbreekt. Personeel mag nog iets attenter zijn en wat sneller een apéritif aanbieden met een broodje met boter of olie (en zout en peper). Gerechten zijn schitterend, maar kaasdessert kan iets meer van gemaakt worden. Het restaurant zal veel internationale gasten ontvangen – je zou verwachten dat een Franse uitleg dan iets langzamer zou zijn. Al met al een hele bijzondere ervaring – mede door de bijzondere wijnproeverij!

Puligny Montrachet

Puligny Montrachet ligt in het hart van de Bourgogne in de buurt van Beaune (ca 10 km) in het department Côte-d’Or. Beaune is een welbekende overnachtings plaats voor Nederlanders op weg naar Zuid Frankrijk.

Maison Deveney Mars

Wil je eens niet in Beaune aan de Route de Soleil overnachten overweeg dan een hotelkamer bij Olivier Leflaive of het super charmante Maison Deveney Mars (slechts 50 meter van Hotel Restaurant Olivier Leflaive). 5 Charmante kamers, een fantastische ontbijtruimte met een hoog plafond met oude balken en super vriendelijk personeel. In de tuin een heerlijk zwembad uitkijkend over de wijnvelden. Bij mooi weer het schattige ontbijt op het terras met uitzicht op de wijngaard.

Meer informatie

Hotel Restaurant Olivier Leflaive
Place du Monument
21190 PULIGNY-MONTRACHET
T. +33 3 80 21 37 65
E. reservation@olivier-leflaive.com 
W. https://www.olivier-leflaive.com

Hotel Maison Deveney Mars
13, Grande Rue
21190 PULIGNY-MONTRACHET
T. +33(0)3 80 80 12 64
E. contact@maison-deveneymars.com
W. https://www.maison-deveneymars.com/

 

Deel dit bericht

  • Opmerkingen zijn gesloten.