Instagram’s 10 meest populaire cocktails voor thuis

Cocktail - Cocktail Bar - Bijzonder Uit Eten - de leukste cocktail adresjes

Instagram’s 10 meest populaire cocktails voor thuis

De 10 meest populaire cocktails op InstagramWaar komen ze vandaan en welke beroemdheden drinken deze cocktails?

Een van de hoogtepunten van elke reis is het proeven van een lokaal gerecht of drankje. Vertrouwde smaken met spannende accenten, die je tong kietelen. De meest populaire cocktails kunnen tegenwoordig overal gedronken worden, maar die hebben een lange geschiedenis achter de rug en zijn afkomstig uit verre, exotische oorden. Nippen aan een Mojito op Cuba, een Piña Colada op Puerto Rico of een Caipirinha in Brazilië. Voor nu kunnen we deze fijne smaakexplosies alleen nog naar onze huiskamer halen. Daarom heeft Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, een lijst samengesteld van de meest populaire cocktails, met behulp van Instagram-gegevens en we hebben ook gelijk onderzocht waar ze nou eigenlijk vandaan komen. Zo kan je de cocktails naar recept in je eigen keuken bereiden en heel Instagram jaloers maken! Heb jij je cocktail shaker paraat?

De meest gehashte cocktails ter wereld:

1. Mojito: #5.672.376 hashtags – Cuba

Aan de top van deze sprankelende lijst staat de mojito met meer dan 5,5 miljoen hashtags! Geliefd (en gefotografeerd) door velen, deze cocktail vult zeker de harten en avonden van vele liefhebbers, die hem graag in gezelschap drinken en delen op Instagram. Oorspronkelijk afkomstig uit Havana, Cuba, is het moeilijk om met zekerheid te zeggen wie de cocktail heeft uitgevonden. De mojito begon zijn opmars naar populariteit rond 1930 en vandaag de dag is het drankje over de hele wereld bekend. De traditionele ingrediënten van deze geliefde cocktail zijn: witte rum, bruine suiker, limoen, munt en spa rood.

Doorgewinterde Mojito drinker: Ernest Hemingway, zijn uitdrukking “My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita”, is te vinden in Bodeguita del Medio in Havana. Slechts een van de namen die in het controversiële verhaal van het ontstaan van de mojito voorkomen.

2. Sangria: #3.261.103 hashtags – Spanje

Op de tweede plaats staat sangria, een Spaanse cocktail die naast locals ook beroemd is onder toeristen, met meer dan 3,2 miljoen hashtags. Dit heerlijke drankje bestaat uit: wijn, fruit en vaak een brandy, maar er bestaan verschillende soorten uit verschillende regio’s. In Catalonië wordt ook wel witte wijn of mousserende wijn gebruikt, wat het tot “sangria de cava” maakt. Het is moeilijk om een exacte locatie te geven aan zijn oorsprong, maar wij kennen het voornamelijk als typisch Spaanse drank.

Doorgewinterde Sangria drinkers: Het is niet precies bekend of ze net zoveel van sangria houden als van muziek, maar Pharrell Williams en Camila Cabello eren dit drankje zeker met hun nummer Sangria Wine, “It’s ’cause it’s so awesome how she move her body, She do the sangria wine!”

3. Gin & Tonic: # 3.238.385 hashtags – Verenigd Koninkrijk

Op de derde plaats staat een andere grote klassieker: gin en tonic. Deze elegante cocktail is gemaakt van gin, met tonic water en een flinke portie ijs! Er zijn vele variaties mogelijk met bijvoorbeeld komkommer, rozemarijn of grapefruit. Deze frisse en populaire cocktail werd voor het eerst geïntroduceerd in de 18e eeuw door de Britse Oost-Indische Compagnie toen een Schotse dokter, George Cleghorn, de effecten van kinine op malaria bestudeerde. Toen kwam het idee om de smaak van dit “medicijn” iets smakelijker te maken met suiker, gin en limoen en zo kwam Gin & Tonic tot leven!

Doorgewinterde Gin-Tonic drinker: Een van de liefhebbers van Gin & Tonic. is niemand minder dan J.K. Rowling. Die tussen het ene fantastische verhaal en het andere geniet van deze traditionele cocktail. Misschien dat fans van Harry Potter en boterbier nu een beetje teleurgesteld zijn.

4. Piña Colada: #1.764.009 hashtags – Puerto Rico

Piña Colada staat op de vierde plaats en dat kan niet anders voor alle zoetekauwtjes. Deze cocktail op basis van rum, kokosmelk en ananassap is in staat om iedereen gelijk in de vakantiesferen te brengen, gedecoreerd met een plakje ananas of een parasolletje. Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan. Waarvan één over de Puerto Ricaanse piraat Roberto Cofresí, die, om zijn zeelieden op te vrolijken een eerste versie van de beroemde cocktail aanbood. Vervolgens werd in 1978 de Piña Colada uitgeroepen tot de officiële cocktail van Puerto Rico en begon de populariteit ervan te stijgen.

Doorgewinterde Piña Colada drinker: Onder de liefhebbers van deze tropische cocktail is ook de actrice Jennifer Lawrence, die blijkbaar vroeg om wat Piña Coladas aan haar tafel tijdens de Golden Globes in 2013.

5. Bloody Mary: #1.751.434 hashtag – Frankrijk

De vijfde plaats gaat naar de Bloody Mary, met meer dan 1,7 miljoen hashtags. De cocktail gemaakt van wodka, tomatensap, Worcestershire sauce, afgetopt met selderij, citroen, zout en peper wordt meestal in de ochtend of vroege middag gedronken tegen een kloppende kater. Er wordt gezegd dat de Franse barman Fernand Petiot in 1921 de bloody mary uitvond in een bar, die later Harry’s New York bar werd in Parijs, een ontmoetingsplaats voor Amerikaanse immigranten, waaronder Ernest Hemingway. De naam komt van de meedogenloze koningin Mary I van Engeland, die vaak de bijnaam “Bloody Mary” kreeg.

Serieuze Bloody Mary drinkers: We zijn toch allemaal meer geneigd om Bloody Mary te drinken na de release van de film met Leonardo Di Caprio: The Great Gatsby. Hier wordt het tijdperk van de jazz en de eerste keer dat deze heerlijke cocktail gemixt werd vertegenwoordigd! Wie wil er nu geen lekkere Bloody Mary met Gatsby zelf drinken?

6. Aperol Spritz: #1.442.207 hashtags – Italië

Op de zesde plaats staat een Italiaanse cocktail met meer dan 1,4 miljoen hashtags. Wat zouden we zijn zonder onze geliefde Aperol Spritz? Op basis van prosecco, Aperol en prik water is deze cocktail het symbool van een heerlijk zonnige aperitief. De cocktail komt uit Padua 1919 en heeft het zich door de gebroeders Barbieri met succes een weg gebaand in Italië. In 2019 werd het drankje als negende genoemd op de lijst van de beste cocktails ter wereld. De before dinner cocktail wordt nu dan ook over de hele wereld gewaardeerd.

Serieuze Aperol Spritz drinker: Dit drankje is geliefd bij velen, waaronder de Engelse acteur Benedict Cumberbatch, die zijn liefde voor dit culinaire symbool uit Italië heeft opgebiecht: Aperol Spritz!

7. Michelada: #1.282.453 hashtag – Mexico

Op de zevende plaats staat de mexicaanse versie van de Bloody Mary: de Michelada, met bijna 1,3 miljoen hashtags. Deze cocktail is een cerveza preparada, op basis van bier, limoensap, diverse sauzen, kruiden, tomatensap en chilipeper. Er zijn verschillende variaties van in Zuid-Amerika. De theorie over hoe deze cocktail zou zijn ontstaan begint bij Michel Ésper. Hij zou in de jaren 60 zijn bier met kalk, zout, ijs en een rietje besteld hebben in de Club Deportivo Potosino in San Luis Potosì in Mexico. Clubleden begonnen dit bier “Michel’s limonade” te noemen, vandaar de naam Michelada.

Serieuze Michelada liefhebber: de Mexicaanse zanger Carlos Rivera lijkt dezelfde smaak te hebben als Michel, want hij dronk er een paar tijdens een live radioshow een paar jaar geleden.

8. Caipirinha: #1.248.197 hashtags – Brazilië

Op de achtste plaats staat de Caipirinha met meer dan 1,2 miljoen hashtags. Bekend als de nationale cocktail van Brazilië, die wordt gemaakt met cachaça, limoen en crushed ijs. De oorsprong van deze heerlijke cocktail is onduidelijk. Er wordt gezegd dat het aan het begin van de 20e eeuw in Portugal, in de regio Alentejo is ontstaan. Een drankje voor degenen die de Spaanse griep hadden opgelopen. De naam van de cocktail komt van “caipira”, zo wordt de bevolking van het platteland genoemd. Een van de bekendste varianten van de cocktail is Caipiroska, waar de cachaça is vervangen door wodka.

Serieuze Caipirinha genieters: meerdere beroemdheden zijn in het openbaar gespot met een caipirinha. Rihanna, Katy Perry, Madonna en Tom Cruise nippen graag van de frisse cocktail op het strand!

9. Moscow Mule: #782.388 hashtags – Verenigde Staten

Op de negende plaats staat de Moscow Mule, met bijna 800.000 hashtags. Deze cocktail wordt gemaakt van wodka, ginger beer, limoensap en wordt meestal geserveerd in een koperen mok, versierd met een schijfje limoen. De Moscow Mule lijkt zijn oorsprong te vinden in Manhattan in het Chatham Hotel in New York, 1941. Drie vrienden, waaronder John A. Morgan eigenaar van restaurant Heublein en John G. Martin president van Smirnoff, waren in een hotelbar. Voor de lol mengden ze wodka met ginger beer, een beetje limoen, benieuwd wat er zou gebeuren…. en voilà, de Moscow Mule was geboren!

Doorgewinterde Moscow Mule drinker: Niemand minder dan Oprah zelf is een grote fan van deze fantastische cocktail! Het lijkt erop dat ze haar liefde voor Moscow Mule pas in 2011 ontdekte en toen…heeft ze die niet meer losgelaten.

10. Negroni: #772.460 hashtags – Italië

Een andere typisch Italiaanse cocktail met meer dan 772 duizend hashtags sluit deze lijst af. Negroni wordt gemaakt met gin, rode vermout en Campari en is elegant versierd met een sinaasappelschil. Het wordt beschouwd als een aperitief en werd in 1920 in Florence gecreëerd door graaf Camillo Negroni, die Caffè Casoni bezocht. Hij bestelde vaak een Americano cocktail, maar om te variëren vroeg hij op een dag of de barman gin en bruiswater kon toevoegen. Deze nieuwe cocktail werd “Graaf Negroni’s modieuze Americano” genoemd, en na verloop van tijd werd hij geheel omgedoopt! Van de vele variaties is de beroemdste misschien wel de Negroni sbagliato (de valse Negroni), die met sprankelende bruut wordt afgetopt.

Doorgewinterde Negroni drinker: Onder de Negroni-liefhebbers bevond zich ook Anthony Bourdain. Hij die niet alleen fan was van eten en koken, maar ook van deze cocktail hield. Hij vond dat Negroni de perfecte cocktail was: drie likeuren die hem niet zoveel interesseerde, maar die samen met een sinaasappelschijfje de gouden combinatie was!

Over het cocktails onderzoek door Holidu

Deze top tien is tot stand gekomen door het tellen van het aantal hashtags voor iedere cocktail in januari 2020. De volledige lijst van cocktails is afkomstig van Wikipedia, waarbij bij iedere cocktail een maximum van drie meest gebruikte hashtags is meegenomen. Sommige cocktails waarvan de naam andere betekenissen zou kunnen hebben, wat resulteerde in andere foto’s op Instagram dan de cocktail, werden verwijderd.

Over Holidu

De missie van Holidu is om het zoeken en boeken van vakantiewoningen eindelijk gemakkelijk te maken. De zoekmachine voor vakantiehuizen stelt reizigers in staat om de ideale accommodatie voor de laagste prijs te boeken. Ook helpt het eigenaren van vakantiehuizen om met minder werk hun boekingen te vermenigvuldigen, door middel van de software en service oplossing onder de merknaam Bookiply. De broers Johannes en Michael Siebers hebben Holidu in 2014 opgericht. Het snelgroeiende bedrijf met start-up mentaliteit is gevestigd in München en heeft lokale kantoren in de meest aantrekkelijke reisbestemmingen van Europa, waaronder ook in Amsterdam. Voor meer informatie, zie www.holidu.nl en www.bookiply.nl.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email
mood_bad
  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe