Evenement
Valentijn bij Restaurant Aroma Italian Fine Dining
Valentijn bij Restaurant Aroma Italian Fine Dining
Restaurant Aroma, Kerkweg, Vaassen, Nederland
Verras je Valentijn met een heerlijk Valentijnsmenu bij Italiaans restaurant Aroma in Vaassen voor € 110 pp (inclusief wijnarrangement € 160)
Valentijnsmenu
Prosecco | Aperitivo di benvenuto
Prosecco | Welkomst amuses
Gambero di Mazara | arancia rossa | ricotta di bufala | erbe spontanee
Gamba uit Mazara | bloedsinaasappel | buffelricotta | wilde kruiden
Tartare di tonno Pinna gialla | capperi | acciuga di Cetara | fondo di vitello
Tartaar van geelvintonijn | kappertjes | ansjovis uit Cetara | kalfsfond
Risotto | funghi di stagione | rombo scottato | tartufo invernale
Risotto | seizoenspaddenstoelen | geschroeide tarbot | wintertruffel
Triglia in crosta di patate | pistacchio | crema di mozzarella
Rode mul in aardappelkorst | pistache | mozzarellacrème
Pasta frolla | lampone | meringa | gelato di crema pasticcera
Zanddeeg | frambozen | meringue | banketbakkersroomijs
Caffè | piccola pasticceria
Koffie | patisserie
Liquore alle fragole
Aardbeienlikeur
160 inclusief bijpassend wijnarrangement 140 met BOB arrangement
110 zonder wijnarrangement
Het Aroma concept is ontstaan uit de wens van de Italiaanse chef-kok Pasquale Carfora om de authentieke Italiaanse voedselcombinaties en smaken opnieuw te creëren door gebruik te maken van geselecteerde lokale en seizoensgebonden grondstoffen. Het resultaat is een uniek en dynamisch fine dining menu met de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende gangen of om ‘a la carte’ te kiezen. Wat we onze gasten willen bieden, is een avontuur voor alle zintuigen, beginnend bij het aroma dat elk aangeboden gerecht definieert.
Mijn naam is Pasquale Carfora en ik ben afkomstig uit Italië. Ik groeide op aan de kust van Sabaudia in de regio Lazio, ten zuiden van Rome. Hier leefde ik deels bij mijn ouders, deels op de boerderij van mijn grootouders. Al zeer vroeg kwam ik hier in contact met de typische Zuid-Italiaanse keuken. Op de boerderij werden oude, traditionele gerechten bereid met ingrediënten zo van het land. Puur en vers! Mijn moeder werkte daarnaast als chef-kok in een Italiaanse badplaats, waardoor ik ook aanraking kwam met de professionele keuken. Deze vroege fase heeft de rest van mijn leven gevormd, want al toen besloot ik mijn leven te gaan wijden aan koken.
Nadat ik afstudeerde aan de universiteit ben ik mijn droom gaan volgen. Ik besloot zo veel mogelijk ervaring op te doen door bij allerlei verschillende restaurants in Italië te gaan werken. Zo heb ik in de keuken gestaan van het Antica Osteria Nonna Rosa (*) in Vico Equense en van La Pergola, het driesterren restaurant in het Hilton Waldorf Astoria in Rome. Een zeer bijzondere periode, waarin ik ontzettend veel geleerd heb.
Een aantal jaar geleden heb ik mijn hart gevolgd en ben ik in Nederland terechtgekomen. Hier heb ik mij verdiept in de Noord-Europese stijl van het Fine Dining; een andere manier van koken dan ik in Italië gewend was, maar minstens net zo interessant. Zo heb ik onder andere als chef de cuisine gestaan in het Gran Café Krasnapolsky in Amsterdam. Daar begon ik mijn eigen ideeën te ontwikkelen, waarin ik een combinatie trachtte te vinden tussen de Italiaanse en de Noord-Europese keuken.
En nu sta ik samen met mijn Nederlandse geliefde Elisa Leune, en met steun van haar vader Jan, aan het begin van mijn allergrootste avontuur: Restaurant AROMA. In deze sfeervolle en luxueuze ambiance willen we onze gasten een verrassende ervaring bieden, die een combinatie biedt tussen de Italiaanse keuken uit mijn jeugd en de Noord-Europese stijl van koken. Oftewel Italiaanse Fine Dining.
De basis hiervan zijn gerechten die bestaan uit een harmonie tussen kwaliteitsproducten uit Italië en verse seizoensproducten uit Nederland, en dan met name van De Veluwe. Het resultaat is een ervaring vol van verschillende smaken, zuren en aroma’s; vandaar ook onze naam AROMA. De ingrediënten uit Italië zullen we grotendeels zelf invoeren, waarin mijn schoonvader Jan een grote rol zal spelen. Hij vertrok vijfendertig jaar geleden van Nederland naar Italië en heeft sindsdien een uitgebreid netwerk opgebouwd van leveranciers voor de allerbeste basisproducten; én van de beste wijnhuizen voor ongelooflijk goede wijnen, die in Nederland (nog) onbekend zijn en exclusief in Restaurant AROMA geschonken zullen worden. En de olijfolie, de zogenaamde Olio Extra Vergine di Oliva? Die is grotendeels afkomstig van onze eigen biologische familieolijfboomgaard op de berg Jupiter (Monte Giove) boven de antieke stad Terracina, zo’n 100 kilometer ten zuiden van Rome.
De harmonie in mijn gerechten staat voor mij symbool voor de harmonie die ik in mijn leven heb gevonden tussen Italië en Nederland, tussen de verschillende culturen en kookstijlen. In het Restaurant AROMA hoop ik eer aan te doen aan al die belangrijke mensen in mijn leven, die mij tot hier hebben gebracht. Aan al mijn leermeesters en met name Jacob Jan Boerma, die mij zoveel heeft bijgebracht. Aan mijn schoonvader Jan en mijn Elisa, met wie ik dit enorme avontuur aanga. En natuurlijk aan mijn ouders en grootouders, die mij de liefde voor het koken zoveel jaren geleden hebben bijgebracht.
Restaurant Aroma, een nieuw Italiaans Fine Dining Restaurant op een toplocatie in Vaassen (voorheen bekend als *** Restaurant De Leest), in het hart van de Veluwe
12
Dagen18
Uren44
Minuten110
incl wijnarrangement € 160 pp
Italiaans restaurant Aroma
Restaurant Aroma, Kerkweg, Vaassen, Nederland
Restaurant Aroma, Kerkweg, Vaassen, Nederland
Restaurant Aroma, Kerkweg, Vaassen, Nederland
Voeg een review toe