Site logo

Oma’s Soep viert Nationale Opa & Oma dag met ouderen

Eenzaamheid onder ouderen
Op 4 juni 2023 is het Nationale Opa en Oma dag. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’) organiseert daarom rond deze datum in 12 verschillende steden in het land activiteiten voor eenzame ouderen om jong en oud te verbinden. Op vrijdag 2 juni zal een bingomiddag en discofeest plaatsvinden in de Hudsonhof in Amsterdam met de aanwezigheid van meerdere BN'ers.

De actie sluit aan bij de missie van Stichting Oma’s Soep om jong en oud met elkaar te verbinden en eenzaamheid de wereld uit te helpen.

Activiteiten in 12 steden

In 12 steden: Amsterdam, Groningen, Rotterdam, Delft, Utrecht, Wageningen, Nijmegen, Leiden, Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Leeuwarden wordt hiermee aandacht voor eenzaamheid onder ouderen gevraagd.

Samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Om dit structureel te bestrijden organiseert Stichting Oma’s Soep sinds 2017 sociale activiteiten door heel Nederland: in totaal realiseerde de stichting al meer dan 60.000 ontmoetingen met ouderen. Zo vinden er wekelijks kookdagen plaats waarbij jonge vrijwilligers en ouderen samen soepen of maaltijden koken. Deze soepen en maaltijden zijn naar recept van oma en inmiddels te koop in verschillende supermarkten.

Landelijke actie

Nationale Opa en Oma dag bestaat al sinds 2004, maar is nog niet zo bekend. De Stichting Oma’s Soep vraagt via deze landelijke actie op deze dag aandacht rondom het maatschappelijke probleem van eenzaamheid onder ouderen. De hoofdactiviteit van deze landelijke actie van Oma’s Soep zal plaatsvinden op vrijdag 2 juni in ouderencentrum de Hudsonhof in Amsterdam. Op deze dag zal een bingomiddag en een discofeest worden georganiseerd voor jong en oud. Meerdere BN’ers zullen aanwezig zijn om de ouderen eens extra in het zonnetje te zetten. Tim Senders zal de hele avond aanwezig zijn en als ambassadeur van Stichting Oma’s Soep de dag begeleiden. Tegelijkertijd zullen honderden vrijwilligers in 11 andere steden door Nederland hetzelfde ondernemen.

Over Oma’s Soep

Dat eenzaamheid onder ouderen een groot en groeiend probleem is weet Stichting Oma’s Soep als geen ander. Om dit structureel te bestrijden organiseert de Stichting sinds 2017 wekelijks kookdagen waarbij jong en oud samen soepen of maaltijden koken op verschillende locaties door heel Nederland. Sinds corona organiseert de Stichting ook Soep-aan-Huis-dagen, waarbij vrijwilligers soepen langsbrengen bij eenzame ouderen en een praatje maken. Deze soepen en maaltijden zijn naar recept van oma en inmiddels te koop in verschillende supermarkten. Minimaal de helft van de winst gaat naar het organiseren van activiteiten voor eenzame ouderen.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Sophie Keijzer via 0618208785 en of emailen met Sophie

Website Oma’s Soep

 

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe