Site logo

Horeca Kassasysteem: Boost Efficiëntie en Bedrijfsprocessen

Horeaca Kassa Systeem WP
De horeca is een zeer drukke industrie, waarbij de nadruk altijd ligt op de operationele gang van zaken. Door de aanhoudende drukte, is het belangrijk om zo efficiënt en optimaal mogelijk te werken. Een van de onderdelen binnen het horecabedrijf dat een verschil kan maken, is een modern horeca kassasysteem.

Boost Efficiëntie en Optimaliseer Bedrijfsprocessen

De kassasystemen van tegenwoordig zijn zeer geavanceerd en maken een wereld van verschil in vergelijking met de ouderwetse kasregisters. Een modern kassasysteem heeft dan ook allang niet meer alleen betrekking op het afreken proces, maar kan meerdere bedrijfsprocessen positief beïnvloeden.

Schermen in de keuken en achter de bar

In veel horecazaken wordt er gewerkt met een zogenaamd bonnen-systeem. Wanneer er een bestelling in de kassa wordt ingevoerd, komt er bij de betreffende afdeling een bon uit de printer met hierop de bestelling vermeld. Het nadeel aan deze manier van werken, is dat bonnetjes kwijt kunnen raken, waardoor de bestelling niet of veel te laat bij de gast terecht komt. Met een modern kassasysteem horeca is het mogelijk om deze aan te sluiten op verschillende beeldschermen in de keuken en achter de bar, zodat alle bestellingen overzichtelijk zijn. Het is hierbij ook mogelijk om wachttijden aan te geven, zodat de snelheid van de bestelling goed gemonitord kan worden.

Handhelds voor op het terras

De locatie van het kassasysteem in het horecabedrijf is zeer belangrijk, omdat het niet handig is wanneer zowel personeel, als ook de gasten hier ver voor moet lopen. Vooral in het zomerseizoen, is dit voor restaurants en kroegen met een terras een grote uitdaging. Een modern kassasysteem is vaak gebouwd op software die ook op zogenaamde handhelds en op mobiele apparaten geïnstalleerd kan worden. Hiermee is het voor de bediening mogelijk om een mobiele kassa bij zich te dragen en kunnen bestellingen aan de tafel direct in het systeem ingevoerd worden, wat de dienstverlening versneld en daarnaast ook zorgt voor minder fouten in de bestellingen.

Koppeling met scanner en pinapparaat

Er zijn tal van verschillende horecabedrijven en de wensen op het gebied van het kassasysteem en het soort mogelijkheden, is dan ook per bedrijf verschillend. Het is voor vrijwel elke onderneming belangrijk om een koppeling met het pinapparaat te hebben, zodat betalingen direct in het systeem worden geregistreerd en het proces voor de gast ook snel en soepel verloopt. In sommige situaties is het ook gewenst om een extra display op de kassa te hebben, waarop het te betalen bedrag voor de gast wordt weergegeven. Sommige horecabedrijven die ook producten verkopen in een winkel of bijvoorbeeld merchandise, hebben soms ook behoefte aan een kassasysteem met een koppeling naar een product scanner, zoals deze ook in de detailhandel wordt gebruikt.

Backoffice processen optimaliseren

De kassa kan een positieve invloed hebben op de gastenervaring, maar ook met betrekking tot een aantal backoffice processen, kan een geavanceerd kassasysteem een groot verschil maken. De data in het kassasysteem is van ongekende waarde wanneer deze op de juiste manier wordt verwerkt en geïnterpreteerd. De kassa heeft alle gegevens over de meest- en minst verkochte gerechten op de kaart en zit daarom boordevol informatie die gebruikt kan worden om het menu te analyseren en te bepalen welke gerechten moeten blijven en welke moeten gaan of van prijs moeten veranderen.

De boekhouding koppelen aan het kassasysteem

De boekhouding is een onderdeel van het ondernemen dat niet voor iedereen even geliefd is. Door gebruik te maken van een modern kassasysteem waarbij alle data online wordt bewaard in een cloud, valt er op het gebied van de boekhouding vaak behoorlijke winst te behalen. Met de juiste integraties met de boekhoudsoftware, is het mogelijk om de boekhouding verder automatiseren. Een ander voordeel van het koppelen van het kassasysteem aan de boekhoudsoftware, is dat het mogelijk is om altijd live de boekhouding en het bedrijfsresultaat in te kunnen.

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe