Les Patrons Cuisiniers – Verslag van het Grand Gala des Patrons

Les Patrons Cuisiniers – Verslag van het Grand Gala des Patrons

Les Patrons Cuisiniers is een select gezelschap van 23 top koks in Nederland. Jaarlijks organiseren zij het Grand Gala des Patrons. Dit jaar op 27 januari 2019 in het Hulstkampgebouw aan de Maas in Rotterdam.  Tijdens dit unieke gastronomische event stropen alle patrons gezamenlijk de mouwen op om de gasten een in alle opzichten memorabele avond te bezorgen waar niet alleen hun hartstochtelijke liefde en passie voor het vak, maar ook het plezier dat ze eraan beleven, vanaf spat.

23 CHEFS
25 MICHELINSTERREN
1 GEZAMENLIJK DOEL: SAMEN GENIETEN!

Een spectaculaire opening!

 

Afscheid van voorzitter Cees Helder

De meest aimabele chef van Nederland Cees Helder nam op 27 januari afscheid als voorzitter van Les Patrons Cuisinier. Hij was mede oprichter van Les Patrons Cuisinier en vanaf 2008 voorzitter van Les Patrons. Frank Visser neemt het stokje over van Cees en benoemde Cees Helder tot erelid (for life) van Les Patrons Cuisiniers.

Het menu

Amuses

**

Krab
Noordzee Krab, Langoustine, Mierikswortel, Shizo, Frambozen Vinaigrette

**

Kabeljauw
Kabeljauw, Zolderspek, Rode Biet, saus “Japarlo”

**

Tarbot
Tarbotfilet, Eekhoorntjesbrood, Snijboontjes, Wintertruffel

**

Kalfshaas
Kalfshaas, Kalfsschenkel, Ganzenlever, Peterseliewortel, Schorseneren

**

Grand Dessert du Cirque