Beste Brabantse Borrelplank gelanceerd in Den Bosch

Beste Brabantse Borrelplank gelanceerd in Korte Putstraat ’s-Hertogenbosch

Bourgondisch genieten, zonder vlees….

20 Oktober 2019 werd in de Bossche Korte Putstraat, het gezelligste straatje van Nederland, de Beste Brabantse Borrelplank gelanceerd. Rond borreltijd ontstond er in de straat een gigantische borrelplank van zo’n 30 meter lang, boordevol bourgondische borrelhappen … zonder vlees. En ook nog eens voor 80% van Brabantse makelij: Brabant op zijn best dus. De plank is een initatief van We Are Food, onderdeel van FoodUp!Brabant en is samengesteld door Dutch Cuisine. Het doel is om deze plank bij zoveel mogelijk horeca op de kaart te krijgen. Op die manier kan iedereen in Brabant bourgondisch borrelen met impact.

Borrelplank Den Bosch
Blauwe engelen, de gastvrije hosts en hostessen van de stad ’s-Hertogenbosch, presenteren en serveren de 30 meter lange Beste Brabantse Borrelplank in de Korte Putstraat. Foto: De Vaste Clique

Bespaar een rondje om de evenaar

Met Brabantse producten als een vegetarisch worstenbroodje van Houben, falafelballetjes van BOONconcepts en bonenballetjes van Schouten op de plank, kan iedereen op elk moment genieten van het goede leven, op een impactvolle manier. De snacks op de plank zijn goed voor mens dier en milieu en hebben daarmee een lage impact op het klimaat. Bij de borrelplank hoort een communicatiepakket waarmee de milieuwinst van deze borrelplank ten opzichte van een klassieke borrelplank zichtbaar wordt gemaakt.
Met 1 borrelplank bespaar je 11 autokilometers t.o.v een klassieke borrelplank met vlees. Bij 100 van deze borrelplanken bespaar je 4,5 vluchten van Amsterdam naar Parijs, bij 3.576 planken bespaar je zelfs een rondje om de evenaar met de auto. Gewoon tijdens het borrelen. Daar gaan we voor.

De allereerste horecazaak die de Beste Brabantse Borrelplank op de kaart zet is Roels in de Korte Putstraat in ’s-Hertogenbosch. Via www.bestebrabantseborrelplank.nl kun je volgen welke zaken binnen en buiten Brabant nog meer impact willen gaan maken en de plank op hun kaart zetten. De eerste versie van deze bourgondische plantaardige borrelplank is vanaf nu leverbaar voor de horeca via Sligro te ’s-Hertogenbosch en online. Andere horeca groothandels zijn van harte welkom om ook aan te haken.

Brabant is (plant)aardig op weg

Via campagnes op social media en in regionale media worden de Beste Brabantse Borrelplank en de horeca ondernemers die hem op de kaart zetten extra onder de aandacht gebracht. Het doel is om de consument op een laagdrempelige manier uit te nodigen om impact te maken door te kiezen voor een plantaardige borrelplank. Daarnaast wil We Are Food Brabantse ondernemers zoals producenten, horeca en groothandels die bij willen dragen aan de overgang naar een meer plantaardig menu hiermee in de spotlights zetten. Samen laten zij zien dat Brabant (plant)aardig op weg is.

Impact menu

Dutch Cuisine zet zich in om de menukaart van de horeca verder te verduurzamen. Dit doen zij met hun impactmenu’s die ze samen met Koninklijke Horeca Nederland op de kaart zetten. Het herfst impact menu werd afgelopen week gelanceerd en is samengesteld door studenten van het Koning Willem 1 College in ‘s-Hertogenbosch.

Marjan Pijnenburg, bestuurslid Dutch Cuisine: “Met deze borrelplank is het mogelijk een nog groter publiek te bereiken en dus nog meer impact te maken. Daarnaast lanceren we deze maand nog iets bijzonders in Brabant. In samenwerking met VisitBrabant hebben we een nieuwe route ontwikkeld die de bourgondische cultuur en innovatie kracht van Noordoost-Brabant beleefbaar maakt voor bezoekers. Dutch Cuisine restaurants, producenten, landschappen en cultuurmakers worden op deze manier gepresenteerd aan binnen- en buitenlandse toeristen.”

Spotlights

De hele maand oktober staan ‘plantaardige eiwitten’ in de spotlights in Brabant. Tijdens diverse evenementen deze maand wordt dit thema voor verschillende doelgroepen belicht. Bekijk hier het hele programma van de plantaardige eiwitmaand.

Opmerkingen

Geef een reactie

Vragen?