Site logo

Topchefs koken met jenever op Jenever & Gin Festival Groningen

Jenever & Gin Festival Groningen 2017

Topchefs koken met jenever op Jenever & Gin Festival Groningen

Chefs Steven Klein Nijenhuis en Jeroen Sportel schitteren tijdens Hooghoudts Chef’s Table

Koken met jenever: geen voor de hand liggende combinatie en geen boeken vol recepten. Het avontuurlijke Hooghoudt gaat de uitdaging aan tijdens het allereerste Jenever & Gin Festival op 23 en 24 juni in Groningen. De enige noordelijke jeneverdistilleerderij host een wel heel speciale Chef’s Table. Een deel van de Der Aa-Kerk wordt een sterrenrestaurant, met een volledig op jenever geïnspireerd menu. Hooghoudt werkt hierbij samen met twee bekende Groningse chefs: Michelinsterrenchef Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden* en collega-chef en eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie, aanbevolen door de Michelingids. De Smaakmakers van Hooghoudt maken het culinaire feest compleet met drankencombinaties die met veel aandacht en vakmanschap zijn geselecteerd.

Jenever & Gin Festival Groningen 2017

Steven (links) en Jeroen (rechts) selecteerden samen de beste ingrediënten, waaronder Groningse streekproducten, voor een hoogwaardig Menu Genièvre Gastronomique, waarbij jenever een belangrijke en bijzondere rol speelt. Het menu start met verschillende kleine gerechten, waarna de chefs grootser uitpakken en gasten overweldigen met verbluffend culinair geweld. De chefs zullen samen met hun team de uitvoering van de gerechten verzorgen en de gasten een onvergetelijke avond bezorgen. Bij dit team sluiten ook topbartenders Laurens Speek en Lennart Deddens aan. Zij zijn als Smaakmakers verbonden aan Hooghoudt en bundelen hun krachten om de meest smaakvolle en spannende drankencombinaties te creëren. De vrijdagavondsessie van dit uitzonderlijke event is inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog enkele plaatsten beschikbaar voor zaterdagavond 24 juni. Wees er snel bij.

Kaarten voor Chef’s Table kosten €99,- per persoon en zijn inclusief toegang tot het Jenever & Gin Festival, een proefglaasje en de festivalgids waarin alle deelnemers te vinden zijn. Het vaste aantal van slechts zeven tafels, maakt Chef’s Table een unieke beleving. Aan elke tafel is plaats voor tien personen. Kleinere groepen schuiven gezellig aan bij een tafel met andere gasten.

Thuiswedstrijd voor Groningse topchefs
Steven Klein Nijenhuis maakte afgelopen november de overstap van Restaurant In de Molen* in Onderdendam naar Herberg Onder de Linden* in Aduard. Het restaurant heeft landelijke bekendheid en behoort met een Michelinster al 25 jaar tot de top van de Nederlandse gastronomie. Chef en eigenaar van Bistro Vive la Vie, Jeroen Sportel, heeft ruim 20 jaar ervaring als kok, o.a. in sterrenzaken. Chef Jeroen Sportel over het menu: “Jenever heeft zoveel verschillende nuances die een gerecht net dat beetje extra kunnen geven. Voor mij is het werken met jenever echt een culinaire ontdekking, die heeft geleid tot een aantal mooie, nieuwe gerechten.”

Jenever duwt zichzelf in favorietenrol
Dit voorjaar trapte Hooghoudt het terrasseizoen af met klassieke jenevermixen in een nieuw jasje. Jenever drinken wint weer aan populariteit binnen alle generaties. Voortbordurend op de gin-mania, is jenever dé drank die alles in zich heeft om de nieuwe trend te worden. Deze zomer gaat de Groningse Familiedistilleerderij dan ook een stap verder: liefhebbers live inspireren op het allereerste Jenever & Gin Festival van het Noorden. Het festival in de Der Aa-kerk in Groningen onthult de oerdrank in nieuwe smaken. Proef jenever puur, in de mix of naast een heerlijk lokaal gebrouwen bier. Genoeg te ontdekken dus. Rondom de Der Aa-kerk kerk wordt een foodtruckplein ingericht. In totaal zijn er drie sessies waar bezoekers zich voor kunnen inschrijven; vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond. Tickets zijn inclusief een eigen proefglas en de mogelijkheid om alle dranken te proeven.

Ticketverkoop per sessie: vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond.
Early Bird €20,-/Pre-sale: €22,50/Aan de deur: €25,00
Chef’s Table – zaterdagavond: €99,00

Meer informatie of reserveren? www.jenevergin.nl/chefs-table/

Over Hooghoudt
Hooghoudt is Smaakmaker sinds 1888. Zij maken vooral jenever, maar ook likeuren en siropen. Meer dan 125 jaar smaakontwikkelingen en experimenten hebben Hooghoudt gemaakt tot wat het vandaag is: toonaangevend op het gebied van smaken, geuren en kleuren. Elk product vertelt zijn eigen verhaal van een zoektocht naar ultieme smaakrijkdom. Smaken vanuit de mooiste melanges van moutwijn, kruiden, fruitschillen en fruit, geselecteerd op kwaliteit en bij voorkeur uit de buurt. www.hooghoudt.nl

Meer over het festival op de foodfestival kalender van Bijzonder Uit Eten.

Deel dit bericht

  • Opmerkingen zijn gesloten.