Site logo

Zo verras jij je date!

Blog studentenwegwijzer UG
Een originele date verzinnen; dat kan een aardige klus zijn! Veel te vaak zijn we geneigd terug te grijpen op onze oude bekenden. Maar laten we eerlijk zijn; de bioscoop en datzelfde cafeetje voor het afsluitende glas wijn hebben we onderhand óók wel gezien. Tijd voor een nieuwe impuls, dus! In deze blog vind je wat inspiratie om samen te doen op de komende afspraken.

Maak het intiem

Allemaal leuk, natuurlijk – zo’n fancy maaltijd in een of ander chique restaurant. Maar waarom zou je niet gewoon je date bij iemand thuis plannen? Na de coronapandemie ondervonden steeds meer mensen de toegevoegde waarde van een afspraak aan huis. Deze zijn namelijk niet alleen een stuk intiemer, maar ook nog eens een stukje betaalbaarder. Voorpret begint bovendien al bij het boodschappen doen en een wijntje drinken tijdens het koken. Samen een handeling uitvoeren, zoals koken, verbindt twee mensen trouwens ook sneller. En is koken niet je beste vaardigheid? Dan bestel je toch gewoon een pizzaatje? Net zo romantisch!

Samen op shoptrip

Oké, fair: misschien moeten jullie hier allebei wel net maar het type voor zijn. Maar winkelen met je nieuwe vlam is misschien niet eens zo’n slecht idee. Ga maar na: tijdens een winkelsessie kan je precies ontdekken of de ander een beetje een goede smaak heeft. Bovendien kan je elkaar een beetje uitdagen qua fashion, of kan je voor hem of haar nog een leuk presentje scoren, zoals de lekkerste mannenparfum. Tussendoor even stoppen voor een koffiepauze of lunch verbindt de dag en zorgt voor een momentje om bij te kletsen over jullie nieuwe aanwinsten.

Lekker in beweging

Allebei wel op zoek naar wat uitdaging of liefhebbers van de buitenlucht? Dan kan je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen er samen lekker op uit te trekken. Veel dingen waarvan je denkt dat ze alleen voor groepen bestemd zijn, kunnen namelijk gewoon prima met z’n tweetjes gedaan worden. Wat dacht je van een escaperoom, samen naar het klimbos, boulderen of windsurfen op het strand? Door in spannende situaties met elkaar te zitten, leer je elkaar meteen goed kennen. En tijdens het bijkomen met een etentje of afsluitend drankje heb je waarschijnlijk genoeg gespreksstof om over na te praten.

Bourgondisch genieten of creatief op pad

Foodies, opgelet! Weet jij nou van je date dat hij of zij óók liefhebber is van het goede leven? Dan is het misschien leuk om samen iets eet-gerelateerd te ondernemen. Wat denk je van een foodtour door jullie favoriete stad, een wijnproeverij of gewoon chique uit eten samen? Op date met een creatieveling? Waarom dan niet eens een toffe workshop volgen, zoals beeldhouwen of kunstschilderen? Het klinkt misschien wat kneuterig, maar juist door uit je comfortzone te stappen, leer jij je date goed kennen. De moeite wordt bovendien vaak gewoon gewaardeerd, dus zorgen zijn niet nodig. En mocht de date uitlopen op iets langdurigs, dan heb je in ieder geval iets tastbaars om op terug te kijken!

Dit blog werd gemaakt door Studentenwegwijzer.nl  een platform over het studentenleven, met het laatste studentennieuws en de beste laptop deals of studentenkortingen.

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe