Wie wordt Wine bar of the Year?

Wie wordt Wine bar of the Year?

Trommel je wine-squad maar weer op want het is tijd voor de leukste verkiezing van het jaar: ‘Wine bar of the Year’! Voor het vijfde jaar op rij gaan wijnbars de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel Winebar of the Year binnen te slepen. Zoals ieder jaar begint de competitie met een publieksronde waarin wijnbarfans hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete wine hang-out. Daarnaast krijgen vijf wijnbars een zogenaamde wildcard van de vakjury. Na bekendmaking van de top 15 worden de wijnbars onaangekondigd bezocht. Stemmen op je favo wijnbar kan van 5 november tot 30 november via wine-bars.nl, als je stemt maak je kans op een prachtige Coravin!

20181105 Winebar of the Year

Wijnbars, ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Vandaar dat wine-bars.nl in 2014 startte met de competitie ‘Wine bar of the Year’. Vorig jaar stemden meer dan 10.000 wijnfanaten op hun favoriete wijnbar, waarna Wijn bij Stijn uit Den Bosch na het jurybezoek er met de winst van door ging. Welke zaak krijgt jouw stem en volgt de winnaar uit 2017 op? Laat jouw stem gelden via wine-bars.nl. Uit alle stemmers wordt een winnaar getrokken die een Coravin wijnsysteem thuisgestuurd krijgt.

Verrassingsbezoek
15 wijnbars gaan uiteindelijk door naar de volgende ronde. Deze worden samengesteld door twee jury’s. De 10 wijnbars met de meeste publieksstemmen gaan door naar de volgende ronde en 5 andere wijnbars ontvangen een wildcard van de jury. De vakjury bezoekt alle 15 zaken onaangekondigd en zal de wijnbars op verschillende vlakken beoordelen, zoals samenstelling van de wijnkaart en de service. De winnaar van de Wine Bar of the Year verkiezing wordt bekend gemaakt op de dinsdag 8 januari 2019 tijdens de jaarlijkse horecabeurs Horecava. Bij een winst hoort een prijs. Naast eeuwige roemt ontvangt de winnaar een prijzenpakket waaronder het nieuwste model van Coravin wijnsysteem.

Vakjury
De vakjury bestaat uit dit jaar weer uit Sharon van Lokhorst, (wijnjournalist Entree Magazine en JFK), Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl), Ron Vermeulen (hospitality expert en food-market.nl), Romy Kooij (Wijndocent en miss-winelane.nl) en Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van wine-bars.nl).

Wine-bars.nl is een initiatief van Pitch PR, hét PR bureau gespecialiseerd in de marketing en promotie van wijngebieden, horeca en food. www.pitchpr.nl