Vegetarische Restaurantweek 9-15 maart 2020

Vegetarische Restaurantweek 9-15 maart 2020

De Vegetarische Restaurantweek vindt ook in 2020 weer plaats van 9-15 maart. Deze Nationale Week Zonder Vlees wordt georganiseerd door de Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond en partners. Bekijk meer op de website van de Vegetarische Restaurantweek

Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants willen je laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Of je nu regelmatig vegetarisch eet, of net begint met een dagje minder vlees: je zult verrast worden.

De Vegetarische Restaurantweek is oorspronkelijk geïnitieerd door De Vegetariërsbond en Greendish (vroeger bekend als Variatie in de Keuken). Viermaal succesvol tot leven gebracht, en nu in een vernieuwde versie geadopteerd door de jaarlijks terugkerende Nationale Week Zonder Vlees. Deze campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër.

De Hippe Vegetariër

Isabel Boerdam (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 300.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Ook is Isabel auteur van het gelijknamige boek de hippe vegetariër en de Vegabijbel. Isabel heeft nu haar eigen food consultancy & communicatiebureau Green Food Lab van waaruit ze bedrijven adviseert over receptontwikkeling, productontwikkeling, vegetarische trends en de communicatie daar omheen.

De Vegetariërsbond

De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Zij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten. Dit doen zij door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen waarbij geproefd kan worden van smakelijke, vleesloze gerechten.

Greendish

Greendish is gespecialiseerd in het begeleiden van food service professionals bij het introduceren en optimaliseren van duurzame menu’s en werkzaamheden. Hierbij focussen zij op het verlagen van de milieu-impact en is er tegelijkertijd aandacht voor het genereren van extra winst. Duurzaam, smaakvol én winstgevend.

Lekker. Vegetarisch Magazine

Het magazine Lekker.Vegetarisch is het kwartaalblad over lekker vegetarisch eten. Boordevol recepten, tips, smaaktests, productbesprekingen, kookboekrecensies, restauranttips, evenementen en achtergrondartikelen. Als donateur van de Vegetariërsbond ontvang je elk kwartaal dit prachtige magazine. Een groep vrijwilligers maakt dit mooie blad onder leiding van een enthousiaste redacteur. Een smakelijker blad is er niet.

Opmerkingen

Geef een reactie

Vragen?