Vegetarische Restaurant week 5-11 maart 2018

De Vegetarische Restaurantweek vandaag van start!

Vandaag start de Vegetarische Restaurant week – Deze duurt not tot 11 maart. Tijdens deze Nationale Week Zonder Vlees, lanceert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek.

Je kunt bij ruim 270 restaurants in heel Nederland genieten van

  • Vegetarisch voorgerecht € 8.00
  • Vegetarische avondmaaltijd € 15.00
  • Vergetarisch 3-gangen menu € 25.00
  • Luxe 4-gangen vegetarische lunch € 50.00

Je kunt rechtstreeks bij de deelnemende restaurants reserveren – alle deelnemende restaurants vind je op https://devegetarischerestaurantweek.nl/

Vegetarische Restaurantweek Gerecht

Een weekje geen vlees, niet alleen gezond maar ook duurzaam en nu extra gemakkelijk omdat je bij meer dan 270 restaurants goedkoop kunt kennismaken met de vegetarische keuken. Laat jezelf verrassen met een avondje vegetarisch eten.

De Vegetarische Restaurantweek is oorspronkelijk een concept van De Vegetariërsbond, viermaal succesvol tot leven gebracht, en nu in een vernieuwde versie geadopteerd door de jaarlijks terugkerende Nationale Week Zonder Vlees. Deze campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. Graag stellen we onszelf even voor.

De Hippe Vegetariër

Isabel Boerdam (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 100.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Haar blog leidde in april 2016 tot haar gelijknamige boek de hippe vegetariër en heeft ervoor gezorgd dat ze nu van haar passie haar werk kan maken. Isabel treedt op als gastschrijver voor diverse lifestyle-magazines en bedrijfsbladen, adviseert bedrijven over hoe ze kunnen inspelen op de flexitarische consument, geeft kookworkshops en presentaties, en ontwikkelt zichzelf zo tot de vegetarische food-expert van Nederland. Van 5-11 maart 2018 lanceert Isabel de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland, die vanaf nu ieder jaar zal plaatsvinden. Op naar heel Nederland een dagje minder vlees!

Vegetariërsbond

De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten. Dit doet de Vegetariërbond door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen waarbij geproefd kan worden van smakelijke vleesloze gerechten.

Lekker.Vegetarisch Magazine

Het magazine Lekker.Vegetarisch is het kwartaalblad over lekker vegetarisch eten. Boordevol recepten, tips, smaaktests, productbesprekingen, kookboekrecensies, restauranttips, evenementen en achtergrondartikelen. Als donateur van de Vegetariërsbond ontvang je elk kwartaal dit prachtige magazine. Een groep vrijwilligers maakt dit mooie blad onder leiding van een enthousiaste redacteur. Een smakelijker blad is er niet.