Site logo

SAAM restaurant Amstelveen – opening najaar 2022

Team van gerenommeerde chefs en sommeliers opent restaurant SAAM dit najaar haar deuren op Amstelzijde 59, Amstelveen. SAAM restaurant staat voor South Africa – AMsterdam en saam betekent tevens letterlijk ‘samen’ in het Afrikaans.

SAAM restaurant Amstelveen, waar culinair Zuid-Afrika en Amsterdam samenkomen

Team van gerenommeerde chefs en sommeliers opent restaurant dit najaar

Soms als een mix van individuen en factoren samenkomen, ontstaat er iets unieks. Een dergelijke symbiose staat ook gepland voor dit najaar bij de opening van een nieuw restaurant waar Zuid-Afrika en Amsterdam samenkomen. Een samensmelting van deze twee culinaire werelden resulteert in SAAM restaurant (South Africa – AMsterdam), dat tevens letterlijk ‘samen’ betekent in het Afrikaans. Het team achter dit restaurant heeft een duidelijke visie voor ogen en heeft aan ervaring geen gebrek. De keuken staat onder leiding van executive chef Margot Janse en wordt aangestuurd door chefs Jasper Hermans en Thomas Kooijman. Daarnaast staat er een team van top sommeliers klaar, bestaande uit Koen van der Plas en Max van Bockel, om de gasten van SAAM restaurant te voorzien van de mooiste wijnen die Zuid-Afrika en Europa rijk zijn. Rozemarijn Wessels neemt de sales, marketing en backoffice voor haar rekening.

SAAMen thuiskomen

Eigenaren van A Genuine Wine Company, Koen van der Plas en Henk Jan Beltman (afzwaaiend chief chocolate officer van Tony’s Chocolonely) slaan de handen ineen met mede-eigenaren Margot Janse, voormalig chef van The Tasting Room at Le Quartier Français in Franschhoek Zuid-Afrika, en Jasper Hermans, voormalig chef bij Restaurant Aan de Poel**. Janse blijft in Zuid-Afrika wonen en zal vanuit daar met het team samenwerken, zowel virtueel als tijdens haar regelmatige bezoeken aan SAAM restaurant.

Met de opening van het gloednieuwe SAAM restaurant aan de Amstelzijde 59 in Amstelveen krijgt de horeca-strip vlakbij Ouderkerk aan de Amstel er een spannend restaurant bij, inclusief lounge terras en aanlegplaats. Team SAAM heeft aanzienlijke ervaring in menig sterrenzaak, toch gooien ze het met de opening van SAAM restaurant over een andere boeg: “Het moet een restaurant zijn zonder al te veel poespas, waar gasten zich welkom voelen” aldus Margot Janse.

Bij SAAM restaurant komen de Zuid-Afrikaanse en Nederlandse gastronomie samen.
Door het gebruik van pure en eerlijke producten wordt er een optimale culinaire ervaring gecreëerd,
waarbij persoonlijke aandacht en oprechte gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

“Iedereen moet zich thuis voelen vanaf het eerste moment dat zij SAAM restaurant binnenstappen” aldus Koen van der Plas. “We laten de formele sfeer achterwege zonder concessies te doen aan de beleving. Alle gebruikte materialen, van glaswerk tot meubilair, zijn van de hoogste kwaliteit en worden op bescheiden wijze gepresenteerd zodat gasten op een ongedwongen manier kunnen genieten”. Het, door Pubblik & Vos ontworpen, warme en kleurrijke interieur, met verschillende structuren en kunst van diverse Zuid-Afrikaanse ontwerpers, draagt bij aan het gastvrije gevoel en de hoge kwaliteitsstandaard waar SAAM restaurant voor staat.

SAAM restaurant Amstelveen

SAAM restaurant is voortdurend op zoek naar authenticiteit in producten, mensen en leveranciers. Traceerbare en eerlijke ingrediënten in combinatie met een duurzame manier van werken, dragen bij aan een verantwoorde en ongedwongen restaurantbeleving, waar de gasten van kunnen genieten.
Daarnaast staat SAAM restaurant ook voor een goede privé-werkbalans voor haar eigen team.

Team SAAM restaurant

Margot Janse: Charity Isabelo Feeding Hungry Minds, culinair consultant, The Tasting Room at Le Quartier Français (Zuid-Afrika), 8 jaar in The World’s 50 Best Restaurants
Jasper Hermans: Aan de Poel**, Basilica*, Olivo*
Thomas Kooijman: Bar Alt, Mos*, Aan de Poel**
Koen van der Plas: Sommelier Award Michelin 2020 en Sommelier van het Jaar 2019 door Gault&Millau, Kasteel Heemstede*, Inter Scaldes***
Max van Bockel: Rijks*, Treeswijkhoeve**, Restaurant Amber** (Hong Kong)
Rozemarijn Wessels: Sales & Marketing bij A Genuine Wine Company, Hotel the Craftsmen, Brasserie van Dam

Over SAAM restaurant

SAAM restaurant opent naar verwachting in de herfst van 2022 haar deuren op Amstelzijde 59, Amstelveen. Het restaurant inclusief lounge terras en aanlegplaats is van dinsdag tot en met zaterdag geopend voor diner van 18:00 tot 22:00 uur. Voor wie vroeger op de dag wil genieten van al het lekkers dat SAAM restaurant te bieden heeft, wordt er lunch geserveerd op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur. Het restaurant biedt op de begane grond plaats voor 46 gasten, inclusief een chefs-table voor 8 personen. De boven bar van SAAM restaurant kan nog eens 18 couverts kwijt, voor iedereen die van all-day wining & dining houdt. www.saamrestaurant.nl

Volg SAAM restaurant op Instagram via @saamrestaurant, Facebook en LinkedIn.

Deel dit bericht

  • Nog geen opmerkingen.
  • Voeg een reactie toe