Ron Blaauw introduceert Winestein – de kunstmatige Sommelier!

Ron Blaauw introduceert Winestein in zijn restaurants – de kunstmatige Sommelier!

In alle filialen van Ron Blaauw kun je binnenkort via Winestein je wijn uitzoeken. Winestein is een slimme kunstmatige Sommelier die je helpt bij het uitzoeken van de beste wijn bij je gekozen gerecht.

Over Weinstein

Winestein helpt de gasten binnen Ron Gastrobar Paris, Ron Gastrobar, Gastrobar Oriental, Indonesia en Nacarat en Bistrobar Berlin in Nijmegen op een slimme manier:

  • Winestein helpt je bij het samenstellen van een wijnarrangement met meerdere gerechten
  • De app is volledig digitaal en afgestemd op de menukaart
  • Per gerecht kan Winestein een suggestie geven
  • Winestein adviseert ook over de temperatuur en soort glas
  • Winestein geeft achtergrond informatie over de wijn

Ron Blaauw over Winestein

WineStein biedt mijn gasten een betere beleving Ron Blaauw: “Een wijn selecteren in een restaurant blijft voor veel mensen een lastige opgave. De slimme Nederlandse uitvinding WineStein maakt het kiezen van een passende wijn kinderlijk eenvoudig. Ik zie dat mijn gasten WineStein heel leuk vinden en genieten van nog betere combinaties. Hiernaast zie ik dat mijn gasten mooiere wijnen kiezen. De unieke, hoogstaande kennis van WineStein vult mijn personeel geweldig aan, waardoor ze zich volledig kunnen richten op de optimale gastbeleving. Ik investeer in de moderne technologie van WineStein, omdat ik zo een beter service kan bieden aan mijn gasten”.

Winestein klanten

Winestein wordt al door veel grote namen gebruikt zoals Jumbo, Gall & Gall, Albert Heijn en Hoogvliet. Niet alleen voor de retail maar nu ook voor restaurants dus een goede aanvulling op de gast beleving.

Slimme Sommelier

De kunstmatig intelligente software van WineStein matcht de gastronomische eigenschappen van een gerecht met die van wijn en houdt daarbij rekening met alle ingrediënten, bereidingswijzen en eventuele sauzen en bijgerechten. Op basis van al deze gegevens berekent WineStein aan de hand van zelflerende algoritmes een smaakprofiel en bepaalt op grond daarvan de best passende wijnen.

WineStein is een Nederlandse startup, die ’s werelds eerste kunstmatig intelligente sommelier heeft ontwikkeld. Om dit te kunnen doen, is de kennis van top wijnexperts en de knowhow van Michelin sterrenkoks gecombineerd met artificieel intelligente software. WineSteins’ zelflerende algoritmes stellen iedereen in staat om altijd de ideale wijn te vinden, voor hun gerecht of bijvoorbeeld smaakvoorkeur. WineStein maakt wijn laagdrempelig en is eenvoudig in het gebruik voor de gast en personeel.