Site logo

Coronavirus: Restaurants nemen maatregelen

Coronavirus en restaurant bezoek

Restaurants informeren gasten over het coronavirus

Restaurants informeren gasten massaal over de maatregelen die genomen worden in restaurants inzake het coronavirus. Sinds donderdag 12 maart de maatregelen aangescherpt werden door de overheid en het RIVM zijn restaurants in Nederland massaal gasten gaan informeren via websites, nieuwsletters en andere manieren over genomen maatregelen binnen hun restaurant. Er wordt massaal gevolg gegeven aan de aanwijzingen van het RIVM om niet meer dan 100 mensen (gasten plus medewerkers) bij elkaar te laten zijn, minimale afstand te bewaren en de hoogste hygiëne te waarborgen. Of de berichten het negatieve sentiment bij de consument kan wegnemen is de vraag. In Den Bosch zijn enkele restaurants al uit eigen beweging gesloten om een steentje bij te dragen aan het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus in de provincie Noord Brabant.

Ook zijn er ondernemers met creatieve geesten die gaan inzetten op thuisbezorging of afhaal concepten, maar de meerderheid van de restaurants probeert de gast middels goede maatregelen en informatie over te halen alsnog hun restaurant te bezoeken. Heeft uw bedrijf ook een creatieve oplossing? Stuur uw idee naar info@bijzonderuiteten.nl.

Enkele restaurant berichten van de laatste twee dagen

Restaurant Parkheuvel Rotterdam

“De huidige berichten rondom het coronavirus zorgen voor een onzekere periode. Wij begrijpen dat u wellicht twijfelt om een reservering te maken. Via deze weg willen wij u graag laten weten dat Restaurant Parkheuvel gewoon geopend is. Bovenop de altijd al scherpe hygiëne standaard, nemen wij extra maatregelen om de gezondheid van onze gasten te waarborgen. Ons restaurant verwelkomt maximaal 60 gasten dus valt niet in de categorie ‘publieke locatie met meer dan 100 bezoekers’. Wij streven naar veelvuldig gebruik van desinfectie middel, zowel door onze gasten als door onze personeelsleden. U kunt dit dan ook op meerdere plekken in ons restaurant vinden.  Zoals u van ons gewend bent, zijn de tafels in ons restaurant ruim opgezet.”

Restaurant Fris Haarlem

“In deze onzekere tijden begrijpen wij volledig dat u misschien aarzelt om een tafel te boeken. Wij kunnen u verzekeren dat ik samen met mijn team alle benodigde voorzorgsmaatregelen heb genomen om uw gezondheid en die van uw dierbaren te beschermen. Passend binnen de nieuwe maatregelen zoals donderdag 12 maart door het kabinet aangekondigd inzake de bestrijding van het coronavirus, volgt restaurant Fris de richtlijnen. Naast de strenge standaard hygiëne-eisen waarmee wij altijd al werken, treffen we nu ook extra maatregelen om besmetting of overdracht te voorkomen. Bovendien hebben we de setting zo weten te creëren dat er voldoende afstand is tussen de tafels. Bij binnenkomst vragen wij uw handen te desinfecteren bij onze dispenser.  Laat u er dan ook niet van weerhouden ons restaurant te bezoeken en te genieten van een mooie culinaire middag of avond. Voelt u zich gelukkig en gezond? Dan bent u meer dan welkom voor diner en doen wij er binnen onze mogelijkheden alles aan om u met een gerust gevoel culinair te laten genieten.”

Restaurant de Bokkedoorns Overveen

“Het nieuws rondom het Coronavirus heeft ook ons de afgelopen dagen bezig gehouden. We kunnen ons voorstellen dat u twijfelt om bij ons te reserveren en we informeren u daarom ook graag over de maatregelen die wij treffen. De adviezen die vanuit het RIVM en de overheid zijn geadviseerd, nemen wij zeer serieus. Hoewel hygiëne bij ons altijd een groot punt van aandacht is, treffen we nu ook extra maatregelen. Ons restaurant verwelkomt maximaal 60 gasten dus valt niet in de categorie ‘publieke locatie met meer dan 100 bezoekers’. Op meerdere plekken in ons restaurant staat desinfectie middel, waar ook ons personeel veelvuldig gebruik van maakt. We maken de deurkrukken in ons restaurant – en dus ook op de toiletten – tijdens de service meerdere malen schoon en ons personeel in de keuken werkt met handschoenen. Zoals u gewend bent bij ons, is er tussen de tafels meer dan voldoende ruimte. Tevens verzoeken wij – mocht dat in de nabije toekomst het geval zijn – medewerkers met lichte symptomen thuis te blijven. U bent dus ook in deze tijden bij ons van harte welkom!”

Restaurant de Vier Seizoenen Lisse

“De afgekondigde maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het corona-virus zijn stevig en duidelijk. Wij begrijpen dat je wellicht aarzelt om nu uit eten te gaan. Maar wij willen je laten weten dat wij er alles aan doen om je gezondheid te beschermen. Uit voorzorg hebben we een aantal tafels verwijderd zodat er voldoende ruimte is tussen jou en de andere gasten. De hygiëne voorschriften zijn bij ons, zoals altijd, van het hoogste belang. Wij werken met professioneel geschoolde medewerkers, die zich bewust zijn van de gevolgen van dit virus
en wat dit betekent voor hun persoonlijke hygiëne en die van onze gasten. Wij zien daar uiteraard streng op toe. Wij doen er alles aan om jou een gezellige en culinaire middag of avond te bezorgen in een veilige omgeving! “

Ron’s Gastrobars – Ron Blaauw

“In verband met het Coronavirus treffen we in al onze Gastrobars alle noodzakelijke maatregelen in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Zo zullen we maximaal 80 personen tegelijk in het restaurant toelaten en wordt er voldoende tussenruimte in acht genomen bij het placeren van onze gasten. Daarnaast hangen er op verschillende plekken in onze restaurants duidelijk zichtbare hygienebriefings. Zo kunt u optimaal genieten van uw bezoek aan onze restaurants!”

Deel dit bericht

  • Opmerkingen zijn gesloten.