Prijsklasse
€€
In juni 2023 is Smaakpark Ede, gelegen op het kazerneterrein en een van de foodparadepaardjes van Ede, failliet verklaard. Er wordt nog gehoopt op een doorstart maar vooralsnog ligt het terrein er leeg bij.
Een bezoek aan het SmaakPark in Ede is een culinaire ontdekkingstocht waar alles draait om verantwoorde voeding. Een soort permanent Foodfestival voor iedereen die lekker, duurzaam en gezond kan eten. 7.000m2 foodbeleving op de Veluwe.
Het SmaakPark is verrassend, anders dan anders. Een evenementen-locatie die vele mogelijkheden heeft en identiteiten kan aannemen. Vergaderen, huwelijksfeest, diner, (buurt)borrel, lunch of een workshop? Het kan allemaal.
Het SmaakPark ligt aan de rand van het kazerneterrein en het Sysseltse bos. Kom bij van je wandeling en geniet van bijzondere en smakelijke gerechten, cocktails en andere hapjes op het fijne terras met festivalsfeer.
Het SmaakPark organiseert allerlei workshops en events om je meer te leren over voedsel. Of het nou gaat over fermenteren, wildplukken of broodbakken: je leert het op deze unieke locatie.
Voor jong en oud, voor particulier en bedrijf: voor iedereen is er iets culinairs te beleven. Kweeperen, desembrood, wijngaardslakken, pastinaak, scharrelvarkens, sprinkhanen, houtgerijpte zuurkool, bier, diervriendelijke hamburgers en ambachtelijke kazen: zomaar een greep uit producten waarvan de bezoekers in het park kunnen ervaren (en proeven natuurlijk) hoe het groeit, bloeit of gemaakt wordt.
Het 7.000m2 grote park omvat 12 kooklocaties waarvan: 7 foodstands, 1 picklebar, 1 productiekeuken, een foodlab, een kookschool annex kooktheater, een bar met uitzicht op de stal en 2 vuurplaatsen in de tuin.
Op het SmaakPark inspireren we bezoekers om eens op een andere manier naar hun voeding te kijken. Dit doen we niet alleen. We doen dit samen met lokale producenten, kenniscentra, overheden, scholen en kleine food-ondernemers uit de Regio Food Valley. Iedereen die met duurzame/gezonde voeding bezig is, kan bij ons een plek krijgen om zijn/haar producten te bedenken, te produceren, te laten proeven en te verkopen.
Live cooking van het vuur! Elke vrijdag, zaterdag en zondag (van 12.00 tot 20.00 uur) verwennen we je vanuit onze buitenkeuken met verschillende gerechtjes die je vanaf eind augustus ook in onze 8 foodstands kunt verwachten.
De gerechten op de kaart wisselen regelmatig, dus bij je bezoek is het steeds een verrassing wat er van het vuur komt. We serveren koffie/thee met iets lekkers, lunch, borrelgerechten, een goed glas (Gulpener) bier, wijn, waterkefir of één van onze cocktails.
Reserveren is niet verplicht, maar wel aanbevolen ivm het maximaal aantal gasten van 50 personen op ons terras.
We zijn dagelijks open voor een kop koffie, ontbijt of lunch, een gebakje, biertje of wijntje met bijpassend borrelplankje. En in het weekend ook voor diner tot ’s avonds laat. Het eten wordt geserveerd uit 8 verschillende open keukentjes (foodstands) die elke vier maanden een ander thema krijgen. Kijk voor workshops, lezingen, cursussen, festivals, foodbattles en andere evenementen in onze agenda. Of neem contact op als je een besloten feest of workshop met je eigen collega’s/vrienden of familie wilt ervaren.
€€
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
26/03/2024 13:01 lokale tijd
Het Smaakpark Ede - DEFINITIEF GESLOTEN
SmaakPark, Verbindelaarsweg, Ede, Nederland
SmaakPark, Verbindelaarsweg, Ede, Nederland
SmaakPark, Verbindelaarsweg, Ede, Nederland
Voeg een review toe