Eetcafe Maastricht – Rilette op de Pietersstraat in Maastricht

Eetcafe Rilette in Maastricht brengt duurzaamheid dagelijks in de praktijk. Niet te ver rijden voor bestellingen, werken met streekproducten en biologische producten en werken met seizoensproducten.

Rilette was ooit een ‘bruin café’ waar men kon eten. Na inmiddels twee decennia is Eten hoofdzaak en Wijn passie. En dat onze keuken lactose- en glutenvrij bereidt op verzoek, of een glaasje kraanwater schenkt als dat nodig is, vinden we dat u mag weten

Duurzaamheid in de praktijk, ervaar eetcafé Rilette.

Eerlijke ingrediënten waar Miel zelf voor op pad gaat, om ze zo vers mogelijk te kunnen verwerken, en die de grondslag vormen voor de talloze gerechten die u op de kaart aantreft.  In alles is de zuidelijke en ongedwongen sfeer te proeven waaraan Miel en Yvonne hun hart hebben verloren.  En van veiling of vissersplaats, we kijken altijd met een kritisch oog naar de gereden kilometers om de bestellijsten bij ons in de keuken te krijgen. Wij vinden voor u de pareltjes tussen de streekproducten, vis uit de groene kolom van de viswijzer, onderscheidende biologische producten, overheerlijke seizoensproducten en van dierenleed bespaard gebleven vlees.

Ook in onze keuken werkt onze duurzame werkwijze door. Zo installeerden we een koolstoffilter voor minder luchtuitstoot en zijn wij al 24 jaar consequent in onze afval- en vetafscheiding. Om verspilling tegen te gaan, passen we graag de portiegrootte voor u aan. Óf vraag gerust een doggybag. En geniet thuis na van een gezellige avond bij Rilette. En dat onze keuken lactose- en glutenvrij bereidt op verzoek, of een glaasje kraanwater schenkt als dat nodig is, vinden we dat u mag weten.

Uit eten bij eetcafé Rilette betekent verantwoord genieten met een grote G in een ongedwongen ambiance. Ook voor wie regelmatig terugkeert blijft er steeds iets nieuws te ontdekken, want de keukencrew blijft voor u in beweging. Het resultaat is een steeds wisselende menukaart vol nieuws en lekkers. Daarmee blijft terugkomen spannend én verrassend.

Specials

Elke maandag
Steak au poivre     € 14.50
Vis van de dag      € 14.50

Elke dinsdag
Pasta hoofdgerechten vanaf      € 9,75

Elke woensdag
Driegangen menu van      € 17,50

Elke zondag
Kindermenu voor     € 1,00

Historie

Rilette komt van het Franse woord rillettes, wat weer afgeleid is van rille, wat vroeger stuk varkensvlees betekende. Rillettes is een smeuïge pastei die in oorsprong alleen van fijngemaakt en daarna langzaam gekookt varkensvlees werd gemaakt, maar tegenwoordig ook van eend, wild, konijn of zelfs vis gemaakt wordt, en die heerlijk op stokbrood smaakt.
Het oorspronkelijke café Rilette was dan ook een bruincafé waar men ook nog iets kon eten. Wat daar van over is gebleven is de ongedwongen sfeer, en natuurlijk de gastvrijheid maar verder is Eten nu de hoofdzaak. De basis van onze keuken bestaat tegenwoordig uit eigengemaakte pesto’s en verse produkten die voor een groot deel hun oorsprong hebben in de zuidelijke keuken, zoals onze heerlijke rillettes van eend.

Ligging

Daar waar de Jeker midden door de stad stroomt, en iets verderop de oude walmuur doorsnijdt, ligt het Quartier Latin van Maastricht. Midden in dit bijna middeleeuws aandoende gedeelte van de stad vindt u de Pieterstraat, en eetcafé Rilette. In de directe omgeving van ons eetcafé vindt u een rijke schakering van bijzondere winkels, maar ook het Natuur Historisch Museum, het stadspark en de oude Bisschopsmolen bevinden zich op loopafstand.

Maandag

17:00 - 23:00

Dinsdag

17:00 - 23:00

Woensdag

17:00 - 23:00

Donderdag

17:00 - 23:00

Vrijdag

17:00 - 23:00

Zaterdag

17:00 - 23:00

Zondag

12:00 - 23:00

Recensie Achterlaten

Prijs/Kwaliteit
Service
Eten
Inrichting
Bereikbaarheid
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen

Overige Informatie

Overige Restaurant Informatie

Rolstoeltoegankelijk

Exclusief af te huren?

Claim uw vermelding

Bent u eigenaar van dit restaurant? Claim dan uw vermelding. Maak een login aan onder registratie waarmee u uw eigen informatie kunt aanpassen.

Aankondiging opeisen