Museumstraat 2, Amsterdam

Routeplanner
Contact opnemen

Restaurant RIJKS Amsterdam

RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam en opende in 2014 haar deuren in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum en trok Joris Bijdendijk als executive chef aan.

Bijdendijk introduceert samen met keuken Chefs Ivan Beusink en Yascha Oosterberg de ‘keuken van de Lage Landen’, die gekenmerkt wordt door het Hollandse product in al zijn eenvoud. Ook wel ‘Low Food’ genoemd. Met zijn jonge team laat hij zich inspireren door ingrediënten van Nederlandse bodem. Vaak maakt hij gebruik van de vele internationale smaken die de Nederlandse keuken door de eeuwen heen hebben beïnvloed.

RIJKS® ontving in 2016 een Michelinster, steeg in 2019 van 16,5 naar 17 punten in de Gault & Millau gids en werd in datzelfde jaar opgenomen in de gloednieuw ranking lijst van het team achter The Worlds 50 Best Restaurants; de 50 Best Discovery.

Voor gezelschappen vanaf acht personen stellen wij graag een menu voor u samen. Wij ontvangen uw aanvraag graag via reserveren@rijksrestaurant.nl.

RIJKS® beschikt ook over een private dining voor maximaal 40 gasten, meer informatie vindt u via deze link.

MENU

Bij RIJKS® kunt u uit 15 verschillende losse gerechten van de kaart kiezen. Maar wat wij adviseren is dat u voor ons 5- of 7-gangen Rijkstafel menu kiest. In dat menu staan 3 gangen vast de overige gangen kunt u vrij invullen. Daarnaast serveren wij ‘s middags ook een lunchmenu van 3- of 4-gangen.

Rijkstafel vijf gangen €68  | zeven gangen €88
Lunchmenu drie gangen €45 | vijf gangen €55

Laat een beoordeling achter!

Prijs/Kwaliteit
Service
Eten
Inrichting
Bereikbaarheid
Publiceren ...
Uw beoordeling is succesvol verzonden
Vul aub alle velden in

Overige Informatie

Overige Restaurant Informatie

Gemiddelde prijs 3-gangen menu

68

Maximum aantal gasten voor groepen

40

Rolstoeltoegankelijk

Exclusief af te huren?

Claim uw vermelding

Bent u eigenaar van dit restaurant? Claim dan uw vermelding. Maak een login aan onder registratie waarmee u uw eigen informatie kunt aanpassen.

Claim vermelding

Opmerkingen

Geef een reactie

Vragen?