Prijsklasse
€€€
Net onder de rook van Leeuwarden vind je in het Friese Warga (Wergea) het bijzondere culinaire restaurant Oan Tafel van Geert-Jan Vaartjes en Hylke Tholen. Geopend in 2020 en sinds 2021 al een aanbevelingsvermelding in de Michelin Gids.
Neem plaats aan de speciaal voor Oan Tafel ontworpen keukentafel die een unieke kijk in de keuken biedt en waar de interactie met de chef voor een bijzondere belevenis zorgt.
Karakteristieke aankleding, verrassende gerechten en op-en-top beleving zijn het resultaat van de creativiteit die als rode lijn door ons proeflokaal loopt.
We werken samen met de natuur en met speciaal geselecteerde lokale producten. Geniet samen met je vrienden of familie van een culinaire reis in een groene en huiselijke sfeer.
Oan Tafel is aangesloten bij de “Dutch Cuisine”. Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken, een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak, gezond en verantwoord koken en eten op basis van 5 principes. Dutch Cuisine staat voor creativiteit, eigenzinnigheid, vrij denken, pragmatisme en eenvoud.
De 5 principes van Dutch Cuisine zijn gebaseerd op het gedachtegoed van SVH Meester-kok en voorzitter Dutch Cuisine Albert Kooy:
|Cultuur | Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen wij ons bevinden
|Gezond | Goed voor ons en onze aarde
|Natuur | Eerlijk en veelzijdig eten wat de natuur ons biedt
|Kwaliteit | We kopen en koken de ingrediënten bewust
|Waarde |We werken aan resultaten voor morgen
Er wordt gewerkt met het 80/20 principe. Dit betekent dat 80% van wat we serveren van streekproducten komt, en 20% uit de rest van de wereld en ook dat 80% van de gerechten uit groenten en 20% uit vlees of vis bestaat.
Een avond genieten bij sfeervol Oan Tafel? Proef onze wereldse gerechten, smaakvol bereid met lokale ingrediënten. Gegarandeerd een culinaire belevenis!
Kies een van de volgende menu’s:
Tevens verkrijgbaar als veganistisch / vegetarisch menu.
Passie, culinair genieten en een gezonde dosis lef is wat bovengenoemden bij elkaar bracht en geleid heeft tot het creëren van Oan Tafel.
In de keuken staat Tom Zwerver die in samenwerking met Geert-Jan de mooiste gerechten voor je creëert. Ons team is gedreven, enthousiast en heeft een enorme passie voor het vak.
Geert-Jan Vaartjes groeide op in een horecafamilie in Wergea. Zijn pake en beppe waren de eigenaren van het dorpscafé ’s Lands Welvaren. Op de plek van het dorpscafé is zijn Grand Café JAN! gevestigd. Zijn ouders bestierden vroeger de aangrenzende Bar De Smidse, waar nu Oan Tafel gevestigd is.
De ervaringen die Geert-Jan heeft opgedaan tijdens zijn werk en reizen over de hele wereld, komen nu thuis in de gerechten van Oan Tafel. De curry’s uit Mauritius, saté van een strand in Bali of de pho uit de straten van Saigon vind je nu terug aan de keukentafel in Wergea, maar hier gemaakt met zoveel mogelijk Friese producten.
Vaartjes werkte in topkeukens, waaronder De Librije*** in Zwolle, La Rive** in het Amstelhotel in Amsterdam en De Bokkedoorns** in Overveen. Zeven jaar lang was hij de chef van De Heeren van Harinxma (Landgoed Lauswolt) in Beetsterzwaag, daarna vertrok hij naar het buitenland als executive chef van het Outrigger Resort in Mauritius en daarna het luxueuze Anantara Hoi An Resort in Vietnam. Eind 2021 kwam hij terug naar Friesland en op dit moment is hij mede-eigenaar van Proeflokaal Oan Tafel en Grand Café JAN!
Vanaf het moment dat hij als vijftienjarige een bijbaantje als afwashulp kreeg, wist onze chef Tom dat hij kok wilde worden. Nadat hij hiervoor de benodigde opleidingen volgde, ging hij aan de slag en in de leer bij diverse restaurants, waaronder Librije’s zusje in het Waldorf Astoria. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan onder leiding van sterrenchef Sidney Schutte, met wie ook Geert-Jan heeft samengewerkt. Daarna werd het tijd om zelf als chef aan de slag te gaan en heeft Tom een aantal jaren de keuken van ’t Gerecht in Heerenveen bestierd.
Lammert is een lokale wereldburger met hart voor mens en voeding. Hij zal je reisleider zijn tijdens je bezoek aan ons proeflokaal. Met zijn energieke, enthousiasmerende houding en kennis van de producten is Lammert iemand bij wie je graag “Oan Tafel” schuift.
“Genietsje derfan!”
€€€
8 gangen proeverij menu € 75
Contant, Contactloos via mobiel, Eurocard-Mastercard, Pin, Visa
Hulp-/geleidehonden overal toegelaten
1-10, 10-20, 20-30
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
17:00 - 23:00
Vrijdag
17:00 - 23:00
Zaterdag
11:00 - 23:00
Zondag
11:00 - 23:00
30/11/2023 17:37 lokale tijd
Zaterdag en zondag ook open voor lunch.
Ja
Vegetarisch
Zakenlunch
Dutch Cuisine
Chef's Table, Gratis Wifi, Parkeren - gratis
Restaurant Oan Tafel Warga (Wergea) bij Leeuwarden
Oan Tafel, Kerkbuurt, Wergea, Nederland
Oan Tafel, Kerkbuurt, Wergea, Nederland
Oan Tafel, Kerkbuurt, Wergea, Nederland
Voeg een review toe