Restaurant Grandcafé Momus in Maastricht

Restaurant Momus is gelegen in hartje Maastricht op het Vrijthof en is gevestigd in het historische pand van de voormalige sociëteit “The Momus”. De sociëteit Momus (1839-1939) was een herensociëteit die zich bezighield met liefdadigheid en de organisatie van sociale evenementen voor haar welgestelde leden. Omdat de vereniging vanaf 1841 tevens het carnaval in Maastricht organiseerde, kan ze gezien worden als de eerste carnavalsvereniging in Nederland. Na een kwijnend bestaan in de eerste decennia van de twintigste eeuw, werd de sociëteit in 1939 opgeheven. Nu is in dit prachtige pand in Maastricht Restaurant Momus gevestigd.

Het getal elf is door het gehele pand terug te vinden. Het Carnavals getal!  De breedte van het pand is elf meter, er bevinden zich op de begane grond elf zuilen.  Vanaf de voorgevel van het pand elf meter naar de binnenkant van het pand ontstaat dan een vierkant van elf bij elf meter.  Het balkon aan de voorzijde telt twee maal elf pilaartjes.  De elf enorme spiegels die zich in het pand bevinden dienden ervoor dat de Carnavalist zichzelf en anderen kon bewonderen. Momus Maastricht bracht hiermee een ode aan de oude Carnavals Vereniging Momus.

Geniet van een cappuccino met een krantje op het terras, een lunch, diner of een groots en uitbundig bedrijfsfeest. De menukaart biedt vele internationale gerechten!

Monday

10:00 - 02:00

Tuesday

10:00 - 02:00

Wednesday

10:00 - 02:00

Thursday

10:00 - 02:00

Friday

10:00 - 02:00

Saturday

10:00 - 02:00

Sunday

10:00 - 02:00

Leave a Review

Prijs/Kwaliteit
Service
Eten
Inrichting
Bereikbaarheid
Publishing ...
Your rating has been successfully sent
Please fill out all fields

Claim uw vermelding

Bent u eigenaar van dit restaurant? Claim dan uw vermelding. Maak een login aan onder registratie waarmee u uw eigen informatie kunt aanpassen.

Claim Listing