Spanjaardsdijk 68, 7433 PX Schalkhaar

Routeplanner
Contact opnemen

Restaurant Eten bij Pa en Ma Schalkhaar (Deventer)

Restaurant Eten bij Pa en Ma ligt bij Deventer en is gespecialiseerd in dry-aged vlees van Hollandse bodem, 100% regionaal en 100% kwaliteit. Wij rijpen het vlees minimaal 21 dagen in speciale rijpingskasten wat zorgt voor een echte smaak beleving. Het keukenteam kookt met passie en ambacht de lekkerste gerechten, met altijd verse en huisgemaakte producten en bij voorkeur uit de regio. Dit in combinatie met onze vriendelijke, attente en servicegerichte bediening bent u verzekerd van een fantastische avond uit!

Restaurant Eten bij Pa en Ma Schalkhaar (Deventer)

Locatie

Wij zijn makkelijk te bereiken via de ‘’Weg door Zuid-Salland’’ (N348) vanuit verschillende richtingen en bieden voldoende eigen gratis parkeerplaatsen. Voor de deur parkeren en geen dure parkeerkosten dus!

Wij zijn gelegen op 10 minuten vanaf de A1 via de N348 (afslag Deventer oost), 10 minuten vanaf centrum Deventer, 25 minuten vanaf Apeldoorn, Lochem, Zutphen en omstreken. 20 minuten vanaf Raalte en omliggende dorpen, 35 minuten vanaf Zwolle, Ommen en Almelo. 15 minuten vanaf Olst-Wijhe.

Hoe is Dry-aging eigenlijk ontstaan?

Jaren geleden werd in Amerika het ‘dry-age’ (droog) rijpen van vlees ontdekt. Geslachte runderen werden toen open en bloot door heel Amerika vervoerd in open treinwagons. Het vlees ‘hing in de wind’ zoals wel werd gezegd. Door deze manier van transporteren verloor het vlees veel vocht en droogde sterk in. De uiteindelijke kleur was bijna zwart en de buitenkant voelde gortdroog aan. Al snel ontdekten de ontvangers echter dat de binnenkant van het vlees er knalrood uitzag en botermals was. Het bleek zelfs, na het verwijderen van de zwarte buitenkant, uitstekend te eten.

Wat gebeurd er tijdens het dry aged proces?

Van dry-aged rijpen wordt wel eens gezegd dat het vlees op een gecontroleerde manier verrot. Dry-aged rijpen zorgt voor een grote verdamping van het vocht dat in het vlees aanwezig is. Het proces duurt 15 – 28 dagen. Dat kan leiden tot een gewichtsverlies van wel 30%. Daarnaast breken de in het vlees aanwezige enzymen het spierweefsel af. Door het verlies van het vocht en de afbraak van het spierweefsel neemt de concentratie van smaak- en geurstoffen in het overblijvende vlees toe. De smaak wordt steeds intenser.

Gelukkig hebben wij de Snoepkast!

Na uitgebreid testen is het nu mogelijk hetzelfde effect te bereiken, maar nu met een speciale koeling. De ´Snoepkast´ is een gekoelde rijpkast waarin de luchtvochtigheid, de luchtcirculatie en de temperatuur, voortdurend gecontroleerd worden.

20,50 €
Vanaf:
01/03/2020
Speciale Aanbieding

Moeders Thee Tijd in Schalkhaar

Moeders thee tijd

Een heerlijke High Tea variant van Brasserie Pa & Ma in Schalkhaar bij Deventer

Wij serveren moeders theetijd voor € 20.50 per persoon, u kunt gedurende twee uur genieten van in drie rondes geserveerde lekkernijen onder het genot van diverse soorten thee.

Moeders theetijd is te reserveren tussen 12:30 en 16:00 uur, voor minimaal 6 personen. Bent u geen liefhebber van een high tea? Bekijk dan eens onze menukaart en laat u verrassen door onze heerlijke ambachtelijke streekgerechten, zoals alleen moeder dit kan maken.

De lekkernijen van de moeders theetijd bestaan uit;

  • Scone met Engelse ‘clotted’ cream en jam,
  • Brownie
  • Chocolademousse
  • Gebakje
  • Luxe belegde broodjes met vis en vlees
  • Club sandwich
  • Soep amuse
  • Pasteitje gevuld met ragout
  • Gehaktbroodje van ons eigengemaakt gehakt

 Bent u vegetariër of heeft u een allergie en wilt u ook komen genieten van moeders thee tijd? Geen probleem! Gelieve dit bij de reservering aan te geven zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Glutenvrij behoort ook tot de mogelijkheden!

De Moeders theetijd is uitsluitend op reservering o.b.v. beschikbaarheid.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Lees Meer
Maandag

gesloten

Dinsdag

gesloten

Woensdag

Vanaf 16.00 uur

Donderdag

Vanaf 16.00 uur

Vrijdag

Vanaf 16.00 uur

Zaterdag

Vanaf 16.00 uur

Zondag

Vanaf 16.00 uur

Voor grotere gezelschappen gaan wij graag eerder open!

Laat een beoordeling achter!

Prijs/Kwaliteit
Service
Eten
Inrichting
Bereikbaarheid
Publiceren ...
Uw beoordeling is succesvol verzonden
Vul aub alle velden in

Claim uw vermelding

Bent u eigenaar van dit restaurant? Claim dan uw vermelding. Maak een login aan onder registratie waarmee u uw eigen informatie kunt aanpassen.

Deze locatie is reeds geclaimed

Vragen?