Zeeweg 53, 2051 EB Overveen

Routeplanner
Contact opnemen

Restaurant de Bokkedoorns Overveen – Bijzonder Uit Eten!

Restaurant de Bokkedoorns, op een steenworp afstand van Haarlem en Amsterdam, bevindt zich midden in een uniek duingebied met een wijds uitzicht over een betoverend duinmeer. Bekroond met 2 Michelin Sterren en lid van Alliance Gastronomique! Eigenaar John Beeren en zijn team bedrijven dagelijkse culinaire topsport. De jonge en dynamische brigades, aangevoerd door chef-kok Roy Eijkelkamp en meestergastheer Peter Bruins, staan voor kennis van zaken, interesse en teamspirit.

In 1978 werd de Bokkedoorns bekroond met de eerste Michelinster en in 1991 met de tweede dus het is wel heel bijzonder uit eten bij de Bokkedoorns.

Volgens de Michelin Gids

Een genot, van begin tot einde. Het uitzicht op het beboste duingebied is prachtig en de eetzaal biedt alle comfort om lekker te genieten. Pure producten staan hier in de schijnwerpers, in een klassieke keuken met moderne, originele ingevingen. De uitgebreide wijnkaart maakt uw beleving compleet. – De inspecteurs van de MICHELIN Gids

Restaurant de Bokkedoorns Overveen

Geschiedenis

Begin 1958 gaf de toenmalige Bloemendaalse wethouder Dries van Geluk het startsein om naast het al bestaande meer een tweede meer aan te leggen en er een theehuis te vestigen.
Wat in 1961 onder aanvoering van het Overveense horeca-echtpaar John & Miep Beeren, ouders van de huidige eigenaar John Beeren van start ging als een eenvoudig horeca-etablissement groeide uit tot een toplocatie, bekroond met twee Michelinsterren. Zoon John Beeren trad in 1977, na zijn studie aan de Hogere Hotelschool in Den Haag, in dienst bij zijn vader. In 1978 ontvingen zij de eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 1991. In 1985 trad John Beeren Sr. uit de zaak en sinds die tijd heeft John Beeren de leiding. Inmiddels is de derde generatie in de zaak getreden, Pascal Beeren is sinds januari 2016 mede-verantwoordelijk voor het restaurant. Gastheer en sommelier Peter Bruins werkt sinds 1979 in de Bokkedoorns. Hij werd vele malen door collega’s en vakpers verkozen tot beste gastheer van Nederland.
Vanaf 1 maart 2018 wordt de keukenbrigade aangevoerd door chef-kok Roy Eijkelkamp. Al 10 jaar is Roy werkzaam bij de Bokkedoorns, waarvan de afgelopen 5 jaar als sous-chef naast Menno Post.

De naam Bokkedoorns, middenin het Wethouder van Gelukpark, is door de gemeente gekozen en verwijst naar de historische naam van het gebied, genoemd naar de duinplant boksdoorn.

Menus

De menukaart biedt à la carte ruime keuze uit seizoensgebonden specialiteiten.

Menu’s
Vegetarisch vier gangen (4 gangen) € 69
Alliance vier gangen (4 gangen) € 82
Gastronomique vijf gangen (5 gangen) € 97
Nos Délices zes gangen (6 gangen) € 112
Bokkedoorns zeven gangen (7 gangen) € 127

 

Laat een beoordeling achter!

Prijs/Kwaliteit
Service
Eten
Inrichting
Bereikbaarheid
Publiceren ...
Uw beoordeling is succesvol verzonden
Vul aub alle velden in

Overige Informatie

Overige Restaurant Informatie

Rolstoeltoegankelijk

Exclusief af te huren?

Claim uw vermelding

Bent u eigenaar van dit restaurant? Claim dan uw vermelding. Maak een login aan onder registratie waarmee u uw eigen informatie kunt aanpassen.

Claim vermelding

Opmerkingen

Geef een reactie

Vragen?