Spaarnwouderstraat 99, 2011 AC Haarlem

Routeplanner
Contact opnemen

Italiaans restaurant Luca in Haarlem

Italiaans genieten bij italiaans restaurant Luca – op een unieke locatie naast de Amsterdamse Poort in Haarlem. Al 3 generaties in de familie!

Het team werkt met veel passie om het gasten te laten voelen of ze een avond uit zijn in Italie. Begin uw avond uit met een heerlijk Italiaans aperitief en hapjes, om uw eetlust op te wekken. Stel hierna uw driegangen diner samen door te kiezen uit 10 verschillende voorgerechten, 15 hoofdgerechten en 10 desserts. U kunt ook kiezen voor een royaal belegde pizza met krokante korst.

De keukenbrigade bereidt klassieke Italiaanse gerechten, gemaakt met de meest verse ingrediënten. De verrassende weekspecials die u aantreft op de krijtborden in de zaal worden met zorg samengesteld op basis van seizoensproducten.

Een heerlijk Italiaans restaurant zonder fratsen, dát is Luca. Authentiek met traditionele recepten maken ze de lekkerste gerechten voor je. Een sfeervol familierestaurant met een ontzettend fijne sfeer. Het vakantiegevoel komt gelijk naar boven bij het naar binnen stappen. De gevarieerde menukaart veranderd mee met het seizoen, zo staat er altijd wat lekkers op tafel!

Volgens het Haarlems Dagblad

Luca Adamo (64) is geboren op het eiland Sardinië. In de jaren zeventig kwam hij op vakantie naar Nederland en besloot er te blijven, in Haarlem. Daar ontmoette hij zijn vrouw die oorspronkelijk uit Indonesië komt. ,,In het begin spraken we via een woordenboekje”, lacht Luca.
Ondernemen zit de familie Adamo in het bloed.,,Mijn vader had een grote horecazaak op Sardinië.” Maar daar ging Luca’s hart niet meteen naar uit. Hij handelde in antiek, werkte bij Martinair en bij Transavia. In 1986 begon hij een restaurant in de Lange Veerstraat: Roma. ,,Toen waren er nog niet zo veel zaken als nu. Je had BastiJan, de Eetkamer en de Componist.” Luca was de eerste die begon met het aan huis bezorgen van pizza’s. ,,Dat was zo’n succes dat iedereen het ging doen.”
In de jaren negentig huurde Luca het pand in de Spaarnwouderstraat met zijn zoon Sandro. Daar staan ze nu samen, geholpen door de hele familie.

Italiaans Restaurant Luca in Haarlem

 

Maandag

17:00 - 22:00

Dinsdag

Gesloten

Woensdag

17:00 - 22:00

Donderdag

17:00 - 22:00

Vrijdag

17:00 - 22:00

Zaterdag

17:00 - 22:00

Zondag

17:00 - 22:00

Laat een beoordeling achter!

Prijs/Kwaliteit
Service
Eten
Inrichting
Bereikbaarheid
Publiceren ...
Uw beoordeling is succesvol verzonden
Vul aub alle velden in

Overige Informatie

Overige Restaurant Informatie

Rolstoeltoegankelijk

Exclusief af te huren?

Claim uw vermelding

Bent u eigenaar van dit restaurant? Claim dan uw vermelding. Maak een login aan onder registratie waarmee u uw eigen informatie kunt aanpassen.

Claim vermelding

Vragen?