Landgoed de Olmenhorst Lisserbroek

Midden in de Haarlemmermeer, tussen Den Haag en Amsterdam, vind je in een oase van rust Landgoed de Olmenhorst. 18 hectare aan biologische appel- en perenboomgaarden, monumentale panden en ateliers.

Je bent altijd welkom voor een ontspannen wandeling tussen de boomgaarden of om een bezoekje te brengen aan onze Landgoedwinkel.
In het voorjaar, als de fruitbomen hun bloesem dragen, organiseren we de Appelparade. In het najaar, als de bomen hun fruit dragen, organiseren we de Zelfplukdagen. Daarnaast zijn er op het Landgoed jaarrond nog meer andere leuke activiteiten te beleven.
De Olmenhorst is bovendien een unieke locatie voor een prachtige bruiloft of een verjaardagsfeest.
Ook voor een zakelijk event kun je terecht op het Landgoed. Je kunt een kookworkshop volgen bij onze chef-kok, rustig vergaderen in de boomgaard of een bedrijfsfeest geven.

Winkels, ateliers en bedrijven

Op De Olmenhorst is altijd iets te zien en te beleven. Behalve de eigen Landgoedwinkel zijn op het landgoed diverse winkels, ateliers en bedrijven gevestigd. Onderstaande opsomming betreft onze vaste huurders. met de atelierhouders hebben wij leuke arrangementen samengesteld.

De Landgoedwinkel

Olmenhorst producten
Natuurlijk verkopen wij het liefst onze eigen biologische producten. De producten waar we trots op zijn. Onze eigen biologische appels en peren. Daarnaast verkopen wij ook onze alom bekende vruchtensappen, appelstroop, jams en honing.

Biologische voeding
De Olmenhorst werkt samen met andere kleinschalige bedrijven die ambachtelijk geteelde producten voortbrengen. Hierdoor tref je een breed biologisch assortiment aan van onder andere: biologische kaas, verse biologische eieren, biologische groente, biologisch brood en zelfs een keur aan biologische wijnen. Door deze en enkele duizenden andere artikelen is onze landgoedwinkel dé natuurvoedingswinkel van de omgeving.

Cadeaus
Behalve natuurvoeding is er in de winkel nog veel meer te vinden. Zoals een ruime selectie aan inspirerende kookboeken, diverse hoogwaardige kookattributen, luxe textiel, ambachtelijke zeepjes, kaarsen, kinderboeken en een grote variëteit aan Pools servies. Zoekt je iets voor jezelf of een origineel cadeau? Je slaagt zeker in onze winkel!

Tuin of terras
De Landgoedwinkel heeft biologische zaden van De Bolster. Dit is een biologisch-dynamisch zaadteelt- en veredelingsbedrijf en verkoopt uitsluitend biologische en biologisch-dynamische zaden. Op de verpakkingen is dat aangegeven met het EKO en/of Demeter-keurmerk. De Landgoedwinkel verkoopt zaden voor bloemen, groenten en kruiden. Tevens is er biologische potaarde en tuinaarde verkrijgbaar in de winkel.

Boodschappentas – Proef Vita Tas
Je kunt in de landgoedwinkel een abonnement nemen op een Proef Vita Tas. Deze tas vol biologische groenten is op te halen op Maandag, Woensdag en Vrijdag. Meer informatie vindt u hier.

Relatiegeschenken
Het is tevens mogelijk om in onze winkel onderscheidende relatiegeschenken te bestellen. We leveren stijlvolle pakketten, tassen en cadeauverpakkingen met de producten die u zelf uit kunt kiezen.

Producten die we o.a. verkopen zijn:
Brood en banket van biologische bakkerij Ad van der Westen
Biologische Zaden van de Bolster
Chocolade van Banketbakkerij van Dam uit Hillegom
Biologische kaas, zuivel en eieren
Boerenboter vers van de Boerderij uit de Kaag
Thee van Piramide, Pukka en Yogi tea
Appeltaart met Olmenhorst appels gemaakt door van Maanen
Servies en keukentextiel van Bunzlau Castle
Keukenartikelen van Oxo
Kookboeken
Geurzakjes en kaarsen
Diverse soorten zeep, waaronder Aleppo zeep
Verzorgingsproducten van bijvoorbeeld Weleda, Urtekram, De Traay en NeoBio
Schapenwolcrème van de Noordkroon
Gluten-, lactose- en suikervrije producten

Eten & Drinken in Appelcafé
In het Appelcafé of buiten op het gezellige terras(overdekt) kan je iets eten en drinken. Je kunt ook wat uitgebreider genieten van een lunch, High-Tea of een picknick bestellen en hiervan genieten in de boomgaard.Terwijl je heerlijk zit, vermaken de kinderen zich op het speelterrein. Voor prijzen klik hier

Recensie Achterlaten

Prijs/Kwaliteit
Service
Eten
Inrichting
Bereikbaarheid
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen

Claim uw vermelding

Bent u eigenaar van dit restaurant? Claim dan uw vermelding. Maak een login aan onder registratie waarmee u uw eigen informatie kunt aanpassen.

Item al geclaimed