Kookschool Wijman Montfoort

Hét adres voor kookworkshops, koken op locatie, horeca-advies en alle andere zaken die betrekking hebben op een bourgondische levensstijl. Meesterkok Joop Wijman gunt u een kijkje in zijn keuken en probeert samen met u altijd een optimaal menu samen te stellen. Zijn motto: “Zoveel mensen, zoveel wensen”.

Joop is één van die mensen die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt en dat merk je aan de passie die hij heeft tijdens zijn workshops. Als gastronoom probeert hij de gasten mee te nemen op zijn reis langs de verschillende gangen. Sleutelwoorden bij zijn werkzaamheden zijn: kwaliteit, smaak, versheid, duurzaamheid en gezelligheid.

Kookschool Wijman biedt een viertal soorten kook workshops

 • Culinair Diner
 • Thema Workshops
 • Vaardigheden
 • Open Inschrijvingen

Culinair diner

Heeft u iets te vieren met vrienden, collega’s of familie en u vindt uit eten gaan alleen net niet leuk genoeg, denk dan eens aan een kookavond aangevuld met lekker eten.

Het is weers-onafhankelijk, geschikt voor jong en oud, voor mannen en vrouwen, voor sportievelingen of voor minder fanatieke sporters, voor grote eters en kleine genieters. Kortom voor iedereen.
Voor zo’n avond of middag zijn verschillende mogelijkheden. Er moet rekening worden gehouden met minimaal 8 en maximaal 12 personen.
Er kan ook bijvoorbeeld met 7 mensen worden gekookt en vervolgens met 14 mensen worden gegeten. U kunt op elke dag van de week een afspraak maken. Bij afwijkende aantallen graag contact met ons opnemen, dan gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Bij binnenkomst wordt onder het genot van een kopje koffie/thee het menu doorgenomen. Vervolgens worden de taken verdeeld en gaat u onder leiding van Joop aan de slag. Als alle voorbereidingen zijn getroffen kunt u genieten van het door uzelf bereidde diner. Dit alles kan begeleid worden door een passend glas wijn.

Thema Workshops

Net als bij de diners wordt er gezamenlijk gekookt en lekker gegeten, alleen bestaat het eten niet uit een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht maar uit verschillende gerechtjes die tegelijk worden opgediend. Zo is er voor iedereen wel iets lekkers bij. Het geheel wordt afgesloten met een nagerecht.
De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 personen.
Er kan ook bijvoorbeeld met 7 mensen worden gekookt en vervolgens met 14 mensen worden gegeten. U kunt op elke dag van de week een afspraak maken. Bij afwijkende aantallen kunt U contact met ons opnemen, dan gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Bij binnenkomst worden, onder het genot van een kopje koffie/thee, de gerechten doorgenomen. Vervolgens worden de taken verdeeld en gaat u onder leiding van Joop aan de slag. Als alle voorbereidingen zijn getroffen kunt u genieten van eten en drinken.

Vaardigheden

Bent u de thuiskok die nog specifieke vaardigheden mist? Ook hiervoor heeft Joop Wijman een oplossing. Voor deze avond of middag zijn verschillende mogelijkheden. Er moet rekening worden gehouden met minimaal 6 en maximaal 12 personen.

Bij binnenkomst wordt onder het genot van een kopje koffie/thee de vaardigheid doorgenomen. Vervolgens worden de taken verdeeld en gaat u onder begeleiding van Joop aan de slag. Na afloop van het leermoment zal onder het genot van een passend (bij)gerecht het bereidde worden geproefd.

Enkele vaardigheden:

 

Vis fileren >>

Hoewel de meeste vis geheel gefileerd en reeds in filets verdeelt bij de vishandel verkrijgbaar is, zou het toch fijn zijn als je de verse vis (wellicht zelf gevangen) zelf weet schoon te maken. Dus te ontdoen van zijn ingewanden en graten. Het gaat hier om handigheid, de juiste volgorde en het juiste gereedschap. Dan is het klusje zo gepiept. Het betreft hier een cursus van 1 avond. Aanmelden met minimaal 6 personen of inschrijven op een open avond.

Soepen en sauzen >>

Aan vele soepen en sauzen ligt een basis ten grondslag. Dit is een heel belangrijk element bij het koken. Als je zorgt voor een goede fonds, zal het maken van een saus of soep sneller en makkelijker te realiseren zijn. We onderscheiden 4 soorten basis:

 • Heldere
 • Crème
 • Veloute
 • Puree

Wilt u hier alles over weten? Aanmelden met minimaal 6 personen of inschrijven op een open avond. Het betreft hier een cursus van 1 avond.

Patés en terrines maken >>

Terrines en patés zijn een verrukkelijk voortbrengsel van de Franse keuken. Een klassiek gerecht welk  weer steeds vaker op lijkt te duiken. Een dikke plak paté van vlees, wild en gevogelte of een lichte moderne variant in de vorm van vis, schaaldieren en of groenten. Ruim van te voren beginnen omdat het een lange bereidingstijd heeft, maar daarom wel een ideaal gerecht voor een feest of diner. Het resultaat is spectaculair.

Wat kunnen we maken:

 • Terrine van konijn in een rood jasje
 • Terrine van tong met zalm en zeeduivel
 • Paté en croûte
 • Paté van parelhoender met kalfszwezerik en morieljes

Het betreft hier een cursus van 2 middagen/avonden. Aanmelden met minimaal 6 personen of inschrijven op een open avond.

Barbecue van groot vlees >>

Vele gerechten die op de BBQ worden bereid zijn persoonsporties. Het bereiden van een groot stuk vlees, waarbij gedacht kan worden aan Waardse Runderlende of een lamsbout behoeft een speciale techniek, waarbij het vooral gaat om “rust”.

Aan de orde komen ook salades, marinades, vis en andere BBQ-mogelijkheden. Het betreft hier een cursus van 1 avond. Aanmelden met minimaal 6 personen of inschrijven op een open avond.

Recensie Achterlaten

Prijs/Kwaliteit
Service
Eten
Inrichting
Bereikbaarheid
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen

Notice: Undefined index: text in /var/www/vhosts/bijzonderuiteten.nl/httpdocs/wp-content/uploads/cache/eventguide-child/_wplatte/_templates.item-extension.php-ede212139b391cfc8c80f462722fc30e.php on line 32

Notice: Undefined index: 28782669858c515c3526bc7.97407413 in /var/www/vhosts/bijzonderuiteten.nl/httpdocs/wp-content/uploads/cache/eventguide-child/_wplatte/_templates.item-extension.php-ede212139b391cfc8c80f462722fc30e.php on line 32

Notice: Undefined index: 71356393458c6b81d5e17b8.98827045 in /var/www/vhosts/bijzonderuiteten.nl/httpdocs/wp-content/uploads/cache/eventguide-child/_wplatte/_templates.item-extension.php-ede212139b391cfc8c80f462722fc30e.php on line 32

Notice: Undefined index: 6322108558c6b81d5e1834.45899373 in /var/www/vhosts/bijzonderuiteten.nl/httpdocs/wp-content/uploads/cache/eventguide-child/_wplatte/_templates.item-extension.php-ede212139b391cfc8c80f462722fc30e.php on line 32

Claim uw vermelding

Bent u eigenaar van dit restaurant? Claim dan uw vermelding. Maak een login aan onder registratie waarmee u uw eigen informatie kunt aanpassen.

Item al geclaimed