Eethuis ’t Ponkje Woudsend Friesland

Uniek restaurant in een kerk in Woudsend in Friesland waar je de hele dag terecht kunt voor koffie & gebak, lunch, borrel en diner.

De oude doopsgezinde kerk, waarin ’t Ponkje is gevestigd, stamt uit het eind van de 18e eeuw. Dit kerkje is een z.g. schuilkerk of vermaning. De volgelingen van Menno Simons (1496-1561) hebben het gebouwtje in 1969 verkocht en toen is er dit gezellige eethuisje van gemaakt.

’t Ponkje is het Friese woord voor kerkenzakje. Het kerkinterieur is zoveel mogelijk bewaard gebleven, zoals kerk- en kerken raadsledenbanken, de kraak, de orgel gaanderij, het klankbord v/d preekstoel en de kerkenzakjes.
Eens per jaar, op de 1ste adventsdag, komt de doopsgezinde gemeente uit Zuid-West Friesland bij ons in ’t Ponkje voor een traditionele kerkdienst.

Ponkje bestaat al meer dan 48 jaar, in de jaren 70- 80 was het een café voor de dorpelingen en omgeving, later kon men hier ook komen eten en zo is het Ponkje uitgegroeid tot één van de bekendste horecagelegenheid van Friesland!

Veel van de authentieke details vindt u terug in het restaurant, maar ook aan de buitenkant blijft het kerkje uniek met zijn uitstraling. De sfeer is huiselijk, familiair en gezellig, u bent van harte welkom om te genieten van een hapje, drankje op deze unieke locatie!

-Unieke locatie, unieke beleving.
Eten in een oud doopsgezind kerkje, het eerste kerkje van Nederland die een andere bestemming kreeg, vanaf 1969 is ’t Ponkje al een begrip in heel Nederland maar ook elders in de Wereld!

– Restaurant is rolstoel toegankelijk !

– Mocht u een dieet volgen of specifieke wensen hebben, laat het ons weten zodat wij er rekening mee kunnen houden!

– Voldoende parkeer ruimte voor de deur!

Naast het 3-gangen menu € 35 serveert ’t Ponkje ook een seizoensmenu voor € 29.50

Maandag

Vanaf 12:00 uur

Dinsdag

gesloten

Woensdag

Vanaf 12:00 uur

Donderdag

Vanaf 12:00 uur

Vrijdag

Vanaf 12:00 uur

Zaterdag

Vanaf 12:00 uur

Zondag

Vanaf 12:00 uur

Vanaf 12.00 uur voor zowel lunch en a la carte gerechten. Hoog seizoen alle dagen geopend. Dinsdags gesloten(als u met een groter gezelschap bent, neem even contact met ons op) Groep reserveren; (0514591250)

Recensie Achterlaten

Prijs/Kwaliteit
Service
Eten
Inrichting
Bereikbaarheid
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen

Claim uw vermelding

Bent u eigenaar van dit restaurant? Claim dan uw vermelding. Maak een login aan onder registratie waarmee u uw eigen informatie kunt aanpassen.

Item al geclaimed