De Oranjerie in Barneveld

Restaurant De Oranjerie is een unieke locatie op landgoed De Schaffelaar in Barneveld, midden op de Veluwe. Eigenaar en chef-kok Erik Hendriksen (winnaar Oeuf d’Or 2011) maakt veel gebruik van ambachtelijke producten, die hij betrekt van kleine leveranciers uit de omgeving.

Vermelding in lekker 2013, 2014 en 2015, dé culinaire gids van Nederland, waarin de beste 500 restaurants staan omschreven. Genomineerd als meest gastvrije restaurant van Nederland 2014. In 2015 winnaar van de PreufAward en De Keltum Restaurantprijs.

Vermelding Michelin Gids 2016
Winnaar van De Keltum Restaurantprijs

U wacht een gastvrij onthaal in een sfeervolle ambiance en service zoals u dat mag verwachten. Zakelijk of informeel, u bent er aan het juiste adres.

Historie – De Oranjerie – Restaurant de Oranjerie Barneveld

De Oranjerie in Barneveld, gelegen op landgoed De Schaffelaar, is een sfeervolle locatie in Victoriaanse stijl. Het gebouw, dat in de 19e eeuw op het terrein heeft gestaan, werd gebruikt om ’s winters planten, heesters en boompjes die niet tegen de vorst konden te bewaren. Vanwege de daar bewaarde sinaasappelboompjes werd zo’n winterverblijf dan ook wel een oranjerie genoemd. Daarnaast ligt er een slingervijver, die het Franse werk wordt genoemd en staat er een theekoepeltje.

Toen een aantal jaren geleden besloten werd het landgoed in de authentieke staat te herstellen (de tuin werd in 1767 ontworpen door een leerling van André le Nôtre, ontwerper van de paleistuinen van Versailles) werd de fundering ontdekt van de huidige Oranjerie. Met behulp van de Nationale Postcodeloterij is in 2005 het pand in de authentieke stijl herbouwd.

Het landgoed waarop de Oranjerie staat is zo’n 94 hectare groot en wordt beheerd door Stichting Het Geldersch Landsschap.

Maandag

Gesloten

Dinsdag

11:30 - 21:30

Woensdag

11:30 - 21:30

Donderdag

11:30 - 21:30

Vrijdag

11:30 - 21:30

Zaterdag

11:30 - 21:30

Zondag

Gesloten

Recensie Achterlaten

Prijs/Kwaliteit
Service
Eten
Inrichting
Bereikbaarheid
Publiceren...
Jouw beoordeling is succesvol verstuurd
Graag alle velden invullen

Claim uw vermelding

Bent u eigenaar van dit restaurant? Claim dan uw vermelding. Maak een login aan onder registratie waarmee u uw eigen informatie kunt aanpassen.

Item al geclaimed