Restaurant Maastricht: Bouchon D'en Façe Maestricht
Een bijzonder Frans restaurant op de Wyckerbrugstraat 54 in Maastricht gerund door Yves Mullenders en Gyan Vliegen die je in franse sferen laten genieten in hartje Maastricht. Traditionele en eerlijke gerechten, prachtige kaaswagen - hier geniet je van het beste van een bistro, traverne en gastronomie.
Typerend aan een originele bouchon is de persoonlijke band die het personeel creëert met zijn gasten. We gaan een stap verder dan gastvrijheid, vertelt Mullenders. Jong en oud is welkom voor lunch, diner of om te borrelen. Een Franse wijn wordt geserveerd met charcuterie, die vers wordt gesneden met de snijmachine die op de bar staat. De ongedwongen Franse sfeer wordt doorgevoerd van de menukaart tot in het interieur.
Product designer Françoise Oostwegel is verantwoordelijk voor de aankleding van de zaak. Ze struinden allerlei antiekmarkten af, op zoek naar originele meubels en accessoires die in het plaatje pasten. Het resultaat is een plek waar gasten zich op hun gemak voelen en kunnen genieten van traditionele gerechten uit de Franse keuken.
Op het menu van dit restaurant in Maastricht staat onder andere bouillabaisse, steak tartare, escargots en steak bearnaise. Chefkok Vliegen maakt het allemaal met liefde klaar. Ik ben elke minuut van de dag met eten bezig, vertelt Vliegen enthousiast. Zijn passie voor eten kreeg hij van zijn ouders mee.
Nadat hij afstudeerde aan de Hotelschool in Maastricht, deed hij werkervaring op in een aantal Maastrichtse keukens, waaronder café Lure. Daar ontmoetten de twee gastheren elkaar. Als eigenaar van café Lure, deed Mullenders ook al heel wat horeca ervaring op. Zijn kennis en enthousiasme stopt hij graag in de nieuwe bouchon, waar hij zijn gasten verwend. Mullenders: De keuken moet gewoon goed zijn, maar we proberen bovenal een fijne sfeer te creëren waardoor de gasten zich als God in Frankrijk voelen.
Voeg een review toe