Locatie naam
Italiaans restaurant Utrecht - Aandacht voor Eten
Italiaans restaurant Utrecht - Aandacht voor Eten is het motto dat er geen puurdere liefde is dan de liefde voor eten! Van 5 gangen diner tot een pasta!
Bij Aandacht voor Eten verwennen we onze gasten met pure producten en heerlijke Italiaanse gerechten. Chef David en zijn team willen jullie graag de klassieke smaken van Italië laten proeven zoals hij die ervaren heeft.
Je kunt bij ons terecht voor een ambachtelijke pasta, een uitgebreid vijf gangen diner en alles daar tussen in.
De wijnen importeren wij zelf via ons jonge bedrijf Davini Wines. De wijnen die u in het restaurant drinkt kunnen altijd via onze webshop of via mail besteld worden. Ook gaan wij graag voor u op zoek naar een specifiek jaar of wijn voor een geschenk of uw eigen collectie.
David Brüggemann zette vanaf 2005 het cateringbedrijf Aandacht voor Eten op, eerst vanuit huis en vanaf 2009 vanuit het Wapen van Werkhoven. Hij kookte voor kleine gezelschappen aan huis, gaf feestjes op de eigen locatie en verzorgde volledig aangeklede avonden voor meer dan 300 personen. Altijd met veel plezier en toewijding.
In 2010 kocht hij samen met zijn broer Dimitri een oude bakkerij op de Biltstraat in Utrecht en verbouwde die tot de lunchroom Aandacht voor Eten Deli waar ze ook kookworkshops en private dining verzorgden. In 2012 openden David, drie deuren verderop, Aandacht voor Eten Cucina. Na een langzame start werd het restaurant vanaf 2014 zo goed bezocht en gewaardeerd dat David de locatie in Werkhoven verkocht. Aandacht voor Eten Cucina werd in Utrecht een begrip.
Na de verkoop van de Deli, Dimitri had zich inmiddels met de Deli bij het restaurant gevoegd, breidden ze uit door in 2016 aan de overkant Gastrobar Aandacht te openen: een bar voor de buurt waar de focus lag op goede wijnen met begeleidende hapjes uit de Spaanse en Italiaanse keuken.
In 2018 sloot Laura Meyer zich aan bij de broers. Zij was ruim 13 jaar werkzaam voor het bedrijf. Met dit driemanschap aan het roer werden de Gastrobar en Aandacht voor Eten Cucina drukbezochte plekken.
In 2019 besloot Dimitri zijn eigen weg te gaan en samen met een goede vriend De nieuwe Griffel in de Bilt over te nemen. Een spannende stap waarmee voor hem het avontuur op de Biltstraat werd afgesloten. In 2020 besloten Laura en David om het beste van de Gastrobar en de Cucina te combineren door op één locatie, Biltstraat 48, verder te gaan. In Februari werd het vernieuwde Aandacht voor Eten geopend.
Maandag
15:00 - 22:00
Dinsdag
15:00 - 22:00
Woensdag
15:00 - 22:00
Donderdag
15:00 - 22:00
Vrijdag
15:00 - 22:00
Zaterdag
15:00 - 22:00
Zondag
15:00 - 22:00
25/04/2024 04:09 lokale tijd
Italiaans restaurant Utrecht - Aandacht voor Eten
Voeg een review toe